Erkekler Atletizmde 2000 metre kızlar ise 1000 metre koştu. Koşuların sonunda önce erkekler sonra kızlar bayıldı. Sınav görevlilerince bayılanlar tazzikli su ile ayıltıldı. Bazı öğrencilerde çim sahasının ortasında su fiskiyesinin altına girerek serinledi.
Besyo’ya girecek adaylar toprak zeminde yarışırken yakınları ve arkadaşları ise onları tel örgülerin dışında son nefeslerine kadar yaptıkları tezaüratlarıyla destek verdi
Önceki yıllarda Ağustos ayı ortalarında uygulanan ve iki yıldır Haziran ayı sonuna çekilen sınavlarda öğrenciler Jimnastik, koordinasyon parkuru ve seçmeli olarak futbol, basketbol, hentbol ile voleybol branşlarının ikisinden sınava girdiler.
 
TÜRKİYE İLK BESYO BAŞLATTI
Beden Eğitimi Öğretmenliği, Yöneticilik, Rekreasyon ve Antrenörlük Bölümlerine 2 bin 378 erkek, 604 kız öğrenci başvurdu. Antrenörlük Bölümü’ne ise 2 bin 92 öğrencinin başvurduğu ve bu yıl toplam 5 bin 84 öğrencinin sınavlara gireceği açıklandı. BESYO Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Pınar Güzel, bu yıl sınavlara başvurunun yoğun olduğunu belirterek, sınav yapılan alanlarda kamera bulunduğunu, internetten yayın yaptıklarını ve öğrencilerin anında izleme şansına sahip olduklarını belirtti.
Editör: TE Bilişim