Şampiyonluk parolasıyla yola çıkan Manisa Büyükşehir Belediyespor, ilk 2 haftada yeni bir kadro olmanın sancılarını çekiyor. İlk hafta dış sahada Yomraspor'la 0-0 berabere kalan Belediye, iç sahada 2-0 geriye düşmesine karşın Kemerspor'a karşı son dakikalarda harika bir futbol oynamış ancak beraberlikten ötesine geçememişti. İlk 2 haftada bırakılan 4 puan oyuncuları kamçılarken, takımın tecrübelileri Orhangazi Belediyespor'u gözüne kestirdi. 
RAKİP TAM BİZE GÖRE
İlk haftalarda oyun sistemine ve birbirine alışmakta problemler yaşayan Manisa Büyükşehir Belediyespor, tam da sallantılı haftalarda çıkmak isteyeceği bir deplasman buldu. Ligin ilk haftasında Bursa'da Minareli Çavuş Spor Tesisleri'nde Bergama Belediyespor'u ağırlayan Orhangazi Belediyespor, sezonun açılış maçında 4-2'lik mağlubiyetten kurtulamamıştı. 2. haftada ligin zayıf ekiplerinden Kozan Belediyespor karşısında da maçı gol atamadan bitirip, ligdeki ilk puanını 0-0'lık skorla alan Orhangazi, şimdi yine evinde zorlu bir rakiple oynayacak. Geçtiğimiz sezon Spor Toto 3. Lig 3. Grup'ta yer alan Bursa temsilcisi, vasat bir performans göstererek 34 maçta 12 galibiyet, 5 beraberlik ve 17 mağlubiyetle 41 puan toplamış, ligi Play-Off'un 15 puan gerisinde 11. sırada tamamlamıştı. Rakibimizin kadrosunda göze çarpan önemli bir isim bulunmazken, takımın lider oyuncusu ilk maçta 2 gol kaydeden 34 yaşındaki forvet oyuncusu Koray Kurt olarak görünüyor. Kurt daha önce Akhisar Belediyespor, Dardanelspor ve Bandırmaspor formalarını da giymişti. Orhangazi Belediyespor'un teknik adamlığını Zafer Yiğit yapıyor. 
GALİBİYET ŞART
İlk 2 maçından mağlubiyet almamasına karşın beraberlikten de memnun olmayan Manisa Büyükşehir Belediyesporlu oyuncular Orhangazi'yi gözüne kestirdi. Orhangazi'nin Bursa'da oynayacak saha bulamamasından dolayı maç Yalova'ya alınınca, Belediyespor yönetimi takımı sahaya alışması için 1 gün önceden Yalova'ya gönderdi. Manisa'da son idmanını Perşembe yapan Belediye, dünü Yalova'da geçirerek maç saatini beklemeye başladı. Geçtiğim hafta başından darbe aldıktan sonra oyuna devam edemeyen Emir Alagöz'ün durumu iyi olmasına karşın Levent Devrim orta sahada değişiklik yapmaya hazırlanıyor. Emir'in yerine Kürşat, Kaan'ın yerine Olcay'ı düşünen Devrim, İsmail Köse'yi de ilk 11'e monte etmeyi planlıyor. İşte Belediyespor'un muhtemel 11'i: Ersel, Mehmet, Ufukhan, Mehmet, Erhan, Kürşat, Olcay, Umut, Berkin, İsmail, Alper. Geçtiğimiz maçtaki hataları tekrar etmek istemeyen Belediye, hafta içi kanatlardan organizasyonlar konusunda çalışmalarını yaptı ve maç planını hazırladı. Galibiyete inanan yeşil beyazlılar, Yalova'dan alacağı 3 puanla ligde yükselişe geçmek istiyor. Orhangazi Belediyespor- Manisa Büyükşehir Belediyespor mücadelesi bugün 16.30'da Yalova Atatürk Stadı'nda oynanacak. Maçın hakemliklerini Mehmet Türkmen, Sedat Bayrak ve Murat Erölmez yapacak. Hakan Agar

Editör: TE Bilişim