Bu hafta Manisa futbolu için enterasan bir haftaydı. Manisa Büyükşehir Belediyespor'un 8'de 8 yapıp liderliğini 7 puan farkla pekiştirmesi hepimizi sevindirirken, Grandmedical Manisaspor'un Antep'teki kayıp görüntüsü, Akhisar'ın Alanya karşısında dağılması ve Turgutluspor'un maçı son dakikalarda vermesi bizi üzdü. Maç analizlerime başlamadan önce futboldan bağımsız da bir şey söylemek istiyorum. Bu hafta tüm Manisalılar için acı bir haftaydı. Bildiğiniz üzere Manisa'da 2 dönem Belediye Başkanlığı yapmış, eski adıyla Manisa Belediyespor'un Kurucu Başkanı olan Adil Aygül'ü kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Adil Aygül'ü şahsen tanıyan bir insan olarak vefat haberini duyduğumda şoka uğradım. Siyaset dünyasındaki başarıları haricinde çok dürüst ve iyi, saygı duyduğum bir insandı. Allah rahmet eylesin güzel insan, özleneceksin. 
HEPİNİZ CANSINIZ, HELAL OLSUN
Konumuza dönersek ilk değerlendirmek istediğim elbette lider Manisa Büyükşehir Belediyespor! Bayburt deplasmanını bu sezonun şu ana kadar ki en zorlu maçlarından birisi olarak görüyordum ancak hiç de beklemediğimiz gibi çıktı. Elbette deplasmanda olduğu için maçı canlı izleme şansımız olmadı ancak maçı takip edenlerle konuştuklarımdan yola çıkarak şunu söyleyebilirim ki; RAKİPSİZİZ. Belediye zaten kadro yapısıyla bunu hak eden bir takım. Daha 11. haftada, ilk 3 haftada kazanamamana rağmen 7 puan fark açıyorsan; Senin kumaşın farklıdır, özeldir. Ben şunu sezon başından beri söylüyorum; Bu takıma 2-3 tane NOKTA adam alınsa 2. Lig'de Play-Off potasından aşağıya düşmeyecek ayaklar var. Yönetime de şu noktada bir alkış göndermemiz gerekiyor. İlk 3 haftada alınan başarısız sonuçlarla fevri kararlar almadan, hocalarının arkasında durarak ne kadar doğru bir iş yaptıklarını gösterdiler. İstikrar ve güven futbolda çok önemli kelimeler. Geçtiğimiz sezon da hatırlayacaksınız; Lig bitmeden 8 hafta önce başlanan seriyle harika bir ivme yakalanmış, sadece Play-Off'a bu performans araya verilen 15 günlük aradan dolayı yansıtılamamıştı. Ancak bu sene hiç kimsenin şüphesi olmasın; Manisa Büyükşehir Belediyespor aynı konsantrasyonla sahaya çıkmaya devam ettiği sürece ligi 5-6 hafta önceden şampiyon tamamlar. Ligin ilk devresinin sonuna kadar bu takımdan 10-12 arası puan farkı bekliyorum. Allah nazarlardan korusun, size helal olsun çocuklar. Ayrıca deplasmanda seremoni sırasında asker selamı verip, şehitlerimizi de unutmayan tüm oyunculara bir daha alkış tutuyorum. CANSINIZ!
KARŞINIZDA ÇOCUK YOK!
