Hakan Agar- Manisa Büyükşehir Belediyespor kısa süre içerisinde Aerobik Cimnastik dalında kendinden söz ettiren bir kulüp haline geldi. Ayşe Begüm Onbaşı'nın tek bayanlarda dünya şampiyonluğuyla başlayan ilgi, Mehmet Ercoş ve Deniz Şahin'le beraber yaşadıkları başarılarla daha da çok arttı. Son olarak Aerobik Cimnastik Avrupa Şampiyonası'nda 2 altın, 1 gümüş madalya alan 3'lü Manisa'yı yine gururlandırdı. Tek erkeklerde Avrupa 5.si olup, trioda altın, çiftlerde gümüş madalyayı boynuna takan milli sporcu Mehmet Ercoş özel açıklamalarda bulundu.

"SPORA İLK ADIMIMI 3 YAŞIMDA ATTIM"
Spora ilk nasıl başladığını anlatan Ercoş: "Spora ilk adımımı 3 yaşımda annem ve babamın yol göstermesi ve annemin Gürkan hocamla arkadaşlığından dolayı temel cimnastikle attım. 3 yaşımdan 7 yaşıma kadar temel cimnastikteydim ardından aerobik cimnastike başladım ve kısa sürede yarışmalara girmeye başladım. 2012'den bu yana uluslararası sporcuyum ve 2013'ten beri uluslararası madalyalarım var." dedi.

"OKULA DA AĞIRLIK VERMEYE ÇALIŞIYORUM"

Milli sporcu olarak örnek gösterildiklerini belirten milli sporcu: "Okulda iyi bir öğrenciyim. Sporcu olduğumdan dolayı örnek gösteriliyor olmak beni daha iyi bir birey, öğrenci ve sporcu olmaya itiyor. Yarışma döneminde antrenmanlarım yoğun olsa da okula da ağırlık vermeye çalışıyorum. Yarışma öncesi neredeyse haftanın her günü, sezon kapandığındaysa 5-6 gün arası antrenmanlara devam ediyorum. Okuldan çıktığım gibi salona gelip, çalışmalarımın ardından eve geçip dersime odaklanıyorum." dedi.

"15-17 KATEGORİSİNİ EN İYİ ŞEKİLDE TAMAMLAMAK İSTİYORUM"

Hedeflerini anlatan Mehmet Ercoş: "Bu sezon kısa vadede önümüzdeki 2 turnuvayı başarıyla tamamlamak istiyorum. 2 hafta içinde önce Eskişehir'de Türkiye Şampiyonasu ve ardından Bulgaristan'da yapılacak yarışmaları en iyi şekilde tamamlayıp, 15-17 kategorisini en iyi şekilde kapatmak istiyorum. Uzun vadede de 18 artıda hiç yaşanmamış başarıları yaşamak istiyorum." dedi.

"BİR FARKINDALIK YARATTIK"
Sporlarına olan ilginin arttığını belirten genç sporcu: "Bence yeterli ilgi yok ancak bu ilgi oluşmaya başladı. Bir dönem öncesine kadar bu sporu duymamış insanlar bile vardı. Begüm'ün 2016'a tek bayanlarda dünya şampiyonluğuyla bir farkındalık oluştu. Ardından bizim trioda aldığımız dünya 2.liğiyle beraber bu sporun yayılmasında rol aldık. Bizim aldığımız başarıların bu spor üzerinde ilgi yaratmasından dolayı çok memnunum." dedi. 


"DESTEK VERENLERİN HEPSİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Profesyonel bir spor olmadığından dolayı destekler olmadan ilerleyemeyeceklerini belirten Mehmet: "Türkiye'deki yarışmalara kulübümüz Manisa Büyükşehir Belediyespor'un katkılarıyla gidiyoruz. Uluslararası yarışmalarda da Türkiye Cimnastik Federasyonu'nun destekleriyle giderlerimiz karşılanıyor. Elbette imkanlar açısından zorlu bir spordayız ancak arkamızda olan destekler de yadsınamaz. Kulübümüze, Belediye Başkanımız Cengiz Ergün'e ve bize destek veren herkese çok teşekkür ediyorum, çorbada onların tuzu olmasa bu sporun ilerlemesi çok zor. Tabii ki ailem, okulumdaki, kulübümdeki hocalarım ve bizde emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum." dedi. Bu spordan hiç vazgeçmediğini belirten Mehmet: "Ben yaptığım sporu çok seven birisiyim, zor olduğu anlar oldu ancak hiç bırakmayı ya da vazgeçmeyi düşünmedim." dedi.

"BENİM İÇİN PROBLEM OLMADI"

Ülke basınında çoğunlukla Ayşe Begüm Onbaşı'nın önplanda yer almasının kendisi açısından zor olup olmadığı sorulduğundaysa genç sporcu: "Sonuçta biz Begüm'le 8 yaşından bu yana aynı takımda yer alıyoruz ve 12 yaşımızdan beri birlikte yarışmalara katılıyoruz. Birbirimizden daha hiç ayrılmadık yani ufaklıktan bu yana. Bu denli güçlü bir bağ olmasaydı belki bu problem yarabilirdi ancak benim için bu problem hiç olmadı." dedi.

"MİLLİ SPORCULUĞU BAŞTA KAVRAYAMIYORSUN"

Milli sporcu olmanın nasıl hissettirdiğini anlatan Mehmet: "İlk başlarda milli sporcu olduğunu tam kavrayamıyorsun ancak 2., 3. seferlerde ne denli önemli bir başarı olduğunu kavrıyorsun. 80 milyonluk bir ülkedeyiz ve bizim gibi milli sporcular az diye düşünmeye başlıyorsun. Elbette bayrağımızı üzerimizde taşımak özgüven getirdiği gibi, yaptığımız işe daha çok bağlanmamızı sağlıyor." dedi.

"UFAK PROBLEMLER YAŞIYORUZ"

Tesis olarak küçük problemleri olduğunu aktaran genç sporcu: "Bizim normalde yarıştığımız alanlar 10 metreye 10 metre ancak çalışma yaptığımız salon 7 metreye 24 metre. Elbette ufak problemler yaşıyoruz ancak bu bizi engellemiyor. Bu sporda başarılar alındıkça tesislerin daha çok artacağını, yatırımlar arttıkça bizim gibi daha çok sporcuya ev sahipliği yapacağını umuyorum."dedi.
"HERKES SPOR YAPMALI"
Son olarak sporun önemine değinen Mehmet Ercoş: "Bence herkes spor yapmalı. Bunu sadece cimnastik açısından değil, herhangi bir alan için söylüyorum. Spor yaptığınızda hem sağlıklısınız, hem mutlu oluyorsunuz hem de fiziksel gelişiminizle özgüveniniz artıyor. Herkesin spora yönelmesini tavsiye ediyorum." şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilişim