Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Cihat Arslan, ligde ilk hedefleri olan 30 puanı yakaladıklarını belirterek, şimdiki hedeflerinin 40 puanın üzerine çıkmak olduğunu söyledi.

Akhisar Belediyespor, Ziraat Türkiye Kupası E Grubu’nda deplasmanda karşılaşacağı Karşıyaka maçının hazırlıklarını Yılmaz Atabarut Tesisleri’nde sürdürdü. Mersin İdmanyurdu maçında sağ dizinde ödem oluşan Sırp oyuncu Peter Grbic haricinde tam kadro çalışan yeşil-siyahlılarda tek hedef Karşıyaka’dan alınacak galibiyet ile kupada bir üst tura çıkmak. Antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Cihat Arslan, lig ve kupadaki hedeflerini anlattı.

"GELECEĞİ PLANLAYARAK TRANSFER YAPTIK"

Devre arasındaki transferlerde geleceği planlayarak transfer yaptıklarını vurgulayan Arslan, "İkinci yarıya Konya maçı galibiyeti ile başlamak istedik ama onun öncesine bakarsak Ziraat Türkiye Kupası ile başladık. Çok fazla kampa da gitmedik. Özellikle burada kalmak istedik. Ligde Konya maçını kaybettik. Konya maçı istemediğimiz bir skordu. O gün ki hava şartları hem takımın durumu çok fazla galibiyet için yeterli olmadı. Mersin maçı da o şekilde zorlu geçti. Belki haftanın en zorlu maçlarından bir tanesiydi. Çünkü Mersin için son bir hamlelerin başında geliyordu. İkinci yarı Beşiktaş maçı da ertelenmişti. İlk defa kendi sahalarında oynuyorlar ve bizi yenerek başlamak istiyorlardı. Çok agresif bir Mersin takımı vardı. Bunun karşısında da biz ilk yarı itibari ile oynadığımız ve ikinci yarı itibari ile oynadığımız şu ana kadarki bütün maçlarda kupa maçları haricinde koşu kapasitesi olarak en az koştuğumuz maç Mersin maçındaydı. Ama ona bakarsanız çok fazla girdiğimiz pozisyonlar vardı" dedi.

"ŞİMDİKİ HEDEFİMİZ 40 PUANIN ÜZERİNE ÇIKMAK"

Ligdeki puan hedefleriyle ilgili konuşan Arslan, sözlerine şöyle devam etti:

"İlk devre takımımıza ’Vurduğu gol oluyor’ yorumunu yapıyorlardı. Maalesef şu sıralar vurduğumuz gol olmuyor. Biraz o şanssızlığı yaşıyoruz. İlk yarı girdiği pozisyonları çok yüksek oranda neticelendiren bir Akhisar vardı. İkinci yarıda bu oranımız biraz düştü ve bu da puan olarak yansıdı. Yine girdiğimiz pozisyonlar var. Sadece değerlendiremedik. Alınan 1 puan o kötü günde Mersin deplasmanında beni üzmedi. Mağlubiyete üzülürdük ama beraberlik kötü bir skor değil. Sonuçta 30 puana yükseldik. Şimdiki hedefimiz artık 40 puanları yakalamak ve 40’ın üzerine çıkmak" şeklinde konuştu.

"İZMİR’DE İLK AMACIMIZ TURU GEÇEBİLMEK"

Ziraat Türkiye Kupası’nda turu geçmek istediklerini kaydeden Arslan, "Ligde, Ziraat Türkiye Kupası’ndan dolayı ara var. Karşıyaka ile artık grubu geçmek adına zor bir maç oynayacağız. Onu geçersek Trabzon maçı var. Geçemezsek de artık antrenman periyodu ile lige odaklanacağız. İzmir’de ilk amacımız turu geçebilmek. Şimdi takımda formda alan oyuncularda var, formsuz oyuncular da var. Karşıyaka takımına karşı biraz daha diri ve yeni isimlerle karma şekilde oynamayı düşünüyoruz. Onlara da fırsat vermem gerekiyor ki o arada antrenman yüklemesi yapıp ileriki haftalarda kimlerle devam edeceğiz, en azından ilk 11 ve 18 kişilik kadro açısından gelen oyuncular da var, onları görme açısından önemli bir karşılaşma olacak" diye konuştu.

"MUĞDAT BİZE GÜÇ KATACAK"

PTT 1. Lig ekiplerinden Balıkesirspor’dan transfer edilen Muğdat Çelik’i değerlendiren Arslan, “Muğdat öncelikle hayırlı olsun. Ben önemli bir oyuncu olduğuna inanıyorum. Bize güç katacaktır. Çok agresif ve çok çabuk bir oyuncu. Bizim oyun planlamamızda süre alacak ve katkı yapacaktır. Bizim takımımızın ilk yarı itibari ile transfer ihtiyacımız yoktu. Yani oluşan tabloda 29 puan almış bir takım başarılıydı. Ama bizim kulüp adına seneyi de planlamamız gerekiyor. Yani işte böyle bonservis ücreti düşük ama katkısı büyük olabilecek oyuncularla sene içinde anlaşıyoruz. Yani bu gelen transferlere hep böyle bakmak gerekiyor" dedi.

