Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yerel seçimlerin hükümete ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a duyulan güvenin test edileceği bir seçim haline geldiğini belirterek, düzenledikleri mitinglere milyonların aktığını, sandıklarda en güzel neticeleri elde edeceklerine inandıklarını söyledi.

Arınç, Manisa programı kapsamında karayoluyla geldiğiManisa’da AK Parti’nin seçim bürosunun açılışını yaptı.

Burada yaptığı konuşmada bugün Türk dünyasının baharı ve yeni yılı kutladığı Nevruz Bayramının idrak edildiğini, bir taraftan resmi törenler bir taraftan da halkın kendi içindeki törenlerle bu bayramı kutladığını ifade eden Arınç, Nevruz’un geçmişte ideolojik olarak kullanıldığını, kavgaya ve şiddete dönüştüğüne, bugün ise Nevruz’un gerçek anlamıyla bir bayram olarak kutlandığına işaret etti.

Nevruzun güzelliklere, barışa ve huzura vesile olmasını temenni ettiklerini dile getiren Arınç, bugün Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü olduğuna dikkat çekerek, hükümetin tüm engelli vatandaşların bu dünyada huzur içinde yaşamasını sağlayabilmek için maddi manevi büyük gayret gösterdiğini ancak bunu yetersiz gördüklerini kaydetti.

Seçim sürecini yoğun bir programla devam ettirdiğine işaret eden Arınç, “Bu adam gitti, Bursa’da yattı kaldı filan demeyin, vallahi evin yüzünü göremiyoruz. Oradan oraya koşuyoruz. Ama önemli bir seçim var. Mahalli seçimler belediye başkanlığı seçimi olmaktan çıktı, hükümetimize, başbakanımıza duyulan güvenin de test edileceği bir seçim haline geldi” dedi.

Geçen hafta Manisa ve İzmir’de çok büyük mitingler düzenlediklerini, dün de Bursa’da resmi olarak 130 bin kişinin katıldığı kentin gördüğü en büyük  mitingi düzenlediklerini anlatan Arınç, bu mitinglerin halkın başbakana olan güveninin bir işareti olarak algılanması gerektiğini söyledi.

Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu hükümet bugüne kadar çok şeylere karşılaştı. Parti kapatılmak istendi, devrilmek istendi, cuntacılık yapıldı, partiyi içinden bölmeye kalktılar, olmadı. Sonunda da bu partinin başındaki insanı ahlaksızca iftiralarla, hakaretlerle küçültmeye çalıştılar. Her gün kanunsuz dinlemeler, uydurulan kasetler ve montajlarla Başbakanımızı edep, ahlak dışı yalan ve iftiralarla küçültmeye çalıştılar. İşte Türk milletinin asaleti buradadır. Bu yapılanların yanlış, hakaret, haksızlık olduğuna inandı. Başbakanımızın mağdur edilmek istendiğine inandı. Onun diz çöktürülmek istendiğine, hükümetin yıkılmak istendiğine inandı. Hamd olsun 7’den 70’e meydanlara toplandı. Ben sana inanıyorum ey Başbakan, ey Tayyip Erdoğan. Sana kim ne derse desin sen bu memleketin asil ve kahraman çocuğusun.

Bunun başka bir izahı yok. Yahu bu insanlar deli mi kardeşim, bu kadar hakaretler, iftiralar ediliyor. Başkası olsa sokağa çıkamaz, partisi küt diye devrilir. Başkası olsa meydana 10 kişi toplayamazsın. Ne oluyor da ne kadar vururlarsa milet o kadar sahip çıkıyor.  Bu yüzbinler neyin ifadesi. Çünkü bu millet Adnan Menderes’in, Turgut Özal’ın başına gelenleri çok iyi biliyor. Siyasette kim milletle kucaklaşmışsa, kim milletin menfaatini ön plana almışsa ona yapılan iftiraların ona neye mal olduğunu biliyor.”

Türkiye’nin artık 1960 Türkiyesi olmadığını, darbeler, müdahaleler, muhtıralar döneminin kapandığını, tarihin çöp sepetine atıldığını ifade eden Arınç,  “Çok şükür milyonlar akıyor, inşallah sandıkları gümbür gümbür en güzel neticelerle dolduracak bir seçim göreceğiz. Millet oyunu verirse biz tekrar kazanırız. Millet oyunu vermezse kızacak, küsecek halimiz yok. Vardır bir hayır, vardır bir bildiği deriz” diye konuştu.

 Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı’nın yaptıklarının ortada olduğunu, kentin hızla geliştiğini dile getiren Arınç, Akhisar Belediyespor’un başarılarının gözlerini yaşarttığını söyledi.

Gittiği her yerde Akhisar Belediyespor’u anlattığını belirten Arınç, “Yarın da bizim Beşiktaş ile bir karşılaşması var ama gene de Akhisar Belediyespor kazansın be kardeşim” diye konuştu.

Akhisar’da temeli atılan büyük stadyumun kente hayırlı olmasını dilediğini de ifade eden Arınç, Akhisar Belediyespor’un bu statta uluslararası maçlara çıkmasını, şampiyonalar kazanmasını temenni ettiğini dile getirdi.

- Down Sendromu Farkındalık Günü

Açılış sonrası esnaf ziyaretlerinde bulunan Arınç, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü dolayısıyla bir pastanede düzenlenen etkinliğe katıldı.

Aksek Sevgi Çocukları Derneği üyeleriyle bir araya gelen Arınç, down sendromlu çocuklarla ilgilendi, birlikte fotoğraf çektirdi.

Arınç, burada yaptığı konuşmada çocukların tuttuğu pankartta “tıpkı sizin gibiyim, artı bir farklı” yazdığına dikkat çekti.

Engellilerin hayatlarının kolaylaştırılması amacıyla hükümetin ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın yaptığı çalışmalara değinen Arınç, artık Türkiye’de her kesimin hükümete rahatlıkla ulaşabildiğine değindi.

Aksek Sevgi Çocukları Derneği Başkanı Halil Hatip ise bir engelli okulu oluşturma konusunda hükümetten destek istediklerini belirtti.

 

Editör: TE Bilişim