Yeşil-beyazlılar Gümüşordu maçından alınan üç puanla birlikte galibiyet serisini yedi maça çıkarırken, şampiyonluk yolunda önemli bir adım attı. Maçın ardından “İyiki doğdun başkan” tezahüratları yapan futbolcular, galibiyeti doğum günü olması nedeniyle Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e hediye etti.

 Bölgesel Amatör Lig 8. Grupta şampiyonluk mücadelesi veren Manisa Belediyespor, grubun güçlü takımlarından Gümüşorduspor’u konuk etti. Mümin Özkasap Spor Tesisleri’nde oynanan karşılaşmayı Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Belediye Meclis Üyesi Sezai Gürcan, MHP İl Başkanı Tanju Balatlı, Manisaspor Başkanı Emre Hasgör, Manisa Belediyespor Başkanı Cenk Ergün, ASKF Manisa Şubesi Başkanı İsmail Aydın, MHP Şehzadeler Belediye Başkan Adayı Cem Çöllü ile birlikte yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda futbolseverde izledi. Maça her iki takımda kontrollü başladı. Manisa Belediyespor ilk yarıda duran toplarla etkili olmaya çalışırken, konuk Gümüşordu ise pozisyon bulmakta zorlandı. İlk yarıda Samet, Cüneyt ve Süleyman ile pozisyonlar bulan ev sahibi ekip yakaladığı pozisyonları değerlendiremedi. Maçın 40. dakikasında Süleyman’ın ceza sahası dışından sert şutunu kaleci son anda kurtardı. Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle sonlandı. Manisa Belediyespor ikinci yarıya daha istekli başladı. Üst üste ataklar geliştiren yeşil-beyazlılarda Süleyman’ın 50. dakikada sert şutu az farkla auta gitti. Maçın 52. dakikasında sol kanattan ceza sahasına giren Zafer sert vurdu, kaleci topu son anda kurtarırken, dönen topu defans uzaklaştırdı. Manisa Belediyespor 56. dakikada Engin Memişler ile gole çok yaklaştı. Sağ kanattan Cüneyt’in ortasını iyi takip eden Engin’in kafa vuruşunda, kaleci topu son anda kurtardı. Bu dakikada ceza sahası içinde oluşan karambolde Gümüşordu defansı topu uzaklaştırmayı başardı. Ev sahibi ekip istediği golü 60. dakikada buldu. Süleyman’ın sol kanattan ortaladığı topu iyi takip eden Serhat, düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi. Karşılaşmanın 77. dakikasında konuk Gümüşordu, mutlak bir pozisyondan yararlanamadı. Sağ kanattan yapılan ortada Erhan müsait pozisyonda olmasına rağmen kafa vuruşuyla topu dışarı gönderdi. Karşılaşmanın 88. dakikasında Manisa Belediyespor’da Zafer ceza sahası içerisinde yerde kalınca hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Süleyman, güzel bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve durumu 2-0 yaptı. Geriye kalan dakikalarda başka gol olmayınca Manisa Belediyespor çok önemli bir galibiyete imza atarak puanını 43 yaptı ve 19. Hafta sonunda zirvedeki yerini korudu.

Futbolcular Galibiyeti Başkana Hediye Etti

 Karşılaşmanın ardından Manisa Belediyesporlu futbolcular Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e jest yaptı. Başkan Ergün’ün doğum günü olması nedeniyle protokol tribününün önüne gelen futbolcular “İyiki doğdun başkan” tezahüratlarında bulundu. Daha sonra kendilerine maç boyunca destek veren taraftarların yanına giden futbolcular, taraftarlara da teşekkür ettiler.

Başkan Ergün Teknik Heyet ve Futbolcuları Kutladı Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, maçın ardından soyunma odasına giderek teknik heyet ve oyuncuları kutladı. Güzel bir galibiyete imza attıkları ve galibiyeti kendisine hediye ettikleri için futbolculara teşekkür eden Başkan Ergün, “Son haftalarda çok önemli bir çıkış yakaladınız. Bu durumunuzu sezon sonuna kadar korumasını istiyorum. Önünüzde Salihli ve Soma ile oynayacağınız çok önemli iki kritik maç var. Bu maçlardan da galibiyetle ayrılırsanız, şampiyonluk yolunda çok önemli bir adım atmış oluruz. Bu çıkışınızın devam edeceğini ve sezon sonunda şampiyonluğu göğüsleyeceğinize olan inancım tam” diye konuştu.

 

Stat: Mümin Özkasap Spor Tesisleri

Hakemler: M. Akif İbrahimoğlu ***, Birtan Yavuz ***, Oğuz Akyüz ***

Manisa Belediyespor: Serkan Boydak ***, Sarkan Gaşi ***, Şerif Ali ***, Samet *** (dk. 80 Tamer **), Cüneyt *** (dk. 90+1 Kaan *), Suat ***. Engin Memişler *** (dk. 76 M. Akif **), Zafer ***, S. Numan ***, Engin Ün ***, Serhat ***

Gümüşordu: Erce *, Enes *, Musa *, Serhat *, Çağlar *, Erman * (dk. 62 Recep *), Birindar *, Berkant * (dk. 78 Ali Aykan *), Alim * (dk. 71 M. Ali *), Erhan *, M. Ali *

Sarı Kartlar: Serkan Gaşi, S. Numan, Engin Ün (Manisa Bld.), Çağlar, Berkant, M. Ali (Gümüşordu)

Goller: Dk. 60 Serhat, dk. 89 pen. Süleyman (Manisa Bld.)

Editör: TE Bilişim