Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’in seçim vaatleri arasında bulunan amatör spora destek her yıl aratarak devam ediyor. Başkan Çelik ilçedeki bir otelde düzenlenen Amatör Spor Kulüpleri İstişare Toplantısında amatör spor kulüplerinin başkanlarını ve antrenörlerini ağırladı. 

Tüm branşlar destekleniyor
Belediye olarak her zaman sporun ve sporcunun yanında olduklarını kaydeden Başkan Çelik kulüplerin malzemeden daha çok maddi destek beklediklerini tespit ettiklerini belirtti. Başkan Çelik, “Kulüplerimiz daha çok maddi destek bekliyor çünkü forma, kıyafet ve benzeri ihtiyaçlarını değişik sponsorlar kanalıyla tedarik edebiliyorlar ama nakit konusunda bir sıkıntı yaşıyorlar. Bizim derdimiz kulüplerimize katkı sağlamak, şov yapmak değil. Biz sizlere desteklerimizi kategorilere göre nakdi olarak 2014 yılından bu yana yapıyoruz. 2014 yılında 32 amatör spor kulübüne 79 bin 500 TL, 2015 yılında 33 amatör spor kulübümüze 96 bin 900 TL, 2016 yılında ise 31 amatör spor kulübümüze 111 bin 500 TL maddi yardımda bulunduk. Bunların dışında da spor kulüplerimize Manisa sınırları içerisinde katılacakları müsabakalar için pek çok kez araç tahsisi yapılmıştır. Söz verdiğimiz gibi amatör spora, göreve geldiğimiz günden bugüne kadar yasalar ve imkanlar nispetinde destekledik, bundan sonra da desteklemeye devam edeceğiz. Bu yıl yine yardım kriterlerini taşıyan 34 amatör spor kulübümüze 147 bin 500 TL nakdi yardımla destekliyoruz. Sadece futbol kulüplerine değil, tüm amatör branşlarda faaliyet gösteren kulüplerimizi destekliyoruz.” dedi.

"Bu yardım sadece bir cansuyu"
Maddi yardımın kulüplerin hesaplarına aktarılacağını kaydeden Başkan Çelik konuşmasını şöyle tamamladı: “Bu yardım bir cansuyu asıl yükü kulüp başkanları, yöneticilerimiz çekiyor. Çok doğru bir iş yapılıyor. Çocuklarımıza sporu sevdirmek, sporla buluşturmak, boş zamanlarını farklı yerlerde değil sportif faaliyetlerde geçirmelerini temin etmek gerçekten önemli ve güzel bir görev. Bu noktada fedakarlık yapan, emek sarf eden, zaman harcayan tüm kulüp başkanlarımıza, yöneticilerimize, bu alanda emek sarf eden herkese, federasyonumuza çok teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki ve umut ediyorum ki bu desteklerimiz bir yaralara merhem olacaktır, en azından motive edecektir.”
Manisa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Erol Timur ise Şehzadeler Belediyesinin verdiği nakdi desteğin kulüplerin için çok önemli olduğunu belirterek, “Bizleri her yıl kahvaltıda bir araya getiren başkanımıza teşekkür ediyorum. Yapmış olduğu 147 bin 500 TL’lik nakdi yardım için Manisa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ve kulüp başkanlarım adına kendisine teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Şehzadeler Belediyesi kurulduğu yıldan bugüne kadar 4 yıl içinde ilçedeki amatör spor kulüplerine toplamda 435 bin 400 TL’lik nakdi yardım gerçekleştirilmiş oldu.

Editör: TE Bilişim