Manisaspor’un tecrübeli orta saha oyuncusu Barbaros Barut, Bucaspor maçında sahanın en çalışkan isimlerinden biriydi. Barbi’nin saha içindeki varlığı takıma güven veriyor. Tarzan onsuz yapamıyor bu gayet net!
 
ÖZEL HABER: MUSTAFA TATLI
Bundan tam 8 hafta önceydi. Kocaeli Birlikspor maçıydı! Tarzan, Barbaros Barut’un 11’de başladığı maçta 3-0 galip gelmiş, zirvedeki en iddialı rakibini neredeyse yarışın dışına itmişti. Kocaeli Birlikspor o maçtan sonra Play-Off hayalleri kurmaya başlamış, doğrudan şampiyonluk hedefini rafa kaldırmıştı. Ama ne olduysa o maçtan sonra oldu. Takımın abisi, orta sahanın tecrübeli ismi Barbaros, sırf ‘arkadaşlarının hakkını aradı!’ diye Başkan Abdullah Mergen tarafından bir hiç uğruna kadro dışı bırakılmıştı. Teknik Direktör Taner Taşkın ise bu karara ses çıkarmazken, 10 puanlık farka güvenerek takımın menfaatlerini düşünemeden bu kararı onaylamıştı. Hatta bazı taraftarlar, Barbaros’u hedef adam haline getirmişti. Amedspor maçında takımın galip gelmesinin ardından Tuzlaspor maçıyla başlayan çöküş, haftalardır devam etmiş, Tarzan o esnada 10 puanlık farkın erimesine engel olamamıştı.

FORMASININ HAKKINI VERİYOR
Tuzlaspor maçı sonrası affedilmesine rağmen ilk 11’de pek düşünülmeyen Barbaros’a eskisi gibi şans verilmedi. Tecrübeli oyuncunun takım için ne kadar önemli bir isim olduğu 8 haftalık süreçte ortaya çıktı. Yavaş yavaş 11’de şans verilmeye başlayınca Tarzan, oyun ve puan olarak toparlandı. Barbaros’un orta alandaki agresifliği, rakipleri yıpratan oyun tarzı, takım arkadaşları olan iletişimi, artı olarak değerlendirildi. Bucaspor maçında orta alanın direncini sağlayıp Metin Yüksel ile birlikte iyi bir uyum yakalayan Barbaros, yüksek enerjisi ve tecrübesiyle kritik maçın en iyilerinden biriydi.

TARAFTAR BAĞRINA BASTI
Maçtan sonra taraftarlara üçlü çektiren ve sempatik hareketleriyle dikkat çeken Barbaros Barut, formasını ve şortunu 12. Adam’a hediye ederken, güzel görüntüler oluşturdu. Taraftarlar da tüm takımı olduğu Barbaros’a özel ilgi göstererek onlardan şampiyonluk istedi.

HASAN AHMET’TEN ANLAMLI PERFORMANS
Öte yandan Taşkın’ın takıntılarından biri olan forvet oyuncusu Hasan Ahmet Sarı ise Bucaspor maçında 5 dakikalık performansıyla, adeta “Bu adam daha önce neden oynatılmadı?” dedirtti. 85. dakikada Mertan’ın yerine giren Hasan Ahmet, topla ilk buluşmasında oyuna önemli etki yaparken, ilk şutunda top direkten döndü. Savunma arkasına yaptığı koşularla dikkat çeken ve dikine oyun tarzı ile tribünleri ayağa kaldıran Hasan, 89. dakikada Ozan Sol’un harika pasında kaleciyi avlayarak takımını rahatlatan isim oldu. Bu ligin golcüsü olan Hasan Ahmet, yeterince forma şansı bulamayan isimlerin başında geliyor.

 
Editör: TE Bilişim