ÖZEL RÖPORTAJ: MUSTAFA TATLI
İyi niyetlerinin hep suiistimal edildiğini söyleyen Barbaros, kariyerinde böyle bir şampiyonluğu ilk kez yaşadığını belirterek, futbolu bilenlerin futbolu yönetmesinin altını çizdi. Sözü daha fazla uzatmadan uzun soluklu röportajımızın ilk bölümüyle sizleri baş başa bırakıyoruz.

“İNSANLARIN DOĞRUYU BİLMESİ GEREKİR”
Öncelikle bu zamana kadar konuşmak istemediğini ancak konuşma zamanın geldiğine inandığını kaydeden Barbaros, “Ateşin olmadığı yerden duman çıkmaz. Bu zamana kadar konuşmak istemedim. Yaklaşan bir kongre süreci var. İnsanların doğruyu bilmesi gerektiğini düşünüyorum. Artık sözleşmemi feshettiğim için Manisaspor’un futbolcusu değilim. Başkan, Barbaros’u gönderdik algısı yaratıyor. Abdullah Mergen benimle yolları ayırmadı. Ben iki senelik alacaklarımla ilgili şikayette bulundum. Beni kimse göndermedi. Ben istemeseydim ayrılmazdım. 15 günlük süre tanındı. Başkan sözünü yerine getirmedi ve boşa çıktım” dedi.

“ŞAMPİYONLUĞUN 3 ANA FAKTÖRÜ VAR”
Barbaros, şampiyonluğun üç ana faktörü olduğunu anlatarak, “Bu başarıda en büyük pay, futbolcular, teknik kadro ve personeldir.  Sezona girerken geniş kadromuz vardı, bazı arkadaşlarımızın kendi istekleriyle ayrılmaları oldu. Mevcut transfer yasağının açılamaması durumu oluştu ve dar bir kadroyla ikinci yarıya devam ettik. Dar kadronun her zaman riski vardır. Bir şekilde sonunu şampiyon olarak getirdik. Takımın büyük kısmının federasyona gittiği bir durumda kimse futbolcuların alacaklarını aldığını iddia edemez. Şampiyonluk maçında yaptığımız ortak basın açıklamasında da gereken her şey belirtilmiştir” diye konuştu.

“BÜYÜK MAĞDURİYETLER YAŞADIK”
Barbaros şöyle devam etti: “İlk yarıda az miktarda primler oldu. Yaşamımızı devam ettirebilmek için dönem başında en alt seviyeden ödemeler yapıldı. Normal alacaklarımızın yanında bunlar son derece azdı. O kadar çok yaşanan mağduriyetler var ki anlatırken zorlanıyorum. Şampiyonluğu yaşama arzusu, birbirimizden aldığımız güzel elektrikle herkesi yenebiliyorduk. Bu bir inanç meselesi. Bir yandan maddi zorluk. Diğer yanda da herkesi futbolcu kimliği. Kendimizin, ailemizin ve sevdiklerimizin geleceğini bir kenara koyup buradaki tüm saçmalıklara katlandık. Biz ‘bırakıyoruz’ deseydik, şu anda bu şehirdeki insanlara bu mutluluğu yaşatamazdık. Şampiyonluk kutlamalarında insanların gözlerindeki o mutluluk gözyaşları her şeye bedel.”

“ÇEKLERİ KABUL ETMEK İYİ NİYET GÖSTERGESİDİR”
Devre arasında kesilen çekleri kabul etmelerinin iyi niyet göstergesi olduğunu anlatan Barbaros, “Sezona yayılmış vade var. Tabi ki bu konuları aramızda konuştuk. Ancak bunun en vahim noktası çeklerin ödenmemesidir. Bu şekilde sözler verilerek insanların burada kalması sağlandı. Bu çekleri kesen arkadaşı tabi ki suçlamıyorum. Bazı sözler almıştır. Ama bu bir ayıptır. İyi niyetin tekrar suiistimal edilmesi tam bir faciadır. Bu takımın ikinci kaptanı olarak çok üzüldüm. Hocamız da çok üzüldü. Bizim mutluluğumuz antrenmanlardı ve dışarıdan insanların bize olan güveni, desteği ve sevgisiydi” dedi.

“SÜREKLİ UMUT BAĞLANDI”
Barbaros Barut, “Başkanla devre arasında bir görüşmem olmuştu, bu saatten sonra para konularını kendisiyle konuşmayacağımı ilettim. Ona bu konuda güvenmediğimi söylemiştim. Sürekli bir umut bağlanıyor, inşallah değişir diyorsunuz ama değişmiyor.  Sürekli devam edince mutsuzluk arttı. Huzursuzluk oldu. Sezon başından beri devam ediyordu ama biz dışarıya yansıtmıyorduk. Son maçta bildiriyle her şeyi ortaya çıkardık” şeklinde konuştu.

 “ÖNERİM MERGEN’İN HOŞUNA GİTMEDİ”
Kadro dışı kalmasının altında yatan nedeni de paylaşan tecrübeli oyuncu, “Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Cengiz Ergün’ün maç primi sözü vardı. Amed maçı öncesi cuma günüydü. Primleri hocamız bizimle toplantı yaptı ve belediye başkanının bir miktarda para gönderdiğini söyledi. Bizde farklı bir rakamda olduğunu düşündüğümüzü ilettik. ‘Kimseye zan altında bırakmak istemiyoruz. Arayalım ne kadar geldiğini soralım’ deyince başkan Mergen beni çağırdı. Bu öneri hoşuna gitmedi. ‘Seni kadro dışı bırakıyorum’ dedi. Neden diye sorgulama gereği duymadım. Saygısızlık yapmadım. Ben asla özür dilenecek bir şey yapmadım. Son haftalara doğru gelip tekrar oynamayı düşünür müsün? dendi. Bende şampiyonluk yaşamak için bunca eziyete katlandığımı ifade ettim. Allah nasip etti takıma dönüş yaptık. Arkadaşlarımın yardımıyla takıma faydalı oldum. Akabinde de o mutlu günleri hep birlikte yaşadık” dedi.

“BEN DEĞİL BİRİ DAHİ OLMASAYDI ŞAMPİYONLUK GELMEZDİ”
Kendisiyle ilgili yönetim tarafından “o olmasaydı da şampiyon olurduk” algısı yaratıldığını kaydeden Barbaros,  “Böyle açıklamalarla bazı kişiler, bulundukları konumun ne kadar önemli olduğunun farkında değiller. Bende Barbaros Barut olarak diyorum ki her gün temizliğimizi ve güvenliğimizi sağlayan insanlar, çamaşırımızı yıkayan, analizimizi yapan hocalar, Tansu Yanık’lar Erkan Aslan’lar Taner Taşkın dahil, süre almayan genç oyuncularımızdan, bize moral veren altyapı hocalarımızdan biri dahi olmasaydı bu şampiyonluk olmazdı. 30 maç oynadım. Yeri geldi hasta hasta sakat sakat oynadım. 30 maç oynamış bir futbolcunun üzerinden böyle bir açıklama yapmak bana komik geliyor. Bunu söyleyenlerin kariyerime bir bakmasını tavsiye ediyorum. Her zaman bir tezim vardır. Futbolu futboldan gelen insanlar yönetmelidir. Bıraksınlar futbolun peşini. Başka işlerle uğraşsınlar” diye konuştu.

“SADECE GÜLÜYORUM”
Barbaros sözlerini şöyle sürdürdü: “Kaleci Bayram sezon başı ciddi sorunlar yaşadı, bu sene ligin en iyi kalecisi oldu. Berk’in arka çapraz bağı koptu oynamayacak dediler. Gereğini yaptı. Gökhan ve Onur aynı ciddiyetle devam ettiler. Nuri Terliksiz, Erman, Erdi Ümit de öyle. Sercan ağır sakatlıktan döndü. Metin Yüksel, Savaş Yılmaz tekmeye kafa uzattı. Ozan Sol kiralık oynamasına rağmen son maça kadar aynı azimle oynadı. Timur fedakarlık yaparak oynadı. Mertan ve Bahattin görevini yaptı, herkes inanılmaz fedakarlıklar yaparken, hala gelip de emeğe saygı gösterilmiyor. Sadece gülüyorum” dedi.

“DOĞRUYA DOĞRU YANLIŞA YANLIŞ”
Barbaros, “Doğruya doğru yanlışa yanlış diyen bir insanım. Burada gördüğüm yönetimsel yanlışları çok uzun zamandır başka yerlerde görmedim. Bu takımı kaptanlarından biri olarak arkadaşlarımın hakkını korumak için gereğini yaptık. Erdi kaptanla beraber ne ağzımızı tuttuk ne gözümüzü yumduk. Sağolsun arkadaşlar her zaman bize gereken saygıyı gösterdiler. Doğru yapmışız ki şampiyonluk yaşamışız. Böyle bir şampiyonluğun örneği 50 yılda bir kez olur. Kendi kariyerimde böylesine rastlamadım. Sıradışı bir şampiyonluktu” diye konuştu.

“SAMİMİ HABERLER YAPTINIZ”
Mustafa Tatlı’ya forma hediye edip teşekkür eden Kaptan Barbaros, “Samimi haberler yazdınız. Bazen hoşumuza gitmedi ama ciddi anlamda kamçılaştırdı. Haberlerin doğru olup olmadığını kişiler kendilerine sormalı. Demek ki doğru haberler yapmışsınız ki kamuoyuna sizlerin vasıtasıyla açıklama yapma gereği duyuyoruz. Bu algıyı yaratanlar, ‘Sercan’ın-Barbaros’un bu şampiyonlukta payı yoktur diyen insanlar mıdır acaba? Sizin için ‘İftira atıyorlar’ dendi. Hiç öyle bir şey olmadı. Tüm yerel medyaya da takım adına teşekkür ediyorum. Takım içinde gazetecilerle alakalı hiçbir şikayeti ve huzursuzluğu olan olmadı. Geçen sezondan küme düşmeyle alakalı bazı rahatsızlıklar kırgınlıklar olmuştur ancak bu sene böyle bir şey söz konusu olmadı. Bu şampiyonlukta basının da payı oldu” dedi.
DEVAMI YARIN!

 
Editör: TE Bilişim