Yok mu bu yaraya merhem?

Ulucamispor Başkanı Erhan Delikan’ın gündemi sarsan açıklamaları sonrasında ASKF Başkanı İsmail Aydın, amatörün sıkıntılarının bilincinde olduklarını, bunun giderilmesi için kurumlarla resmi olarak yazışmalar yaptıklarını; ancak çok da verimli neticeler alamadıklarını söylüyor… Vali Erdoğan Bektaş yeni geldi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nde ise bu konularla ilgilenen bir muhatap henüz yok. Manisa Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri de ağırlıklı olarak kendi kulüplerine yönelmiş durumda

 

Yıllardır hep aynı sorun ve hep aynı tekerleme dilimizde… Manisa amatörü kan ağlıyor… Manisa amatörünün hali içler acısı diye… Saha, servis, malzeme ve kulüp binası… En başta giderilmesi gereken sorunlar, ne yazık ki tam anlamıyla çözülmüş değil. Sadece ufak tefek sağlanan malzeme yardımları amatörün kanayan yarasına merhem olmuyor. Geçtiğimiz günlerde Ulucamispor Başkanı Erhan Delikan’ın verdiği röportajda sorunların giderilmediği ve artık ceplerinden harcamanın yeterli olmadığını, belediyelerin haksız rekabete yol açtığını ifade etmişti. Delikan, verilen kramponların tabanlarının ilk antrenmanda açıldığına dikkat çekerek, artık bu sorunlara köklü çözüm bulunması gerektiğini kaydetmişti.

ASKF PASİF Mİ KALIYOR?

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu… Manisa amatörünün hakkını ve hukukunu koruması gereken federasyondur. Kuruluş amacı böyle. Ancak Manisa ASKF’nin amatörler üzerinde etkinliği de tartışılır hale geldi. ASKF Başkanı İsmail Aydın’a söz konusu sorunların neden giderilmediğini sorduk… Özellikle de amatörün mevcut sıkıntılarının kurumlara ne derecede iletilebildiği hususunu… Aydın, kendilerine gelen her türlü talebi başta Manisa Büyükşehir Belediyesi olmak üzere geçmişte de İl Özel İdaresi gibi kurumlara resmi yazılarla ilettiklerini anlattı. Ama tam anlamıyla destek alamadıklarından yakındı. Aynen şöyle dedi Başkan, “Bu yöndeki taleplerimizin hepsinin dosyada evrakları var. Resmi işlem yapıyoruz. Nursel Ustamehmetoğlu hanımefendi var. . Başkan yardımcısı o idi geçen dönem. Şimdide bu konulara o bakıyor. Hatta geçenlerde de görüştük. Yeni sezon için görüşme yapacağız. Yalnız bir tek saha desteğiyle ilgili talep Belediye’den geldi. Bizim böyle bir talebimiz olmadı. ‘Şuraya maç koyun’ dendi. Fikstürü ona göre yaptık. Ama 14 maçın 8’i oynanmadı. Bakıma aldık, çim ektik gibi bir sürü sorunlarla karşılaştık. Manisaspor’da kullandığı için sıkıntı oldu. Ancak belediyeden servis ve malzeme desteği aldık.”

İKİ KULÜP KRAMPON ŞİKAYETİNDE BULUNDU”

Belediyenin verdiği kramponlarla ilgili iddialara da yanıt veren Aydın, Ulucamispor’un dışında Yörükspor’un da şikayette bulunduğunu söyledi. Aydın, “İki ayrı markadan krampon verdiler. Bir markanın kramponlarıyla ilgili Ulucamispor ve Yörükspor’dan şikayet geldi. Ben de açıkçası bu konuyu uzatmadım. Ama ben şahidim. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e, ayakkabıların kaliteli olması yönünde talebim sonrası yardımcılarına dönerek, “üç-beş fazla verin, kalitesi iyi olsun” diye uyarıda bulunduğuna şahidim. Şikayet gelmesin diye talimat vermişti” diye konuştu.

YUNUSEMRE’DE 17, ŞEHZADELER’DE 16 FAAL TAKIM VAR”

İsmail Aydın, ilçe belediyelerinden yeni sezon öncesi destek beklediklerini de kaydederek, “Şehzadeler’de 16, Yunusemre’de 17 kulübümüz var. Bu sıkıntıların çözümüyle ilgili de toplantılar yapacağız. İlçelerdeki sıkıntılarla ilgili girişimlere başladık. 8 Eylül Stadı’nın zeminiyle ilgili kaynağın genel müdürlükten çıkarılması için gerekli girişimleri yaptık. Orası bitmek üzere. Kulüplerimizin maddi sıkıntıları var. Bununla ilgili de mücadelemizi veriyoruz. Tüm sorunların çözülmesi adına çalışıyoruz” dedi.

AMATÖRLERDEN PAY ALINIYOR AMA…

Buraya kadar başkan Aydın, ASKF’nin girişimlerini ifade etti. Ancak kulüplerin sıkıntılarının çözümü için somut adımlar atılamaması kulüp yöneticilerini isyan ettiriyor. Bu da kaosa yol açıyor. Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ile Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği’nin her sezon öncesi lige katılım anlamında maddi pay alması, sorunun bir başka boyutu. Bir kulübün lige katılabilmesi için antrenör vizesiyle birlikte toplam bin liralık bir rakamı gözden çıkarması gerekiyor. Bu da amatörlerin belini büken ciddi bir husus. Yıllardan bu yana hem ASKF’nin hem TÜFAD’ın üyeleriyle ilgili önemli sorunları çözememesi, ciddi soru işaretlerine neden oluyor.

VALİ BEKTAŞ’A SESLENİYORUZ!..

Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin henüz bu konuyu kesin çözmesi zaman alacak gibi duruyor. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nde de ciddi bir otorite ve yönetim boşluğu yaşanıyor. Bu nedenle yeni göreve başlayan Valimiz Erdoğan Bektaş’a ise önemli görevler düşüyor. Bektaş’ın konuyla yakından ilgileneceğine inanıyor, amatörlerin sıkıntısının giderilmesi konusunda takipçi olacağımızın altını çiziyoruz.

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim