O, Manisaspor tribünlerinin cefakar Tarzan’ı Özgür Kaplan!.. Geçen sezon Orduspor maçında hakem Bülent Yıldırım’a küfür ettiği gerekçesiyle müsabakalardan men cezası aldı. O gün bugündür Manisaspor maçlarına giremiyor. Karakollarda imza atmaktan bıktığını belirten Özgür, “15 bin lira ceza kesildi. 15 aydan bu yana sadece Manisaspor maçlarına değil 81 ildeki tüm spor müsabakalarına alınmıyorum. Bu cezanın bir süresi yok. Sanki adam vurduk” dedi

RÖPORTAJ: MUSTAFA TATLI

Manisaspor tribünlerinin renkli siması Özgür Kaplan, 15 aydır Manisaspor maçlarına giremiyor. Bunun sebebi de geçen sezon şubat ayında Orduspor maçında hakem Bülent Yıldırım’a ettiği küfürler olarak gösteriliyor. Sadece Manisaspor maçlarına değil 81 ildeki tüm spor müsabakalarına alınmayan Özgür Kaplan, karakollarda imza vermekten bıktığını belirtirken, ne kadar süreyle men cezası aldığını bilmediğini ceza süresinin artık kendisine tebliğ edilmesini beklediğini kaydetti.

“MANİSASPOR’UN HASTASIYIM”

İlk olarak 14 yaşında Manisaspor tribünleriyle tanıştığını anlatan Özgür, Manisaspor’u “aşkım” olarak tanımladı. Kaplan, “Benim bir tane aşkım var o da Manisaspor. İkincisi evlendiğim hanım olur. Üçüncü sevdalara da kapalıyım. Her deplasmana gittim, yeri geldi otostop çekip gittim, yeri geldi aç gittim, yeri geldi bir ekmeği arkadaşlarımla bölüştük. Ben Manisaspor’un hastasıyım” dedi.

“BANA NEDEN SÜRESİZ MEN?”

Geçen sezon şubat ayında Bülent Yıldırım’ın yönettiği Orduspor maçında hakaret içeren tezahürattan ötürü ceza aldığını ifade eden Özgür Kaplan, “Tamam koro halinde küfür ettik; ama 20 kişi ceza alıyoruz, 19 kişinin cezası kesinleşiyor ama garibim Özgür süresiz ceza alıyor. Emniyet’in elinde görüntü yok, kayıt yok, kamu malına zarar vermedim, görevli memura hakaret etmedim. Görüntüleri talep ettim mahkemede hala oyalanıyorum. 15 bin lira para cezası verildi. Her yerden haciz geliyor. 25 yaşındayım 15 bin lirayı bir arada görmedim. Bu cezayı adam vursam kes, kamu malına zarar versem kes” diye konuştu.

“HALI SAHAYA DA ALMAYIN O ZAMAN”

Kamu davası nedeniyle iki duruşmaya çıktığını, 7 Mayıs’ta bir duruşmasının daha olduğunu sözlerine ekleyen Özgür, “Bu zamana kadar kimseye ‘15 bin lira cezam var yardım edin’ demedim. Hak etmediğim bir ceza bu. Kamera kaydını talep ediyorum göstermiyorlar. Alkolsüzüm doktor raporum var elimde. 15 aydır bütün spor müsabakalarına giremiyorum. 6222 değiştirilsin. Manisaspor’un bütün maçlarında beni men et eyvallah ama Türkiye’nin 81 ilindeki spor müsabakalarından da men ediyor beni. Büyükşehir Belediyespor amatör maçına giremiyorum. BAL’a almıyorsun, halı sahaya da alma o zaman. Şu anda infazımın kesinleşmesini bekliyorum” dedi.

“YÜZ TANIMA SİSTEMİ VARKEN NEDEN İMZA?”

Para cezası ile seyirden men cezası alanların çoğunun Tarzanlar’dan olduğunu anlatan Kaplan, “Taraftarı bitirdiler. 300’e yakın taraftar ceza aldı. Bugün Karaköy karakolunda selfie yapıyoruz. Karaköy’de maça girer gibi sıraya alıyorlar bizi. Bir polis memuru 30 taraftara bakıyor. Passolig çıkmış benim yüz tanınma sistemim var, bana imza attırıyorlar. Bizim stada girmemiz zaten imkansızken, beni niye imzaya götürüyorsunuz? İmzayı attığımız yetmiyor ilk yarısı ve ikinci yarısında da imza isteniyor. Bizi isyankar bir konuma getiriyorlar” şeklinde konuştu. İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren’e de seslenen Kaplan, tribünlerde emniyet mensuplarından daha anlayışlı bir tutum beklediklerini sözlerine ekledi.

“ASIL AMAÇ İNSANLARI FUTBOLDAN SOĞUTMAK”

Özgür Kaplan, asıl amacın insanları futboldan soğutmak olduğunu söyleyerek, “Bizim üzerimizde oyun oynamasınlar. Bizim büyük taraftarımız var. Asıl amaç insanları futboldan soğutmak. Bu Passolig’i yandaş ihalecilere verdiler. Uydurma bir şey yaptılar. TFF Başkanı Yıldırım Demirören çıkıp diyor ki; ‘Passolig çıktı iyi oldu. Bizim gelmesini istemediklerimiz gelmiyor. Memnunuz.’ Biz de senden memnun değiliz. Beşiktaş’a ne yaptın ki Türk futboluna onu yapacaksın?” diye konuştu.

“ALTAN ÇAKICI’NIN ARKASINDAYIZ”

1965 Manisaspor Taraftarlar Derneği Başkanı Altan Çakıcı’nın kendilerinin her zaman yanında olduğunu belirten Kaplan, “Kendisi Trabzon asıllıdır. Mesleği de çok güzel.  Dernek başkanı olup sahip çıktı Tarzanlara. Bir tane Manisalı çıkıp derneğe el atmadı. Cefakar Tarzanlar olarak kendisinin arkasındayız. Altan Çakıcı o lafıyla ceza yiyorsa Aziz Yıldırım’ın maçlara girmemesi lazım. İfade özgürlüğü denen bir şey var” dedi.

“ÜÇ BÜYÜK YOK TEK BÜYÜK VAR”

Manisalıların Manisaspor’a ilgisizliğinin üzüntü verici olduğunu söyleyen Kaplan, “Buradan Galatasaray Fenerbahçe maçlarına gidenler var. Annen baban burada, buralısın, burada öleceksin. Kadıköy’de Arena’da gömülmeyeceksin. Üç büyük yok. Tek büyük var, o da Manisaspor’dur. Tarzanlar’dır. Elbet bir gün güler şehrine ihanet etmeyenler! Bizleri aşkımızdan ayırdılar. Yiğit Şen, Serkan Topçu olsun. Bunlar hayatını adıyor Manisaspor’a. Bu sene ligde kalalım seneye şampiyon olacağız. Şampiyonluk kutlamasına da bu takımı desteklemeyenler gelmesin. Cefasını çekmedikleri bir davada sefa sürdürmeyiz” dedi.

“TANER HOCA İÇİMİZDEN BİRİ”

Özgür Kaplan, Manisaspor Teknik Direktörü Taner Taşkın’ın Manisalı olduğuna dikkat çekerek, “Taner hoca ve babası ailece Manisaspor’a hizmet etmiş insanlar. Şuan Manisaspor’un teknik heyeti Manisa dışında olsaydı biz istifaya davet ederdik. Hocamızı her gün çarşıda görüyorum. Buranın insanı. Samimiyetine de inanıyorum. Belediyespor’un tesislerine alınmadım, ‘kamp var’ denildi geri gönderildim ama Manisaspor maçında Mecidiyeköy’de 5 yıldızlı otele çiçekle gittim, ‘Taner hocamla görüşmek istiyorum’ dedim.  Taner hocam 5 dakikada aşağıya indi. Yani bu kadar samimi. Hocamızın her zaman yanındayız” şeklinde konuştu.

“BÜYÜKŞEHİR’İN ŞAMPİYONLUĞU EKONOMİYE…”

Manisa Büyükşehir Belediyespor’un şampiyonluğunu kutlayan Kaplan, “Sayın başkan Cenk Ergün’e, yönetim kuruluna, Hakan hocama, taraftarlara teşekkür ediyorum. 3. Lig’e çıkmak çok güzel bir başarı. 23 yıl sonra profesyonel bir takımımız oldu. 3. Lig takımları burada konaklayacak. Ekonomiye katkısı olacak. Çalışanlar ekmek yiyecek. Manisa’da faaliyet gösteren bütün spor kulüplerine eşit davranıyorum. Önce Manisa’ya sonra Türk futboluna hizmet ediyorlar. Benim kızdığım; çorba için mama için bukalemunluk yapmayın. Böyle takım tutmayın. Yalakalık yapmayın. Samimi olun” dedi.

“ERGÜN’ÜN MANİSASPOR’A DESTEK VERMESİNİ BEKLİYORUZ”

Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün Manisaspor’a destek vermesini umut ettiklerini kaydeden Özgür Kaplan şöyle devam etti: “Sayın Cengiz Ergün’ün Manisaspor’a destek vermesini bekliyoruz. ‘Belediyespor’un maddi manevi yanındayım’ diyor. Bugün bir BESOT dışında maddi manevi Manisaspor’a ne kadar destek verdi? MHP’ye gönül vermiş bir abimiz başkan olsaydı yine de Manisaspor’a bu kadar duyarsız kalır mıydı? Merak ediyoruz. Manisaspor’a daha fazla destek vermeli”

“BAŞKAN MERGEN 03:30’DA TELEFONUMU AÇIYOR”

Manisaspor Başkanı Abdullah Mergen’in her zaman yanında olduğunu ifade eden Kaplan, “Kulüp başkanım gece 03:30’da benim telefonumu açıyor. Gerçekten mücadele ediyor. Sayın Mergen’in samimiyetine inanıyorum. Eski dönemdeki futbolcular her gün Abdullah başkanın yanındalar. Para istiyorlar. Dixon’ın parasını ödemeseydi eksi puan cezası alıyorduk. Tesislerin kapısını Tarzanlara açtı. Kişiler önemli değil önemli olan Manisaspor’a ne kadar katkı yaptıklarıdır. Taraftarlarla aralarındaki diyaloglarında ne kadar samimi olduklarıdır” diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim