Erbaaspor galibiyetiyle beraber Play-Off hayaline ulaşan Manisa Büyükşehir Belediyespor, sezonu tamamlamak için Tire deplasmanına çıkıyor. Şu anda 53 puanla 3. sırada bulunan yeşil beyazlılar, alacağı sonuçla beraber Play-Off'taki rakibini belli edecek. Statüye göre 2, 3, 4 ve 5. sırada ligi bitiren takımlar puan eşleşmesiyle Play-Off'ta karşılaşıyor. Yani 2-5 ve 3-4 eşleşmeleri olup, kazananlar finalde karşılaşıyor. Son hafta öncesi Belediye alacağı sonuçla tüm koltuklarda kendisini bulabilecekken, prestij maçı da olsa bu maçı kazanmak istediği biliniyor. Rakip Tire 1922 ligi haftalar öncesinden bitirirken, evinde olan bu son prestij maçında taraftarı için sahaya çıkacak.
TİRE LİGİ ORTA SIRALARDA BİTİRDİ
Bir ara yakaladığı form grafiğiyle Play-Off çizgisinde dolaşan Tire 1922, son 6 haftadaki facia performansıyla sezonu hedefsiz şekilde orta sıralarda tamamladı. Ligin son 6 haftasına kadar toplamda 6 kez yenilen Tire, son 6 haftanın tüm maçlarını da kaybederek 12 mağlubiyete ulaştı ve fatura teknik adam Mesut Toros'a kesildi. Ligin ortasında Fahrettin Sayhan'ın yerine göreve geçen Toros, son hafta öncesi görevinden alınırken bu hafta takımın başında Ahmet Çeltikçi yer alacak. 43 puanla 10. sırada bulunan Tire'nin haftalardır ne Play-Off ne düşme durumu olmadı. Hedefsiz haftalarda çıktığı tüm maçları yitiren ekip sezonu formda bir Manisa BB galibiyetiyle kapatıp, taraftarına kendini affettirmek isteyecektir. Son 5 maçta rakip filelere 2 gol atıp, kalesinde 14 gol gören Tire, bu maça daha çok oynamayan oyuncularıyla çıkmayı planlıyor. Evinde aldığı sonuçlarla ligin en başarılı ekiplerinden olan Tire, oynadığı 16 iç saha maçının 9'unda galip gelmeyi başarırken, 5 kez berabere kaldı ve sadece 2 kez mağlup oldu. Attığı 26 gole karşılık kalesinde 20 gol gören Tire, sezonu galibiyetle tamamlayabilmek için Belediye'ye çelme takmaya çalışacak. 
LİG BİTSE DE HEDEF GALİBİYET
Son aldığı galibiyetle bu hafta için bir hedefi kalmayan Manisa Büyükşehir Belediyespor, her ne kadar iyi formunu sürdürmek ve son haftayı da galibiyetle kapatmak istese de rotasyona gitmesi bekleniyor. Birçok oyuncusunun hafif sakatlığı ve cezası bulunan Belediye, Play-Off öncesi herhangi bir riske girmeyecektir. Özellikle tecrübeli ve yorgun ayakları bu hafta kenarda tutmak isteyen Levent Devrim farklı bir sistem deneyebilir. Burakcan ve Mehmet sarı kart cezasıyla kadroda bulunmayacakken, Ali Öztürk de 7 sarı kartla limitte duruyor. İşte Tire maçının muhtemel kadrosu: Ömer Faruk, Ender, Uğur, Gökhan, Özgür, Barbaros, Samed, Barış, Berkin, Alper, Ümit. Bu kadroda farklı bir taktikle de oynama ihtimali olan yeşil beyazlılar, sahadan alacağı 3 puanla beraber gözünü Play-Off'a çevirecek. Tire 1922- Manisa BŞBS mücadelesi bugün 15.30'da Tire 4 Eylül Stadı'nda oynanacak. Maçın hakemliklerini Enez Kaplan, Muharrem Güzel ve Barış Çiçeksoyu yapacak.




 
Editör: TE Bilişim