RÖPORTAJ: MUSTAFA TATLI

Manisaspor’un 19 yaşındaki yeteneği Melik Yeğin, 350 bin lira bonservis bedeliyle Beşiktaş’a transfer oldu. Beşiktaş’ın pilot takımı Bayrampaşaspor’da 1 yıllığına kiralık oynayacak olan Melik, çok sevdiği Manisaspor’un formasını doyasıya giyemeden takımdan ayrılmasının içinde ukdeye neden olduğunu söyledi. Az süreye rağmen bulduğu forma şansını iyi değerlendiren iki gole de imza atan Melik Yeğin, Teknik Direktör Taner Taşkın’ın kendisine neden şans vermediğini hala bilmediğini kaydetti. Genç oyuncu, Mustafa Tatlı’ya özel açıklamalarda bulunurken, Manisaspor’un gönlünde her zaman ayrı bir yeri olacağını da ifade etti. Sözü çok uzatmadan söz konusu bomba röportaj ile sizleri baş başa bırakıyoruz.

“BİLSEYDİM, GALATASARAY’A GOL ATMAZDIM”

İlk olarak Manisaspor A Takımı’na altyapıdan geldiğini ve bunun dezavantajını yaşadığını anlatan Melik Yeğin, sezon başında teknik direktör Tahir Karapınar’ın kendisine dürüst davrandığını ve takımdan kiralık gönderdiğini ifade ederek, “Tahir hoca benim tek yönümden şikayetçiydi, o da pas atmamamla ilgiliydi. Kendimi geliştirmem için sezon başında Balçova’ya gönderildim. Tahir hocayı çok seviyorum. Bana en azından dürüst davrandı. ‘Kendini geliştirip gel’ dedi. Sonra kupada Galatasaray’a gol attım. Şimdi bakıyorum da o golü attığıma pişmanım. Ligin ikinci yarısında bunları yaşayacağımı bilseydim,  o golü atmazdım” dedi.

“MANİSASPOR’DA HAK ETTİĞİM ŞANSI VERMEDİLER”

İlk devrede Balçova’da gösterdiği performansla Teknik Direktör Taner Taşkın’ın isteğiyle Manisaspor’a büyük heyecanla döndüğünü anlatan Melik, “Benim geri dönmeme karşılık Oğuzhan Yıldırım’ın bonservisi verildi, Oğuzhan Palaz da kiralandı. Stoper Melih gitti, anlaşamadı. Bursaspor, Kasımpaşa ile Manisaspor istedi.  Tüm bunlara karşılık Manisaspor’a dönerek oynayacağımı düşünüyordum. Balçova başkanı “Biz seni asla bırakmak istemiyoruz. Ama hoca seni çok istiyor” dedi. Tercüman Abdurrahman Başkır aradı, o da “hoca seni çok beğenmiş” dedi. Hazırlık maçında izlemişti hoca beni.  Oynayarak geldim, yeni transfer gözüyle bakacaklarını düşünüyordum. Ama yine altyapı oyuncusu muamelesi gördüm. Gollerime gelir gelmez de devam ettim. Buna rağmen hak ettiğim şansı vermediler. 2 gol atmama rağmen oynamadım. Hakkımı yediklerini düşünüyorum” diye konuştu.

“DEVREDEKİ TURGUTLUSPOR MAÇINDA HİSSETMİŞTİM”

Melik Yeğin, Balçova’dan ilk geldiğinde Turgutluspor oynanan hazırlık maçında son dakikalarda süre aldığını kaydederek, “Devrede Mümin Özkasap’ta oynanan Turgutluspor maçında 15 dakika oynadım. O maçtan sonra gitmek istediğimi söyledim. Menajerim hocayı aradı. Hocada beni arayarak “kupa maçlarında oynatacağım seni” dedi. Bende ful oynayacağımı düşünüyordum.  4 tane kupa maçında 12-13 dakika süre verildi. Tuzla maçında gol atmama rağmen şans bulamadım. Adanaspor maçında yedektim, sonradan girmeme rağmen gol attım. Antalyaspor maçında son bölümde süre aldım, ondan sonra son maçtaki Giresun maçına kadar süre alamadım” dedi.

“İDMANLARDA ÇOK İYİYKEN BİLE KADROYA ALINMADIM”

Deplasmanda oynanan Bucaspor maçına kadar antrenmanlarda çok çalıştığını söyleyen Melik, “Bu maçta kadroya girebileceğimi düşünüyordum. O zamana kadar antrenmanları hiç bırakmadım. O maçtan sonra kadroya alınmayınca çok üzüldüm. Buca maçından sonra her şeyi kafada bitirdim. Galatasaray maçlarında beni ısındırmadılar bile. Şanlıurfaspor maçında oynayacağımı düşünüyordum. En kötü sonradan gireceğimi düşünüyordum. Çok iyi idman haftası geçirmiştim. Yine kadroya alınmadım” şeklinde konuştu.

“NEDEN OYNATILMADIĞIMI HALA BİLMİYORUM”

Melik Yeğin, neden oynatılmadığını hala bilmediğini belirterek, “Taner hoca beni neden aldı? Ne düşünüp de aldı çok merak ediyorum. Kötü oynasam da gol attığım maçlar var. Adanaspor maçında ilk lig maçında taraftarın huzuruna ilk kez çıkmıştım, çok heyecanlıydım. Golümü de attım. Belki o maçta puan kaybetseydik hoca gidecekti. Oğuzhan-Gökhan’la 5 maç üst üste kaybedildi. Benle de kaybedilirdi. Taraftarlar, altyapıdan futbolcuyu oynatarak kaybetmeye daha az tepki gösterebilirdi. Değerime değer katılabilirdi” dedi.

 “OĞUZHAN KAYAR FORVET ARKASIYKEN KANAT OYNATILDI”

Manisaspor’da en sevdiği arkadaşının Oğuzhan Kayar olduğunu sözlerine ekleyen Melik Yeğin, “Oğuzhan’ın oynamasını her zaman çok istemişimdir. Ama Oğuzhan forvet arkası olmasına rağmen kanat oynatıldı. Gökhan cezalı olduğunda bile forvet arkasını kanat oynattılar ve bu bahane bana pek inandırıcı gelmedi. Oda arkadaşımdı ve forvet arkası oynamak istediğini biliyorum. Ben onun iyiliğini hep istemişimdir ama kötü oynamasına rağmen benim mevkiimde oynatıldı” şeklinde konuştu.

“PARASAL HUZURSUZLUK VARDI”

Takımda sürekli maddi sorunların huzursuzluğunun olduğunu belirten Melik, “Bu nedenle maçlara bir türlü tam konsantre olamadı takım. Sürekli para muhabbetleri dönüyordu. Zaten herkes hakkı olan şeyi konuşuyordu. Maddi sorun etki etti. Ayrıca takım hücum oynadığında neler yaptığını hepimiz gördük. Adanaspor’u hapsetmiştik. Çekinerek çıkılan maçlar oldu. Yeterince takıma önem verilmedi. Bilerek kimse bir şey yapmadı. Düşmesini kimse istemiyordu. Buca maçı herkesi yanılttı. Berk abi ‘inşallah bişey olmaz’ demişti, görüyoruz ki o maç ters etki yaptı. İkinci devrede sürekli hatalar yapıldı. Bazı maçlar son dakikada verildi” dedi.

“PRİM DIŞINDA PARA ALMADIM”

Melik Yeğin, Manisaspor’dan prim dışında ücret almadığını ifade ederek, şöyle devam etti: “Sezon başında 5 yıllık boş mukaveleye imza atmıştım, henüz para almadım. Takıma arada da olsa para yattığında bana yatmıyordu. Ben sadece prim aldım. Başka hiçbir ücret almadım. ‘Bayram harçlığı ödenecek’ dediler bize. ‘Başkan’la konuşulacak’ dendi, meğerse bazı oyunculara yatırılmış bize yatırılmamış. Ben Ayvalıklıyım. Ama Manisaspor’u her şeyden çok seviyorum. Memleketim. ‘Manisa’nın çocuğu Melik’ diye tezahürat yapılması çok hoşuma gidiyordu. Altyapıda 3-4 yıl oynadım ve bu kulübün ekmeğini yedim. Manisaspor’a borçlu hissediyordum kendimi. Onu da ödediğimi düşünüyorum. Fedakarlık yaparak Balçova’ya alacaklarımı bırakarak geldim devrede. Çok mutluydum. Ama tam bir hayal kırıklığı oldu.”

“İLGİLENSELERDİ, GİTMEYE SICAK BAKMAZDIM”

Bu sezon Manisaspor formasıyla oynayacağını düşündüğünü ancak ilgi göremediğini söyleyen Melik, “Ozan ve Mertan transferleri olunca bunu daha da anladım. Zaten oynatmak isteselerdi bu transferleri yapmazlardı. İlgilenselerdi, gitmeye sıcak bakmazdım. Taner hocaya karşı çok doluyum ve çok hakkımı yediğini düşünüyorum. Takımda kalsaydım sezon başı, geldiğinde beni oynatmasaydı tepki koymazdım, bu benim suçum derdim. Ama beğenilip tekrar geri çağırılan bir oyuncuyum. Balçova’da alacaklarımı bırakıp geldim. Beni yaralayan hem çağrılıp oynatılmaması ve benimle konuşulmaması. Erkan Aslan takımın yardımcı hocası. Yardımcı hocalar oyuncularla hoca arasındaki bağı sağlar ama o benle hiç ilgilenmedi. Yüzüme bakmadı, beni kaybetmeye çalıştı. Kaldı ki ben Manisaspor’un evladıyım. Altyapıdan çıkan hocaların böyle davranmaması lazım” dedi.

“TANER HOCANIN DÜŞMEMİZDEKİ ETKİSİ FAZLA”

Genç yetenek, takımın ligden düşmesinde teknik patron Taner Taşkın’ın etkisinin olduğunu kaydederek, “Taner hocanın düşmemizde etkisi fazla. Güvendiği oyuncular hayal kırıklığı yarattı. Devrede yapılan transferlerle ‘bu takımı ben kurdum’ dedi, play off iddiaları vardı ama olmadı. Sürekli koşuya yönelik antrenmanlar yaptırıyordu. Taner hoca oynayan oyunculara karşı samimiydi. Yedeklerin çocuğu ise huzursuzdu” diye konuştu.

“YÜZÜME BİLE BAKMADI”

Genç Melik sözlerine şöyle devam etti: “Taner hocanın bana doğru düzgün ‘aferin’ dediğini bile bilmiyorum. Yüzüme bile bakmadı. Konuşmadı. Bir kere telefon görüşmemiz oldu, ayrılmak istediğimi söyledim. Görüşmemiz bu. Ağladığım günler oldu. Biraz daha bekleseydim kafayı yiyecektim. Taner hocaya kırgınlığım var. Bir kez de “Ne zaman Beşiktaş’a gidiyorsun?” diye sordu. “Bu sene burada kalmanı istiyorum, oynatacağım” dese yine bir şekilde kalırdım. Bir işaretine bakıyordum, çünkü Manisaspor’da oynamak istiyordum. Bayrampaşa pilot takımı olmadan önce Manisaspor’a kiralanacaktım ama kamp olunca hocanın tavırlarını görünce başkana ayrılmak istediğimi kendim söyledim.”

BEŞİKTAŞ EN BÜYÜK HAYALİMDİ”

Melik Yeğin, Beşiktaş’a olan transferini ise şöyle anlattı: “Menajerim Beşiktaş’ın beni istediğini söyledi. Sonra başkanı aradılar. Büyük ihtimalle Balçova performansımı izlemişler. Bir de Manisaspor’daki istatistiğime bakmışlar. 1 milyon lira para istenmiş, oynasaydım daha büyük paralara transfer olabilirdim. Beşiktaş’ta hedefim büyük. Böylesine büyük bir kulüpte oynamak en büyük hayalim. Futbola başladığımdan beri üç büyük takımdan birinde oynamak istiyordum. Bu saatten sonra her şey bana kalmış. Bu benim için fırsat. Bayrampaşa’da elimden gelenin en iyisini yapıp Beşiktaş’ın yıldızlar topluluğu kadrosunda yer almak istiyorum. Milli takım hayalim var. Balçova’da çağrılacağımı duymuştum. Ama Manisaspor’da oynatılmayınca çağrılmadım. Beşiktaş’a gittim. Ben buna ilahi adalet diyorum. Allah büyük.  Benim hakkımda söylenenleri biliyorum. ‘Melik ancak üçüncü ligde oynar’ denildiğini biliyorum. Onlara bir cevap oldu” şeklinde konuştu.

“MANİSASPOR’DA OYNAMAMA BURUKLUĞU VAR”

Genç yetenek, Manisaspor’da oynamama burukluğunu yaşadığını ifade ederek, “Bu içimde ukte oldu. Oynamayı çok istiyordum. Başkana da söyledim, ‘hocanın beni oynatacağını düşünmüyorum, bu yüzden ayrılmak istiyorum’ dedim. Manisaspor ile ilgili bir art niyetim ve nefretim yok. Ben her zaman Manisaspor’u çok sevmişimdir. Manisaspor Süper Lig’de oynamayı hak ediyor. Amatöre de düşse piyasası var. Herkes o gözle bakıyor. Az süre almama rağmen Beşiktaş’a transfer oldum. Bunda Manisaspor’un katkısı büyük” diye konuştu.

“ARTIK ÖZGÜVENİM ÇOK YÜKSEK”

Kendini çok geliştirdiğine inandığını hala da eksiklerinin olduğunu belirten Melik, “İlk antrenmana çıktığımda ayaklarım titriyordu ama şuan çok rahatım. Özgüvenim çok yüksek. Balçova’dan özgüvenli bir şekilde döndüm, sezon başında heyecanlı bir Melik vardı. Sezon sonunu beklemeden geldim. 3.ligden daha üst seviyede bir oyuncu olduğumu hissettim. Egemen Babac, Çınar Şenoğlu, Eser Evin ve Osman Bilik’in üzerimde emeği var. Hocalarıma teşekkür ederim.  Tüm altyapı personeline ve hocalarına abim Sefa Çevik’e de teşekkür ederim. Babam da en zor dönemimde en büyük destekçim oldu. Bana güvenenleri mahcup etmeyeceğim” dedi.

Editör: TE Bilişim