Manisa Büyükşehir Belediyespor teknik patronu Levent Eriş, iki haftadır alınan sonuçlar nedeniyle beklentilere cevap veremedikleri için üzgün olduklarını ifade etti. Eriş yaptığı açıklamalarda, bazen futbol adına her türlü sıkıntıları yaşanabileceğini ve bunun bir süreç olduğunu ifade ederek, “Bodrum’da bir travma yaşamıştık. Bu travmanın sonucunda dair reaksiyon göstermemiz gerekiyordu. Bunu beklemek herkesin ve sevenlerin beklentisi bu yöndeydi. Bir hafta önce kaza olarak nitelendirdikleri Bodrum maçından sonra farklı mentalite ile oynamamız gerektiğini Zara maçı öncesi sporcularımız ile paylaştık. Sporcularımızın Zara gibi ligde kalma mücadelesi veren bir takım karşısında beklentilere cevap verememesi bizi üzdü ” dedi.

“ÖZÜR DİLERİZ”

Eriş, “8 haftalık periyotta 1 mağlubiyet alarak iyi bir ivme yakalamıştık. Ancak, takım olarak çok gerilerden gelen ve beklentilerin yüksek olduğu bu ligde herkesin dikkatini üzerinde topladığı bir takımlarından biriyiz. Berkin ve Olcay gibi yaratıcı oyuncularımızın cezalı olması, bizim yaratıcılık ve oyunu yönlendirme konusunda sıkıntı yaşamamıza neden oldu. Caner’in de hazır olmaması gerekli katkıyı yapmasını engelliyor. Değişik oyunculara şans verdik. Yapamadık. Bizlerden beklentileri olan tüm sevenlerimizden de özür diliyoruz. Bu beraberliği de inşallah dışarıdan alacağımız bir galibiyet ile de telafi edeceğiz” dedi.

“DÖRT DÖRTLÜK DEĞİLİZ”

Bugünü kurtarma, hemen şampiyon olma mantalitesi ile takım kurmadıklarını ifade eden Eriş” Takdir edersiniz ki devre arası kurulan, 14 sporcudan ayrılıp, 12 sporcunun alındığı bir takımda bir takım sıkıntıların olması da gayet doğaldır. Bir anda rüya takım oluşmaz. Bir anda da oyun kurgusu, dört dörtlük olmaz. Çünkü yeni gelen futbolcular birbirinin hiçbir özelliğini bilmeden ve kamp yapmadan ikinci devreye başlandı. Takım olma yolunda da bir süreç yaşanıyor. Futbolun içinde olan herkes bizim bu saptamamıza destek vereceği kanaatindeyim” diye konuştu.

“LİGİN BOYU UZUN”

Ligin boyunun uzun olduğunu ve süreç noktasında da sıkıntı olmadığını ifade eden Eriş ”13 müsabaka ve alınacak 39 puan var. Biz geldiğimiz günden beri birinci olacağız demedik. Bizim ilk hedefimiz ilk beşe girerek play-off oynamak. Biz takım olarak da buna yakınız. Bu süreçte eyvahlar ve vahlar arasında yaşayacağımız bir süreçte değil. Bu takım, 3.5 yıllık bir süreç içinde hedefine ulaşacaktır. Bu hafta ise Play-Off’u isteyen Sakaryaspor ile oynayacağız. Taraftarının da müthiş destek verdiği bu müsabaka, farklı bir havada olacak. Bu da bize avantaj sağlayabilir. Bazen zor olanları da kolaya

çevirebilme konusunda avantaj yakalayabiliriz. Ben takımıma ve sporcularıma güveniyorum. İnşallah kağıt üstünde zor gözüken bu müsabakadan istediğimizi alacağız” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim