Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Savaş Duman beden eğitimi öğretmenlerine bir dokundu bin ah işitti

Okul bahçeleri otopark, Spor salonları konferans!..

ÖZEL HABER: MUSTAFA TATLI

Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Savaş Duman, beden eğitimi öğretmenleri ile bir araya gelerek istişare toplantısı yaptı. İl Müdürlüğü toplantı salonunda Şehzadeler ve Yunusemre ilçesi beden eğitimi öğretmenleriyle buluşan Duman, onların sıkıntılarını dinlerken bol bol not aldı. Üzerlerine düşen ne varsa yapmaya hazır olduklarını belirtip hem zaman istedi, hem de sabır.

DUMAN: “ÇOCUKLARIMIZ YILIN HER ANINDA SPOR YAPMALI”

Toplantıda Şehzadeler İlçe Spor Müdürü Ekrem Öztürk ile Spor Şube Müdürü Mustafa Buldu da yer aldı. Çocukların spor salonlarına çekilmesi için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Duman, çocukların belli dönemlerde değil bir yıl boyunca spor yapmasını planladıklarını ifade ederek, “Bu işin kaynağında sizler varsınız. Mutfağını sizler oluşturuyorsunuz. İl Müdürlüğü olarak bizden ne isteğiniz varsa bunları karşılaşacağımızın sözünü veriyorum. Bu yüzden de istişareyi uygun gördüm. Geldiğiniz için teşekkür ediyorum. Ancak sizden biraz zaman ve sabır istiyorum” dedi.

“CEBİMİZDEN HARCAMA YAPIYORUZ”

Sporun iyi noktalara gelebilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı ile Spor Bakanlığı arasındaki uzlaşının çok önemli olduğuna vurgu yapan beden eğitimi öğretmenleri, “İki kurumu ikna edip ortaya bir ürün çıkarmaya çalışıyoruz” dediler. Kendilerini öncelikle kendi kurumlarının muhatap alması gerektiğini anlatan beden eğitimi öğretmenleri, ağırlıklı olarak, “Tesis, malzeme ve sağlık sorunlarının yanı sıra okullarımızın bahçeleri otopark, spor salonları ise konferans salonu olarak kullanılıyor. Cebimizden harcama yapıyoruz. Bu şartlarda nasıl verimli olalım? Tüm bu sorunlardan ötürü okul sporlarına katılım, son 5 yılda Türkiye genelinde yüzde 80 oranında düştü. Bazı sorunlar var ki bizi aşıyor. Bu yüzden beden eğitimi öğretmenleri olarak dernekleşmeyi planlıyoruz” yorumunu yaptılar.

KROS MÜSABAKALARI ŞEHRİN İÇİNDE YAPILSIN

Beden eğitimi öğretmenleri ayrıca spor bilincinin gelişmesi adına Kros Müsabakaları’nın şehir içinde yapılması gerektiğini önererek İl Müdürü Duman’dan destek istedi. Duman da bunun iyi bir fikir olduğunu kaydedip söz konusu müsabakaların mesir programına alınabileceğini belirtti.

Editör: TE Bilişim