ÖZEL HABER: MUSTAFA TATLI

Manisaspor, 20 yaşındaki orta saha oyuncusu Hakan Barış ile üç yıllık sözleşme imzalandığını duyurdu. Ancak bu transferde ciddi sorunların olduğu ortaya çıktı. Çanakkale Dardanelspor’un bu transferle ilgili haksız fesih yapıldığı iddiasıyla Türkiye Futbol Federasyonu’na başvuruda bulunduğu öğrenildi.

DURAK: “1 YIL MEN VE 260 BİN EURO TALEP ETTİK!..”

Konuyla ilgili görüşünü aldığımız Çanakkale Dardanelspor Asbaşkanı Suat Durak, Hakan Barış’a borçlu olmadıkları halde tek taraflı haksız fesih yapıldığını, konuyla ilgili Türkiye Futbol Federasyonu’na şikayette bulunduklarını söyledi. Manisaspor’un lisans çıkarırken tahahhütü kabul etmesi halinde bu davada suçlu olabileceğine de dikkat çeken Durak, “Bu soruna rağmen Manisaspor alırsa ona diyebilecek bir şeyimiz yok. Oyuncunun bizden bir lira alacağı yok. Elle tutulur hiçbir tarafı yok. Ortada büyük bir problem var. Hem maddi hem sportif ceza talep ettik. En az bir yıl men ve 260 bin euro tazminat talep ettik. Bunu oyuncudan talep ediyoruz ama Manisaspor’da lisans çıkarırken taahhüt imzalıyor. Kulüpte kefil olduğu için bu suça ortak oluyor. Kimse yanlış anlamasın, bizim Manisaspor’la bir sorunumuz yok. Ama Hakan kesinlikle ceza alacak. Biz dosyayı federasyona sunduk” dedi.

SANE TRANSFERİ DE OLMADI

Hakan Barış transferinde başı derde giren Manisaspor, Senegalli orta saha oyuncusu Tidiane Sane transferini de gerçekleştiremedi. Sportif Direktör Erman Güracar, “Sane ile her görüşmemizde daha farklı istekleri ortaya çıkıyor. Bir haftadan bu yana yaptığımız görüşmeler hep muallakta kaldı. Bizim ona önerdiğimiz şartlara uyarsa kendisiyle tekrar ilgilenebiliriz ama Sane transferini şu an için kapattık.” diye konuştu.

GÜRACAR'DAN AÇILAMA GELDİ

Haberimizin ardından Manisaspor'dan açıklama geldi...

Güracar, Hakan Barış transferiyle ilgili açıklamalarda bulundu 
 

Manisaspor Sportif Direktörü Erman Güracar, 3 yıllık sözleşme imzalanan futbolcu Hakan Barış’ın, Dardanelspor ile haksız fesih yaptığı ve Manisaspor’un da bu yüzden sıkıntı yaşayacağı yönündeki haberlerle ilgili açıklamalarda bulundu.
 
Güracar, Manisaspor ve Dardanelspor’un her zaman iyi ilişkiler içinde olan iki kulüp olduğunu belirterek, “Hakan Barış, 18 Temmuz 2014 tarihinde Dardanelspor ile sözleşmesini fesh etmiştir. Manisaspor Kulübü, Hakan Barış’ın Dardanelspor ile olan sözleşmesinin feshine neden olmadığı gibi futbolcuyu serbest görünen bir futbolcu olarak transfer etmiştir. Transferi gerçekleştirirken ise yaptığımız sözleşmede, doğabilecek olumsuz sonuçlara karşı maddeler ekledik. Futbolcu bu maddeler ile oluşabilecek maddi cezayı üstlenmiş bulunmaktadır.” diye konuştu.
 
Editör: TE Bilişim