Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından sporu ve sporcuyu desteklemek amacıyla sportif faaliyetlerde kullanılmak üzere Manisa genelindeki 260 amatör spor kulübüne gönderilen spor malzemeleri törenle dağıtıldı. Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen törene Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti MKYK üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, AK Partili Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Erol Timur ile amatör spor kulüplerinin başkanları, yöneticileri ve sporcular katıldı. Törende konuşan Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Erol Timur, amatör spor kulüplerinin artık daha çok desteklenmesi gerektiğini belirterek, "Amacımız amatör spor kulüplerimize daha sağlıklı koşullarda, daha nitelikli kadrolar ile ülkenin geleceği olan gençlerimize fiziksel ve ruhsal destek sağlamaktır. Bu destek ile Türk sporunun uluslararası alanlarda başarılı olmalarına fırsat oluşturmaktır. Dileğimiz, daha çok spor alanları, daha çok destek ile Türk sporunu başarıdan başarıya koşturmaktır" diye konuştu.

Törene katılan AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Türkiye'de sporun yeterli seviyede olmadığını savundu. Türk sporunu uluslararası arenalarda başarıya taşımanın yolunun amatör spor kulüplerini desteklemekten geçtiğini belirten Özdağ, futbola verilen finansal desteğin amatör spor kulüplerine de verilmesi gerektiğini hatırlattı. AK Partili Özdağ, "Futbola verdiğimiz para kadar amatör spor kulüplerine de verelim. Bir an önce spor kulüpleri yasasını çıkartalım. Bunu yapabilecek kapasitemiz var. Böylece amatör spor kulüplerimizin önünün daha çok açılacağına inanıyorum" diye konuştu.

SEMBOLİK DAĞITIM YAPILDI

Vali Güvençer ise Türk sporunun gelişmesinin alt yapısında amatör spor kulüpleri olduğunu belirterek, gençleri amatör spor kulüplerinde her dalda spor yapmaya davet etti. Konuşmaların ardından başta Vali Güvençer olmak üzere protokol üyeleri sembolik olarak 10 amatör spor kulübünün yöneticilerine yağmurluk, eşofman, forma, tişört ve sırt çantasından oluşan malzemeleri teslim etti. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk, bakanlık tarafından Manisa'daki 260 amatör spor kulübüne yağmurluk, eşofman, forma, tişört ve sırt çantasından oluşan toplam 3 bin 820 takım malzeme gönderildiğini belirterek, "İlimizde 112 futbol kulübünün her birine 20'şer takım, 138 spor kulübüne ise 10'ar takım malzeme yardımı yapıldı" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim