HABER: Mustafa Tatlı

Ulusal medyaya yansıyan Manisaspor’un Makukula’ya ve Benfica’ya olan borcu yüzünden 6 puanının silineceği haberi, gündemi sarsarken, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanvekili Arif Koşar, puan silinmenin şuan itibarıyla söz konusu olmadığını açıkladı.

“BİZE GELEN BİR YAZI YOK”
Benfica-Makukula ve Manisaspor üçgeninde ödemelerde bir kısım aksaklık olduğunun bilindiğini ifade eden Başkanvekili Koşar, “Bu konuyla ilgili FIFA’dan Türkiye Futbol Federasyonu’na gelen bir yazı yok. Bu süreci, Manisaspor hukuk müşavirliği bir takvime bağlayabilirler. Belli bir ödemeyi yapabilirler. Yani puan silinme gibi bir şey şuan söz konusu değildir” dedi.

“FIFA’DAN YAZI GELSE DAHİ…”
FIFA’dan gelmesi halinde bile bunun bir sürecinin olduğuna vurgu yapan Koşar, “Bunun CAS’a müracaatı var. İtirazı var. Sabahleyin yazı geldi, ‘bunu indirin’ deme gibi bir şans yok. Bir mahkeme süreci vardır. Hiçbir kulübümüzün bu tip eski yönetimlerinden ve şimdiki yönetimlerinden böyle bir alacak verecekten dolayı veya puan silinme durumlarını hiç kimse gibi bizde tasvip etmiyoruz” diye konuştu.

“SAMSUNSPOR’A 27 ARALIK’TA GELEN BİR TEBLİGAT VARDI”
Samsunspor’a 27 Aralık’ta gelen bir tebligat olduğuna dikkat çeken Koşar, “Bunu ödeyin dediler. Orada da bir süreç vardı. Şuan için uygulanacak bir karar değil. Bütçenin iyi idare edilmesi gerekiyor. Mali disiplinin uygulanması, bunların bütün sebeplerini de ortadan kaldırıyor. Şuan Manisaspor’a gelen bir şeyi ben bilemem. Ama puan silinmesiyle ilgili yazı TFF’ye gelir. Yaptırım gücü olan TFF’dir. Kulüplerin CAS’taki davalarıyla ilgili kulüp menajer futbolcu ilişkilerinin detaylarını bilemeyiz” dedi.

Editör: TE Bilişim