Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e yakınlığı ile bilinen işadamı Mevlüt Aktan, Manisa Büyükşehir Belediyespor’a başkan adayı olacağı yönündeki iddialarla ilgili konuştu.  Yeşil-Beyazlılar’a başkan olacağı söylemlerinin gerçek dışı olduğunu ancak bunun bir hoş bir latife olduğunu ifade eden Aktan, gönlünde yatan aslanın Manisaspor olduğunu kaydetti.

BAŞKAN ERGÜN’E DESTEĞİM TAMDIR

Geçmişten gelen sporcu kimliği, bir dönem aktif futbol hayatının içinde yer alması ve geçen sezon başında Manisaspor’un başına geçme konusunda gündeme gelmesi nedeniyle adının anılmasını yadırgamadığını söyleyen Aktan, “Doğru olan, bizim Manisaspor ile olduğu gibi Manisa Büyükşehir Belediyespor ile de bir gönül bağımızın olmasıdır. Manisa Büyükşehir Belediyespor’un değerli başkanı kardeşim Cenk Ergün, genç ve başarılı yönetim sergilemektedir. Kendisi yönetimi ile birlikte bu kulübü amatör ligden bugünlere getirmiştir. Elbette bu süreçte Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Cengiz Ergün’ün geniş ufku ve destekleri başarıyı getiren bir diğer önemli etkendir. Bu süreçte benim şahsım olarak Manisa Büyükşehir Belediyespor’a ve kardeşim Cenk Ergün’e desteğim tamdır. Gençlerin başarıları bizim en büyük gurur kaynağımızdır. Gençlerin başarıları bizim en büyük gurur kaynağımızdır. Bize düşen onlara yol göstermek, öncü olmak, fikir vermek, ağabeylik yapmaktır. Bu yapılanma geleceğe dönük bir yapılanmadır. Kulübün başında değerli bir teknik adam bulunmaktadır. Futbol, birçok etkenin bir araya gelmesiyle zevkli hale gelip başarıyla sonuçlanmaktadır. Bunların arasında mutlaka şans ve sabır da önemlidir. Teknik olarak daha iyi seviyelere geleceğine inandığım Manisa Büyükşehir Belediyespor’un başarısı için gerekli takviye yapıldıktan sonra sabredilmesi gerektiği düşünenlerdenim. Takviye konusunda önce kulübün değerli başkanı ve teknik kadro muhakkak bir çalışma yapmışlardır, yapacaklardır” dedi.

CENK ERGÜN: “DOST BİLDİĞİMİZ İNSANLARDAN…”

Büyükşehir Belediyespor Başkanı Cenk Ergün ise Mevlüt Aktan’ın kulübe maddi manevi desteğini esirgemediğini belirterek, “Mevlüt abi, en zor anımızda fikirleriyle arkadaşlığı ve dostluğu ile her zaman destek olmuştur. Sezon başında geçiş dönemlerinde bazı sıkıntılarımız oldu. Şehrimizde dedikodu haline gelen birçok konu konuşuldu. Dost bildiğimiz insanlardan da bizi çelmeyecek hiçbir hareketin gelmeyeceğini biliyorduk. Şehrin bilmesi için buradayız. Dernek yasasına göre yönetilen bir kulübüz. Elbette burada kongrelerde olacaktır. Biz her şeyden önce bir kurum takımıyız. Hiçbir sorunumuz yok, sadece huzura ihtiyacımız var. Kimseyle bir problemimiz yok, kimsenin de bize bir art niyetinin olduğunu düşünmüyoruz. Mevlüt abi bundan sonra da bize maddi manevi yardımcı olacaktır” diye konuştu. 

“ELBETTE AYAĞA KALKACAĞIZ”

Başkan Ergün, ilk kez yer aldıkları profesyonel ligde sancılı bir dönemden geçtiklerini söyleyerek, “Planlarımızın içinde olmayan şeyler var. Bazen gerekli kararları almak zorunda kalıyoruz. Geçiş döneminde bazı şeyler bizi etkilediği kadar futbolcularımızı da etkilemiş olabilir. Uyum süreci var. Farklı bir teknik adamdan farklı bir teknik adama geçiş var. Cezalılar var, sakat oyuncular var. Levent Eriş kariyerli bir hoca. Onun oyunculardan istekleri var. Oyuncuların ona bakış açısı var. Elbette ayağa kalkacağız. Bazen böyle şeyler oluyor, bunlarda birer tecrübe. Başarılı bir voleybol takımımız var. Futbol ön planda olduğu için arka planda kalıyor. Futbolda süreç sancılı geçiyor, bunu atlatacağız” dedi. Ergün, Eriş’le uzun vadeli bir anlaşma yaptıklarını da sözlerine ekleyerek, devrede takımı komple değiştirmeleri gibi bir şeyin söz konusu olmadığını, mevcut takıma da güvendiklerini söyledi.

AKTAN MANİSASPOR’A SICAK BAKIYOR

Toplantının sonunda İşadamı Mevlüt Aktan’a “Manisaspor’un haziran ayındaki kongresinde tekrar aday olmayı düşünüyor musunuz?” sorusu yöneltildi. Aktan, haziran ayını bekleyeceklerini ifade ederek, adaylığa işaret eden cümleler kurdu. Mevcut Manisaspor yönetimini eleştiren Aktan, “Manisaspor şuandaki yönetimi ve maddi durumuyla gerçekten iyi durumda değil. Puan durumunda iyi olabilir ama gerçekçi bakmak lazım. Mevcut ekonomik durumuyla bir üst lige çıksa dahi yine sıkıntı yaşayacaktır. Bir değişimin olması şart. Mevcut başkan  da bunu söylüyor. Hiçbir kulüp bu maddi yükü taşıyamaz. Önümüzdeki dönemde Manisaspor’un önüne gelebilecek çok büyük rakamlar var. Şuandaki yönetim, bütün camiayı arkasına alabilecek bir durumda gözükmüyor. Sadece skorlar bir takımı bir yere getirmez. Dış etkenler mutlaka takıma yansır. Bu yansımanın da takıma yansımamasını istiyoruz. En büyük korkumuz budur. Manisaspor’un FİFA’da UEFA’da TFF’de birçok dosyası var. Bu rakamlar az rakamlar değil. Bu paralar nereden gelecek? Şuandaki başkan da maalesef böyle bir imaj sergilemiyor. Siyasi yönü olduğu için bazı kesimler ister istemez ayağını çekiyor. Bu kulübü önce siyasetten kurtarıp camiayı kucaklamak lazım. Şartlar oluşursa Manisaspor başkanlığına aday olabilirim. Adaylığı çektiğime pişmanım. Keşke o dönem başkan adayı olsaydım. En azından takımı PTT 1. Lig’de tutardık!” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim