Yeni sezon çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Akhisar Belediyespor, elindeki değerlerden birisini daha kaybetti. Bu sezon Rodallega'nın devre arasında gitmesiyle beraber Cikalleshi'nin yanında Akhisar'ın gol yükünü çeken Ricardo Vaz Te, kararını Akhisar'dan yana kullanmadı. 
ÇİN'E GİTTİ
Akhisar Belediyespor'un yaptığı teklifi reddeden Vaz Te, kararını Çin Ligi'nden yana kıldı. Sözleşmesi 31 Mayıs itibariyle sona eren 30 yaşındaki golcü futbolcu, kariyerinin en verimli yılını Akhisar'da yaşamasıyla beraber soluğu Uzak Doğu pazarında alacak. Vaz Te Çin Ligi ekiplerinden Henan Jianye'yle anlaştı. 16 haftası geride kalan Çin Süper Ligi’nde 15 puan toplayan Henan Jianye, 12. sırada yer alıyor.
GOLCÜLÜĞÜNÜ KONUŞTURDU
2014-2015 sezonu devre arasında West Ham'dan Akhisar'a gelen oyuncu, bir devre oynayıp yeniden İngiltere'ye dönmüştü. 2015-2016 sezonunun devre arasında Charlton Athletic'ten Akhisar Belediyespor'a transfer olan Portekizli oyuncu ilk sezonunda 16 maçta forma giymesine karşın sadece 2 kez gol sevinci yaşamıştı. Geçtiğimiz sezon West Ham United'da oynadığı yıllardan bu yana en yüksek rakamı olan 40 maçta oynayan tecrübeli oyuncu, tam 25 gol atarak dikkatleri üzerine çekti. Kupada 9 maçta 14 gol atarak takımını Çeyrek Final'e taşıyan golcü oyuncu, Bursaspor'a karşı bir maçta attığı 3 ve 4 golle tüm dikkatleri üzerine çekmişti. Ligde de Cikalleshi'nin gelişiyle beraber performansını arttıran tecrübeli oyuncu 11 golle ligi tamamladı. Vaz Te kariyerine artık Çin'de devam edecek. Bu gelişmeyle beraber Cikalleshi'yi de kadrosunda tutamayan Akhisar'ın forvet arayışları hızlanacak. 
Editör: TE Bilişim