Trabzon’un ev sahipliği yaptığı dünyanın en büyük spor organizasyonları arasında bulunan Dünya Okul Sporları Olimpiyatları’nda karate müsabakaları adeta nefesleri kesti. Alaşehir Selahattin-Zuhal Barutçuoğlu Anadolu Lisesi öğrencisi Ekrem Aykanat, Kumite 50 kilogramda Hindistanlı rakibi Manjeet Kumar’ı 2-1 yenerek şampiyon oldu. Genç sporcu şampiyonluk sevincini Türkiye Karate Federasyonu Manisa İl Temsilcisi ve Antrenörü Bilal Gültekin, Okul Müdürü İsa Bilgin ve Ailesi ile birlikte kutladı.
“Ülkemizi en iyi şekilde temsil ettiğime inanıyorum”
Dünya Okul Sporları Olimpiyatları’nda Hindistanlı rakibi Manjeet Kumar’ı 2-1 yenerek şampiyon olan genç sporcu Ekrem Aykanat, ”Bugünkü başarımı hocama borçluyum. Ailemin de bu başarımda katkıları oldu. Kendilerine teşekkür ederim. Dünya Liselerarası Olimpiyatlarında ülkemizi en iyi şekilde temsil ettiğime inanıyorum." dedi.
“Sporcumla gurur duyuyorum”
Türkiye Karate Federasyonu Manisa İl Temsilcisi ve Karate Milli Takım Antrenörü Bilal Gültekin,”Trabzon’un ev sahipliği yaptığı ve dünyanın en büyük spor organizasyonları arasında bulunan Dünya Okul Sporları Olimpiyatları’nda karate müsabakaları adeta nefesleri kesti. Dünya Okul Sporları Olimpiyatları’nda Alaşehir Selahattin-Zuhal Barutçuoğlu Anadolu Lisesi Öğrencisi Ekrem Aykanat Kumite 50 kilogramda Hindistanlı rakibi Manjeet Kumar’ı 2-1 yenerek şampiyon oldu. Bugüne kadar katıldığı 60’a yakın sportif faaliyetlerde aldığı dereceler bu başarının habercisiydi. Sporcumla gurur duyuyorum. Her sportif faaliyetlerimizde bize destek veren Alaşehir Kaymakamı Osman Bilgin, Manisa Gençlik Spor İl Müdürü Savaş Duman, Manisa Milli Eğitim İl Müdürü Recep Dernekbaş, Alaşehir Milli Eğitim İlçe Müdürü Mehmet Yenir, Selahattin-Zuhal Barutçuoğlu Anadolu Lisesi Müdürü İsa Bilgin’e ve ailesine teşekkür ederim”dedi.

Kaynak: iha