Manisa Büyükşehir Belediyespor'un beklediği gün geldi çattı. Spor Toto 3. Lig'in son 8 haftasında 7 galibiyet alarak 9.luktan 4. sıraya kadar sıçramayı başaran yeşil beyazlılar, Play-Off Yarı Final ilk maçında evinde Silivrispor'u ağırlıyor. Ligi eşit puanda bitirdiği Silivrispor'a karşı ikili averajda geride olan Belediye, bundan dolayı ilk maçı içeride oynayacak. Bugün sahadan alacağı skorla avantajlı pozisyona geçmek isteyen Belediye, ardından gözünü Pazartesi deplasmanda oynayacağı 2. maça çevirecek. Rakibimiz Silivrispor da Manisa'da deplasmanda gol atma avantajını eline geçirmek istiyor. 
RAKİP DEPLASMANLARDA İDDİALI
Ligi 58 puanla 3. sırada tamamlayan Silivrispor, ligin ilk devresini domine ettikten sonra gerilemeye başladı. 6. haftada başlayan yenilmezlik serisini 15 hafta sürdürmeyi başaran İstanbul temsilcisi, bir ara lider götürdüğü grupta Play-Off biletini son 2 haftada aldığı galibiyetlerle kapmayı başardı. Kırıkkale ve Kırıkhan galibiyetleriyle kendini 3. sıraya atan Silivri, rakibi Manisa Büyükşehir Belediyespor'a karşı bu sene iyi bir performans gösterdi. 23 Ekim'de evinde ağırladığı yeşil beyazlıları 2-1'le mağlup eden Silivri, ligin 2. yarısında Manisa'da oynanan maçta sahadan 1-1'lik eşitlikle ayrılmıştı. Deplasmanda Belediye'yle beraber ligin en çok puan toplayan 3. ekibi olan Silivri, 24 deplasman puanına ulaştı. 17 dış saha mücadelesinden 7 galibiyet alan ekip, sahadan 3 kez beraberlik, 7 kez de mağlubiyetle ayrıldı. Deplasmanlarda büyük gol kıtlığı yaşayan kırmızı lacivertliler sadece 13 kez fileleri havalandırıp bu alanda ligin en kötü 2. istatistiğine sahip olurken, kalesinde de 16 gol görerek -3 averajda yer aldı. Kalesinde geçen sene Belediye'de forma giyen, Altınordu'dan kiralık olarak alınan Cihan Topaloğlu bulunan ekipte, yine geçen sene Manisa'da olan İsmail Düzgün ve Manisaspor'dan kiralık olarak Silivri'de bulunan Gökdeniz Varol bulunuyor. Takımda gol yükünü attığı 8 golle İbrahim Fatih Dilek çekerken, İsmail Dügün 7, Adem Çalık 5 gol kaydetti. Silivrispor'un teknik patronluğunu göreven 2 hafta önce Fahrettin Sayhan'ın yerine gelen Erdal İşkar yapıyor. 
BELEDİYE GALİBİYETE EMİN
Yaklaşık 3 haftadır eksiklerini antrenmanlarla gidermeye çalışan Manisa Büyükşehir Belediyespor için 2 yıldır beklenen maç artık bugün oynanacak. Profesyonel lige geçen sene çıktığından bu yana bir üst lig hayalini kovalayan yeşil beyazlılar, bugün galip gelmesi halinde 2. Lig için büyük bir adım atacak. Sezon başından bu yana bir çok çalkantılı dönem yaşayan, takımın başında 2 teknik adam eskiten, oyuncularını kaybeden ve yenilerini alan Belediye, buna karşın 2 aylık çıkışla kendini Play-Off'a atmayı başardı. Oyuncular Silivrispor'u artık ezberledi ve sahaya çıkmaya hazır. Oyuncularını maç için özel taktiklerle çalıştıran Levent Devrim, güvendiği isimleri bu maçta da ilk 11'e yerleştirecek. Belediye'nin her zamanki gibi en büyük silahları Olcay Turhan, Ali Öztürk ve Berkin Kamil Arslan olacak. İşte Devrim'in muhtemel kadrosu şöyle oluşuyor: Fatih, Bilal, Ufukhan, Gökhan, Mehmet, Barış, Burak Can, Olcay, Berkin, Alper, Ali. En büyük kararsızlığını kaledeki seçimde yaşayan Levent Devrim, Ömer Faruk ve Fatih arasındaki kararı maç saati verecek. Bodrumspor maçı haricinde Ocak ayından bu yana evinde maç kaybetmeyen Belediye, bu performansına güveniyor.     Evinde oynadığı 17 mücadelenin 10'undan 3 puan çıkartarak bu alanda çift haneye ulaşan ligdeki 6 takımdan birisi olan Belediye, 4 kez beraber kalıp, 3 kez de sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Evinde oynadığı maçlarda gol olup yağan Belediye tam 36 golü rakip filelere gönderip bu alanda lig lideri olurken, kalesindeyse 20 gol gördü. Manisa Büyükşehir Belediyespor- Silivrispor Spor Toto 3. Lig Play-Off Yarı Final ilk mücadelesi bugün 16.00'da Mümin Özkasap Spor Tesisleri'nde oynanacak. Maçın hakemliklerini Erkan Özdamar, Mehmet Şahan Yılmaz ve Engin Erdem yapacak. 
Editör: TE Bilişim