Haber: Hakan Agar
Transfer yasağı durumuna hala çözüm bulamayan Manisaspor'da, özellikle yedeği olmayan bölgelerdeki sıkıntı sürüyor. Sağ beke sezonun ilk haftası oynanacak Elazığspor maçı öncesi Sercan Türkeri'yi yeniden alan Tarzan, alternatif isimlerinden istediği verimi alamadı. Bu bölgede oynayabilecek başka oyuncusu olmayan siyah beyazlılar, Sercan Türkeri'yle sözleşme imzalamadan önce kiraya verdiği oyuncusu Kaan Aşnaz'ı yeniden kadrosuna katmıştı.
TAKIMA GERİ ÇAĞIRILMIŞTI
Geçen sezon şampiyonluğa giden Manisaspor'da gençlere çok şans veremeyen Taner Taşkın, Kaan'ı sadece kupadaki İstanbulspor ve Tuzlaspor maçlarında sahaya koymuştu. Neredeyse tamamı yedek ağırlıklı kadroda iyi performans veren Kaan, sağ beke sakatlığı geçen Berk Neziroğluları'nın geçmesiyle ligde zaten bulamadığı şans umudunu iyice kaybetmişti. Devre arasında kadrosuna takviyeler yapan ve son maç öncesi sağ beki Tufan Kelleci'yi sakatlığa kurban veren Manisa Büyükşehir Belediyespor'da Eriş, ucuz maliyetli ve hücum profilli bir sağ bek isteyince, Kaan Aşnaz 1.5 seneliğine Belediye'ye kiraya verilmişti. Geçen sezonun devre arasından sonra forma giydiği ekipte 9 maça çıkan Aşnaz, toplamda 754 dakika sahada kalmıştı. Takımının başarısız performansına karşın, genç yaşına rağmen iyi performans gösteren Aşnaz'ı Levent Eriş sezon başı kampına da dahil etmişti. Ardından Belediyespor'un sağ bekte as olarak düşündüğü Kaan sezon başında Eriş'in gözüne giremeyince Mehmet Yılmaz sağ beke alınmıştı. Sağ bekteki eksikliği ve transfer yapamamasından dolayı kendi kontratı altında olan bir oyuncuya ihtiyacı olan Manisaspor da, Kaan'ı yeniden kadrosuna katmıştı.
FORMA BULAMIYOR
Sezon başında fiziksel gelişimiyle yöneticilerin dikkatini çeken Kaan, istenen performansın çok uzağında kalarak hem taraftarı hem de teknik heyeti üzdü. Ligin 2. haftasındaki Ümraniyespor mücadelesinde 90 dakika forma giyen Kaan, ardından 3 maç forma göremedi. Koray Palaz'ın gönderileceği Bandırmaspor mücadelesinde de 90 dakika sahada kalan genç oyuncu, 4-0'lık mağlubiyette sahada bulundu. Son olarak Aralık'ın 16'sında Balıkesirspor maçının son 17 dakikasında forma giyen 21 yaşındaki genç oyuncu, yaptığı basit hatalarla daha çok forma giyip, tecrübe kazanması gerektiğini gösterdi.
POTANSİYELİ BÜYÜK
Genç yaşında birçok teknik adamın tercih edebileceği konumda olan ancak son senelerde gelişimi yavaşlayan Kaan Aşnaz'ın potansiyelinin çok yüksek olduğu biliniyor. Altyapıdayken dikkat çeken fiziğiyle sivrilen ve hücum alanında verdiği katkıyla yönetimin gözüne giren Aşnaz, çıkışını 14-15 sezonunda yapmıştı. 2013-2014 sezonunda A2 takımında 18 yaşındayken forma giymeye başlayan genç oyuncu, o sezon 24 maçta 1479 dakika forma giymiş, rakip fileleri 4 kez havalandırmıştı. 2014-2015 sezonunda 19 yaşındayken büyük patlama yapan Aşnaz, hücuma dönük oynadığı U21 Takımı'nda çıktığı 18 maçta 9 gol atınca A Takım'ın dikkatini çekti. 9 Aralık 2014'te kariyerinin ilk resmi 1. Lig maçına Orduspor karşısında çıkan Kaan, 90. dakikada Gökhan Sazdağı'nın yerine oyuna girmişti. Ardından yeniden altyapıda forma giyen Aşnaz, sezonun son maçı olan Giresunspor deplasmanında 12 dakika forma giymiş, takımı 4-1 galip gelmesine karşın küme düşenler arasında olmuştu. Ümit Yasin ve Sercan'ın arkasında kalan, bu oyuncular olmadığında da Berk'in sağ bekte gösterdiği iyi performanstan dolayı şans bulamayan Kaan Aşnaz'ın, as oyuncu olabilme potansiyelinden dolayı kadroda tutulduğu biliniyor. Yönetimin tuttuğu Aşnaz için yeniden kiralık formülü de düşünülebilir. 21 yaşındaki oyuncunun gelişimini hızlandırmak için Kağan Miray'daki gibi bir kiralık formülü düşünülebilecek oyuncunun durumunu, hem transfer yasağının açılması hem de Karafırtınalar'ın Kaan'la ilgili düşünceleri belirleyecek.


 
Editör: TE Bilişim