Mergen, 1 Haziran 2014 tarihinden itibaren kaydı yapılan 130 üye olduğunu belirterek, bu davranışın etik olmadığını, kaydı yapılan üyelerin yönetime çok yakın isimler olduğunu söyledi. Mergen ayrıca son iki yılda kulüp sermayesinin yok edildiğini ifade ederek çarpıcı açıklamalar yaptı.

Manisaspor başkan adayı Abdullah Mergen sabah basın mensuplarıyla bir araya geldi. Yönetim listesinde yer alan Tarkan Kayhan ve Mustafa Karakaş ile birlikte basın mensuplarının karşısına çıkan Mergen, mevcut yönetimin kulübü son iki yılda iyi yönetmediğini söyledi. Göreve geldikleri takdirde kulübün düzlüğe çıkması için yapacakları projeleri anlatan başkan adayı Abdullah Mergen, çok ciddi bir sermaye kaybı yaşandığını dile getirdi. Mergen son iki haftada kulübe 130 üyenin yapılmasının etik bir davranış olmadığını, yapılan üyelerin yönetime çok yakın isimler olduğunu da belirtti.

"KONSENSÜS’LE GÖREVE TALİP OLDUK"

Manisasporun Spor Toto Süper Lig’de mücadele ettiği dönemde iki yıl yöneticilik yaptığını söyleyerek sözlerine başlayan başkan adayı Abdullah Mergen, "Ben şahsi egolarımı tatmin etmek için yola çıkmadım. Politikanın içinden gelen biriyim. Bazı işleri iyi bilirim. Bizler idealist insanlarız. Manisaspor da şu anda her şey güllük gülistanlık değil. Manisaspor Manisa'nın ortak değeridir. Bugün yapılacak olan kongrede zorlukları bilerek göreve talip olduk. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün çekilince, konsensüs sağlayarak göreve talip olduk. Bu sorumluluğu almak zorundayız. Kulübe kalıcı kaynaklar konusunda gerekli çalışmalarımızı yaptıktan sonra başkanlık için adaylığımı açıkladım. Biz göreve geldiğimiz takdirde kulübün kendi ayakları üzerinde nasıl duracağı konusunda gerekli çalışmalarımızı yaptık. Başkan adaylığımızı böyle açıkladık" dedi.

"BU KULÜP KİMSENİN OYUNCAĞI DEĞİL"

Manisaspor’da son iki yılda çok ciddi yanlışlıkların yapıldığını da söyleyen Abdullah Mergen, "Manisaspor’un kasasına son iki yılda satılan futbolculardan ve yayıncı kuruluş gibi kurumlardan gelen yaklaşık 22 trilyon lira para var. Çok ciddi bir sermaye kaybı yaşanmış. Mevcut borcun üzerine de 1,5, 2 trilyon borç yapılmış. Gelen paralar iyi değerlendirilmemiş.

Bu kulüp kimsenin oyuncağı değil. Manisaspor iyi bir markadır. Şu anda Manisaspor her geçen gün kan kaybediyor. Biz Manisaspor markasının değerini yükselteceğiz" dedi.

"GÖREVE GELİRSEK YILDIZLARI SATMAYACAĞIZ"

Manisaspor’da göreve geldikleri takdirde transferin gözdesi olan Volkan Babacan, Eray Ataseven, Bülent Cevahir ve Murat Gürbüzerol gibi futbolcuları satmayacaklarını sözlerine ekleyen Abdullah Mergen, "Mevcut yönetimin Balıkesirspor ile yaptığı paket anlaşma bozuldu. Şu anda kasada para yok. Dış transferde ise 16-17 isme ihtiyacımız olacak. Mevcut yönetim son iki haftada kulübe 130 yeni kongre üyesi yapmış. Bu kongre üyeleri yönetime çok yakın kişiler. Yakın arkadaşlar ve akrabalar kulübe son iki haftada üye yapılmış. Bu etik bir davranış değil. Göreve geldiğimizde de üye konusunu yeniden gözden geçireceğiz" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim