ÖZEL HABER: MUSTAFA TATLI

Manisa 2. Amatör Lig A Grubu’nda İmam Hatipliler-İshakçelebi takımları arasında oynanan maçta, orta hakem Melih Sayın, İshakçelebi oyuncuları tarafından darp edildi. Defalarca kez futbolcuların saldırısına uğrayan genç hakem, maçı 85. dakikada tatil etmek zorunda kaldı.

HAKEMİ YERDE TEKMELEDİ

Olimpiyat Sahası’nda Melih Sayın, Turan Hakan Karakılıç ve Tuğba Kaya hakem üçlüsünün yönettiği maçta ilk darp olayı, 70. dakikada meydana geldi. İshakçelebispor’dan kırmızı kart gören Mustafa Kılınç, hakem Sayın’a yumruk attı, alnı kızaran genç hakem, şikayeti ve tedavisinin ardından maçı devam ettirdi. Maçı oynatmaya niyetli olan Sayın, bu kez de son 5 dakikada saldırıya uğradı. Sayın, skor 3-1 İmam Hatip lehineyken, 85’te konuk takımın golünü faul gerekçesiyle vermedi. Bu pozisyonun ardından Doğancan Demircan, hakeme küfür edince, kırmızı kart gördü. Kartın ardından Doğancan, hakemin kulağına yumruk attı. Yere düşen genç hakeme bu kez de Sadullah Kılınç saldırırken, yerdeyken ensesine tekme attı. Olayı İmam Hatipli oyuncular ile güvenlik görevlileri daha fazla büyümeden önlerken, hakem Sayın,  maçı tatil edip hastaneye giderek darp raporu aldı ve kendisine saldıran 3 oyuncudan şikayetçi oldu.

UĞURDUR: “EN AĞIR CEZALAR BEKLİYORUZ”

İl Hakem Kurulu Başkanı Akif Uğurdur, olayı kınadıklarını belirterek, hakeme yapılan saldırının sonuna kadar takipçisi olacaklarını söyledi. Uğurdur, saldırıyı gerçekleştiren futbolcuların hem sportif hem adli olarak en ağır cezaları almalarını beklediklerini ifade ederek, “2. Amatör Lig’de yaş sınırının olmaması bu tip olaylarda etken. Oynayan oyuncuların 40’lı yaşların üzerinde olmasıyla kondisyon bitince yorgunluk belirince beyne oksijen az gidiyor. Bu arkadaşlar sonradan çok pişman olacağı şeyler yapıyorlar. Futbolun güzelliğine yakışmayan şeyler bunlar. Futbolla hiç bağdaşmıyor. Futbol dostluktur kardeşliktir. Bu bağlamda o yaşlı insanlara hakemlerimiz adil ve dürüst ortamda futbol oynamalarını sağlamaya çalışıyorlar. Hele ki yere düşmüş bir insana hangi ruh haliyle tekme atılıyor? Olayın sonuna kadar takipçisi olacağız. Bundan sonra iş adli makamlarda. Bu kişilerin hem sportif hem adli en ağır cezaları almalarını bekliyoruz. Bir daha bu tür olaylar yaşanmamalı. Hakem kardeşlerimize geçmiş olsun” dedi.

 
Editör: TE Bilişim