HABER - MUSTAFA TATLI
Manisaspor Teknik Direktörü Mehmet Altıparmak, ortaya koydukları futbolla herkesin beğenisini kazanan bir takım olacaklarını söyledi. Liglerin başında az sayıda taraftarın maça geldiğinin altını çizen Altıparmak, sahada doğru işler yapmalarının tribüne büyük etki edeceğini vurguladı.

“TEMPOYU ARTIRACAĞIZ”
Davras kampı öncesi soruları yanıtlayan tecrübeli teknik adam, çalışmaların iyi gittiğini belirterek, “Hedeflediğimiz transferlerin yapılması, iç transferde istediğimiz oyuncuların kalması, hem moral motivasyon açısından iyi duruma getirdi hem de antrenmanlardaki istek ve arzu, bizi fazlasıyla memnun ediyor. Yavaş yavaş tempoyu artırarak sezona en iyi şekilde hazırlanacağız” dedi.

“BİZİ İSTEMEYENİ BİZDE İSTEMEYİZ”
Bayram’ın takımdan ayrılmasını değerlendiren Altıparmak, “Bizim her zaman ikinci üçüncü alternatiflerimiz oluyor. Bizim düşüncemiz Bayram’ın kalması yönündeydi, uzun süredir de bunun için çaba sarf ediyorduk. İç transferde kalmasını istediğimiz tüm oyuncular kaldılar, buna Bayram da dahildi ancak son gün bir pürüz çıktı. Çok büyük bir pürüz değildi ama daha önceden yaşadıklarından dolayı ayrıldı diye düşünüyorum. Olanları görmemesi beni üzdü. Biz geldiğimizden beri gerçekten burada çok güzel şeyler olmaya başladı. Yaşanmışlıkları silmek zor oluyor. Bununla alakalı problem yaşadı. Bizim isteğimizden ziyade futbolcunun da burayı istemesi gerekiyor. Bizi istemeyen hiçbir oyuncuyla beraber olmayacağız. Zaten bunu tüm futbolcularımıza toplantılarda iletiyoruz. Eski kafayla burada hareket etmeyeceğiz. Artık her şey yenilendi. Ligimiz yeni. Onun için bizimle aynı doğrultuda yürüyebilecek futbolcularla devam edeceğiz. Kendisine teşekkür ederiz, yeni takımında başarılar dileriz. Kaleci hocamızın raporu doğrultusunda bu bölgeye en uygun ismi transfer edeceğiz” şeklinde konuştu.

“5-6 TRANSFER YAPACAĞIZ”
Yabancı transferlerde de son gelişmeleri ilk kez açıklayan Altıparmak, “Keita transferi bitti gibi. İnşallah önümüzdeki hafta imza atacak. Yabancı transferler konusunda ülkemizde şöyle bir durum var. Sizin istediğiniz bir oyuncuya sizin liginizden başka takımlar da talip olabiliyor. Keita transferinde olduğu gibi. Essombe’de de aynı şey oldu. Biz Essombe transferini sessiz sedasız halledecekken kulübü istendiğini bildiği için bonservis bedelini üç katına çıkardı. Onu indirmeye çalışıyoruz. Bakaki büyük ihtimalle bitti. Bakaki, iki üç gün içerisinde kampta olacak. Nenad’da Çin’de kulübünün kendisine ödeme yapmasını bekliyor. Ödeme yapılmazsa bonservisini alıp gelecek. Durumu cuma günü belli olacak. Belirlediğimiz oyuncularla anlaşırsak 5-6 transferle transferi kapatacağız” ifadelerini kullandı.

“HERKES KADAR İDDİALIYIZ”
Ligdeki hedeflerle ilgili de konuşan Altıparmak, “Lig başlarken herkesin hedefi şampiyonluk olur. Bu hedefi belirlerken gerçekleri de göz ardı etmemek lazım. Yeni olmamıza rağmen biz zaten bu ligin gedikli takımıyız. Süper Lig’i her zaman kaldırabilecek bir kulüp Manisaspor. Herkesin ne kadar iddiası varsa bizde o kadar iddialıyız. Bu işler parayla olmuyor. Yapacağımız ilk iş, Manisa’da birlik ve beraberliği sağlamak. Bunun için de teknik ekip olarak her şeyiyle buna hazırız. Sadece futbolcu, teknik heyet ve yönetim kenetlenmesiyle olacak işler değil. Şehrin de takım için kenetlenmesi lazım. Çok iyi transferler yapabilirsiniz ama bu başarıyı getirmez, geçen sene bunun örneği gördük, şampiyon Adanaspor oldu. Şu anda kongre sürecinden ötürü Manisa’da böyle bir hava gözükmüyor ancak şehirde inanılmaz bir potansiyel var. Süper Lig’deki takımların çoğundan daha iyi taraftarımız ve potansiyelimiz var” dedi.

“ZAMANLA 15 BİNLERE ÇIKACAĞIZ”
Taraftarları takıma destek olmaya davet eden Altıparmak, “Hücum oynayan, izleyenlere zevk veren bir takım olacağız. Bu iş taraftarla güzel oluyor. İlk maçı 700-800 kişiye oynayacağımızı biliyorum. Çünkü ilk haftalarda hep böyle olur. Şampiyon olduğumuz sezon Alanya’da da böyleydi. Ancak zamanla sahada yapacağımız işlerle bu sayıyı 15 binlere çekeceğimize inanıyorum” diye konuştu.

 
Editör: TE Bilişim