Haber: Hakan AĞAR
Hafta içinde Vaz Te'nin inanılmaz performansıyla 4-1'lik Bursaspor galibiyetiyle kendisini bulan Akhisar Belediyespor, bugün lige dönüyor. Tolunay Kafkas yönetiminde bir maçta 2 golden fazlasını hiç bulamayan Akigo, kupa maçıyla ilk kez bu istatistiği bozmuş oldu. Ancak Akigo'nun önünde şimdi daha zorlu bir rakip var; Kayserispor. Ligde düşmemek için elinden geleni yapan sarı kırmızılılar, Manisa'ya puan ve ya puanlar için geldi. 
KAYSERİ ATEŞ ÇEMBERİNDE
Ligin en kötü performans gösteren ekiplerinden birisi olan Kayserispor'un acilen puanlara ihtiyacı var. Ligin 2. yarısına eski efsanevi orta saha oyuncusu Sergen Yalçın yönetiminde başlayan Kayserispor, lider Başakşehir karşısında tel tel dökülmüş ve bu sezonun en farklı mağlubiyetini görmüştü. 5 gol gördüğü maçta hiç varlık gösteremeyen sarı kırmızılılar, umudunu Akhisar deplasmanına bağladı. İlk yarının son maçında Karabükspor'u 2-0 mağlup ederek 5 hafta sonra ilk kez puan almayı başaran Kayseri, aldığı ağır mağlubiyetin ardından Salı günü Ziraat Türkiye Kupası'nda, Boluspor'la berabere kalarak grup 2.liğine oturup, moral bulmuştu. Kadrosunda eski Galatasaraylı milli futbolcu Umut Bulut, yıldız oyuncu Welliton, Akhisar Belediyespor'un eski yıldızları Güray Vural ve Douglao'yu bulunduran Kayserispor, ligin alt sıralarında olsa da, yeni teknik direktörü Sergen Yalçın'la beraber çok tehlikeli bir takım. Ligde oynadığı 17 maçta 3 galibiyet ve 3 beraberlik elde eden ekip, 11 kez mağlup olarak Gaziantepspor ve Adanaspor'un üzerinde 12 puanla 16. sırada kaldı. Deplasmanlarda 9 gol atıp, kalesinde tam 22 gol gören ekip, ligin bu alanda en kötü performansını gösteren takım oldu. 
AKİGO HAZIR
Yeni transferlerinin uyum sürecini atlatmasıyla beraber Akhisar Belediyespor, akıcı bir oyuna kavuştu. Yedek ağırlıklı oynadığı Bursa deplasmanında oynanan iyi oyundan dolayı, Tolunay Kafkas ligde kadro değişimine gidecek. Kayserispor mücadelesine çıkması beklenen muhtelem 11'de şöyle oluştu; Fatih, Miguel Lopes, Samardzic, Orhan Taşdelen, Olcan Adın, Özer Hurmacı, Soner Aydoğdu, Sissoko, Ömer Bayram, Vaz Te, Custodio Castro. Manisa'da oynadığı maçlara taraftarından yoksun çıkan Akigo, kendi sahasında, dış sahayla aynı performansı veriyor. Oynadığı 8 mücadeleden 3 galibiyet, 1 beraberlik çıkartan Akigo, 4 kez de mağlup olarak 10 puan toplayabildi. İç sahada oynadığı maçlarda sadece 6 gol atan ekip, bu alanda ligin en kötü 2. takımı olurken, kalesinde 10 gol gördü. Akhisar Belediyespor-Kayserispor mücadelesi bugün 13.30'da 19 Mayıs Stadyumu'nda oynanacak. Maçın hakemliklerini Yaşar Kemal Uğurlu, Serkan Çimen ve Samet Çiçek yapacak. Maç beIN Sports'tan naklen yayınlanacak. 
RODALLEGA RESMİLEŞTİ
Öte yandan Trabzonspor, Akhisar Belediyespor'un golcü oyuncusu Rodallega ile her konuda anlaştı.  Bordo-mavili kulübün uzun süredir gündeminde olan Kolombiyalı golcü Rodallega konusunda mutlu sona ulaştı. Başkan Muharrem Usta'nın bizzat yürütmüş olduğu transfer görüşmelerinde bordo-mavili kulüp, Akhisar Belediyespor'un ardından oyuncu ve menajeriyle de anlaştı. 2,5 yıllık sözleşmeye imza atacak olan golcü oyuncunun pazartesi günü takımla birlikte antrenmana çıkması bekleniyor. Öte yandan bu transfer karşılığında Mustafa Yumlu'yu da Akhisar Belediyespor'a vermeyi kabul eden Trabzonspor, oyuncusuyla ücret konusunda görüşmelerini sürdürüyor. 31 yaşındaki Rodallega, bu sezon Akhisar Belediyespor formasıyla çıktığı 17 Süper Lig maçında 4 kez fileleri havalandırmıştı. 
Editör: TE Bilişim