Celal Bayar Üniversitesi atletizm sahasının halka kapatılması, tepkileri de beraberinde getirmişti. Dünkü manşetimiz büyük yankı bulurken; sporcular, antrenörler, beden eğitimi öğretmenleri ve vatandaşların merakla beklediği tartan pist projesiyle ilgili flaş bir gelişme yaşandı.
ÖZTÜRK, BAKAN BAK’TAN “TARTAN PİST” İSTEDİ
Konuyla yakından ilgilenen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk’ün, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’tan “tartan pist” istediği öğrenildi. Bakan Bak’ın bu talebe olumlu cevap verdiği ancak yer ve prosedürle ilgili sorunların çözülmesinin ardından gerekli ödeneği çıkaracağının sözünü verdiği kaydedildi.
MANİSA SPOR CAMİASI BU PROJEYİ BEKLİYOR
Yıpranan Olimpiyat Sahası’nın bulunduğu alana yapılması planlanan tartan pist projesi, yıllardır somut adımların atılacağı günü bekliyor. Daha önce Yunusemre Belediyesi’nde olan, son imar değişikliği ile Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne geçtiği kaydedilen bu bölgedeki botanik park ile ilgili gerekli yazışmalar olumlu sonuçlanırsa, Manisa, çok önemli bir tesise kavuşmuş olacak ve yılların sorunu nihayet ortadan kaldırılmış olacak. Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün, ivedilikle yazışmalara başlayıp, Büyükşehir Belediyesi’nden bölgeyi isteyeceği, Büyükşehir’in onay vermesi halinde 5 milyon TL’yi bulacak bu dev yatırımın Manisa’ya gelebileceği öğrenildi. (Mustafa Tatlı-Manisa Manşet) 


Editör: TE Bilişim