Grandmedical Manisaspor'a geliyoruz ancak gelmek istemiyorum; Dediklerimde hiç umut olmayacak. Ne yazık ki Manisaspor dönüp dolaşıp aynı kaotik ortama giriyor. Geçtiğimiz hafta da söylemiştim; Manisaspor'un Ümraniye karşısında kaybetme lüksü ve hakkı vardı, sonuçta liderle karşılaşıyorsun, çok normal. Ancak Antep'e direkt kümede kalma yarışında olduğun bir takımla, 6 puanlık bir maç oynamak için çıkıyorsun ancak 1 saniye bile oyunu tutamıyorsun. Takımımız 3 pası art arda yapamadan maçı bitirecekti utanmasa. Ne yazık ki sahadaki oyunu gördükçe içim acıdı, kalbim parçalandı. Süper Lig'de liderlik görmüş, formasına dünya yıldızlarının adını yazdırmış, Manisa'nın kenetleyen gücü olmuş MANİSASPOR isminin ne hallere düştüğünü görmek beni çok üzdü. Bunun da sebebi ne sahada oynayanlar, ne kenarda oynatanlardır. Grandmedical Manisaspor'un nasıl bir yönetimi olduğunu Antep'te gördük. Protokolde sadece 1 yöneticimiz var; Kümede kalmak için direkt rakibinle kazanmak ZORUNDA olduğun bir maç oynuyorsun ve başkanın gelmiyor bile; DAHA NE DİYEYİM! Bu kulübün radikal değişikliklere ihtiyacı var ve hemen ihtiyacı var. Biliyorum, ne desek birşey fark etmeyecek ancak yönetim eğer kendini başarılı buluyorsa, buna inanıyorsa kongreye gider, o kongreyi kazanır; TEK KELİME ETMEM! İlla ki sezon sonunun mu beklenmesi lazım? Bu takım düşerse bir daha çıkabilir mi? Bu mali koşullarda HAYIR. O zaman hemen harekete geçin ya da Manisaspor Manisa'nın en büyük marka değeridir demeyin, karşınızda çocuk yok. Başka da diyecek şeyim yok. 
AKHİSAR İÇİN ŞOK
Akhisar'a gelirsek çok şok edici bir maç geçirdiler. Alanya karşısında gollü bir maç oynanacağını tahmin ediyorduk ancak bu denli tek tarafın oynayacağını da öngörmemiştik. Yaklaşık 3 senedir aralıksız Akhisar'ın maçlarını canlı, maç yerinden izleyen biri olarak söyleyebilirim ki; Bu maç yıllardır gördüğüm en kötü Akhisar'dı. Sahaya hiçbir şey yansıtamadılar çünkü Alanyaspor buna izin vermedi. Ancak bu takımın hedefi zaten ne şampiyonluk, ne Avrupa Kupası. O yüzden takımın üzerinde bir baskı kurulmasına gerek yok. Milli takım arasının en çok yardımcı olacağı takım Akigo'dur. Ardından gelecek Beşiktaş, Göztepe, Galatasaray üçlüsünden de 5 puan alınacağını tahmin ediyor, daha fazlasını da umuyorum. İnşallah bildiğimiz karakterini sahaya yansıtan bir Akhisar görürüz. 
TURGUTLU ALKIŞI HAK EDİYOR
Son olarak da Turgutluspor'u kısaca değerlendirirsek; Bu sonuç normal. Erokspor karşısında elbette biz bir galibiyet bekliyorduk ancak yenilmesi de yenmesi kadar normal bir sonuç. Kasaba zaten bu kadar tepelerde olmayı sezon başı kesinlikle beklemiyordu. Bu takım ne şampiyonluğa kuruldu, ne lig çıkmaya. O yüzden stres yapmaya, takımı üzmeye gerek yok. Turgutluspor haftalar geçtikçe toparlanacaktır ve ilk 10 içinde bitirmesi de başarıdır. Burada lige yeni çıkan bir takımdan bahsediyoruz, o yüzden takımın üzerine iyi başladığı için binen şampiyonluk havalarından kurtulunca Turgutluspor ritmini bulacaktır. Yenilseler de, liderliği kaybetseler de şu ana kadar gösterdiği performansla alkış alması gereken bir Turgutluspor var, bunu bilin.
TEK TESELLİ BELEDİYE
Genel olarak bakılırsa; Manisa bu hafta çok üzüldü, tek tesellimiz Büyükşehir Belediyespor'un galibiyeti oldu. Önümüzdeki haftalarda umalım ki tüm 4 takımımız da Manisamızı en iyi şekilde temsil etsin, yanlışı olanlar yanlışını düzeltsin, kongreye gitmesi gerekenler gitsin. AN-LA-YA-NA!

 
Editör: TE Bilişim