"AKHİSAR AİLESİ BÜYÜK BİR CAMİA"

Mersin İdmanyurdu maçı sonrası bazı futbolcuların hareketlerinden rahatsız olduğunu dile getiren Arslan, sözlerine şöyle açıklık getirdi:

“Bize hep soruyorlar, ’Başarınızın sırrı nedir? diye. Sırrımız büyük aile olmak. İlk yarının sonlarında malum basına da yansıdı. Saha içinde tabii ki de agresiflik olacak, pozisyon değerlendirmesi olacak futbolcular arasında ama işin biraz daha uzaması bizim o büyük aile dediğimiz profile yakışmadığı için ben Mersin maçı sonrası rahatsızlığımı dile getirdim. Futbolcuları da uyardık. Çünkü bizim birbirimize ihtiyacımız var. Ailemizde çatlaklık yok ama olmaması için de büyük mücadele veriyoruz. Çok şükür çatlama yok.”

"GÜRAY TRANSFERİ ÇOK UZADI

Akhisar Belediyespor ile Trabzonspor arasında Güray Vural transferinin bir an önce noktalanması gerektiğini kaydeden Arslan, şunları söyledi:

"Futbolcunun iç dünyasını bilemem ama bir gözlemci olarak Türkiye’de çok ciddi paralara oynayan çok yüksek ücretler alan futbolcu grubu ve kulüpler var. Şimdi ilk yarı çok iyi gösterdiğimiz performans bazı oyuncularımızın talep edilmesine neden oldu. Yani büyük takımlar dediğimiz yurt içi ve yurt dışından takımlar oyuncularımızı istiyor. Burada ister istemez, oyuncuların farklı duygulara kapılması normaldir. Ben bu transfer sezonunun bir an önce bitmesini istiyorum. Şu anda örneğini yaşadığımız Güray transferinde süreç uzadı. Ben de teknik direktör olarak şu an Güray 3 gün sonra benim takımında mı ben bunu bilmiyorum. Bu kafa karışıklıkları hani futbolcuda da oluyor, teknik direktörler de oluyor. Çünkü kimle yola devam edeceksiniz bunu bilmemiz gerekiyor. Yoksa saha içinde farklı kafa karışıkları da olabilir. Güray transferi gerçekleşirse bizlere sunulan iki oyuncu Soner ve Alper var. Biliyorsunuz Trabzonspor ile takas yoluyla bunun üzerinde durulmuştu. Güray gitmezse şu an gelecek bir oyuncu yok. Ben Soner ve Alper’in önemli oyuncu olduklarını düşünüyorum. Tabi ki uyum hemen sağlama gibi bir söz konusu değil. Düşünün sezon başı 40 ile 45 günlük süren idman periyotları, hazırlık maçları sonra lige giriyorsunuz. İlk 4 ile 5 haftadan sonra takım cevap vermeye başladı. Şimdi gelen oyuncu hemen muhakkak katkı verecek ama uyum ve adaptasyonu ben hemen beklemiyorum. İzledim Soner ve Alper’i antrenman olarak fiziksel olarak da çok iyi bir seviyede görmedim, işin gerçeğini söylemek gerekirse televizyondan izlediğim kadarıyla. Ama beraber çalışma fırsatımız da olmadı, kısa sürede bunları aşmamız gerekiyor. Ama önemli oyuncu olduklarını düşünüyorum, bilhassa Alper Kayserispor’da çok iyi işler yaptı. Ama Soner de Türkiye liglerinde son 5 sezona en önemli en genç orta saha oyuncusu olarak gösterildi. Ama o hedeften geriye düştü biraz. Bizim takımımızda gelirlerse öyle bir şey gerçekleşirse yine üst seviyeye çıkacağına inanıyorum yetenek olarak. Ben Güray’ın takımda kalmasını isterdim. Ama burada Güray için önemli bir maddi durum var. Yani hayati şartlarını çok değiştirebilecek, büyük takımda oynama hayalini gerçekleştirecek. Yani Güray’a o konuda saygı duyuyorum. Güray, sezon sonu serbest çıkacak. Kulübe bir şeyler kazandırıp gitme düşüncesinde olduğu için öyle bir şey gerçekleşiyor. Yoksa biz Güray’a kaptanlık verdik, takımdan gitsin diye değil, burada kalsın diye."

Öte yandan PTT 1. Lig ekibi Balıkesirpor’dan 2.5 yıllığına transfer edilen 26 yaşındaki golcü oyuncu Muğdat Çelik, yeni takımıyla beraber ilk antrenmanına çıktı. Gazetecilere kısa bir açıklamada bulunan Çelik, "Böyle bir camiaya geldiğim için çok mutluyum. Daha önce de Cihat hoca ile çalışmıştım. Beni tanıyan bir hoca. İnşallah başarılı olurum. Balıkesir’de attığım golleri burada da devam ederim” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim