Manisaspor, Makulula borcu için başlattığı yardım kampanyasında 2 bin TL civarı para toplarken, Samsun’da Samsunspor için valiliğin ve belediye başkanlarının öncülüğünde, kısa bir süre içinde 2 milyon TL civarında para toplandığı öne sürülüyor.
 
Bir şehir uyuyor
bir şehir uyanıyor
 
MUSTAFA TATLI
Grandmedical Manisaspor’da kulüp yönetiminin Makukula için başlattığı yardım kampanyaları hedefine ulaşmazken, Samsun’da ise maddi krizde bulunan Samsunspor için tüm şehrin organize hareket etmesi, Manisaspor’un ne kadar sahipsiz olduğunu gözler önüne serdi.
MANİSA’DA FİYASKO SAMSUN’DA BİRLİK BERABERLİK
Sorunların çözümü noktasında taraftarların valiliğe, belediye başkanlıklarına, vekillere attığı binlerce twitlere karşın somut bir adım atılmamıştı. Makukula borcu konusunda da tüm şehrin ileri gelenleri sessiz kalmış, 6.5 milyon TL’lik borç için 2 bin TL civarı komik para toplanabilmişti. Ayrıca vali, vekiller ve belediye başkanlarının, 4 Aralık 2017’de Manisaspor’u kurtarma adına yapılan konsensüs toplantısı ise tam bir fiyaskoya neden olmuştu. Samsun’da yaşanan maddi kriz nedeniyle dağılma noktasına gelen Samsunspor için yapılan organize işler, Manisasporlu taraftarları hem imrendirdi hem de Manisaspor’a olan ilgisizliğe bir kez daha isyan ettirdi.
ŞEHRİ YÖNETENLER ORTAK HAREKET EDİNCE YARDIM YAĞDI
Samsun Valisi Osman Kaymak tarafından başlatılan yardım kampanyasına kısa sürede 2 milyon TL civarında destek geldiği öne sürülüyor. 5 bin taraftarla Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan Samsunsporlular, kentin en büyük marka değeri Samsunspor’a destek için haykırdı. Taraftarlar, şehri ayağa kaldıran Vali Kaymak’a Samsunspor’a gösterdiği hassasiyetten ötürü tebrik mesajları yollarken, Kaymak'ın da sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak gelen mesajları tek tek okuduğu kaydedildi.




 

Editör: TE Bilişim