Akhisar Belediyespor yeni sezona startı Sivasspor maçıyla veriyor. Geçen sezonun son 8 haftasında 7 hafta art arda galip gelip, sezonu mağlubiyetle tamamlayan Akigo, ligi 48 puanla 7 sırada tamamlayarak bu sezon için umut vermişti. Geçen sezonun üzerinde bir performans sergilemek isteyen Akhisar Belediyespor, stadının yapım aşaması daha tam tamamlanmadığından dolayı sezona Manisa 19 Mayıs Stadı'nda start verecek. Ligin yeni ekibi Sivasspor da, 1 sene ara verdiği Süper Lig'e galibiyetle başlamak istiyor. 
SİVAS KISA ARAYA SON VERDİ
Geçtiğimiz sezon Süper Lig'den düştüğü gibi 1. Lig'i 62 puanla şampiyon olarak tamamlan Sivasspor, yeniden arzuladığı lige start veriyor. Yeni stadıyla beraber arkasına aldığı rüzgarla bir ara Play-Off sıralamasından bile düştüğü 1. Lig'i şampiyon tamamlamayı başaran kırmızı beyazlıların ilk hedefi bu sezon ligi rahat bir konumda bitirip, ligde kalmak olacak. Samet Aybaba'nın teknik direktörlüğüne devam ettiği Sivasspor, kritik isimlerini kadroda tutmakla beraber, önemli transferler de yaptı. Kadrosuna Muhammet Demir gibi bitiriciliği yüksek olan bir forvet katan Sivas, aynı şekilde bir dönem Avrupa'nın en popüler oyuncularından olan Aroune Kone'yi de kadrosuna kattı. Gijon'dan Elderson'u kiralık olarak kadrosuna katan Sivasspor, Süper Lig seviyesine göre zayıf bir kadrosu olmasına karşın başındaki tecrübeli teknik adam Samet Aybaba'ya güveniyor. Sivasspor'un tahmini kadro değeri 23.6 milyon euro görünürken, kırmızı beyazlılar alt lige düşen Çaykur Rizespor'dan ekonomik olarak daha değersiz bir kadroya sahip olmasıyla dikkat çekiyor. 

AKİGO GEÇEN SEZONA DEVAM ETMEK İSTİYOR
Geçen sezonu inişli çıkışlı performanslar ve teknik adam değişiklikleriyle götürürken, Okan Buruk'un gelmesiyle beraber müthiş bir çıkışla tamamlayan Akhisar Belediyespor, yeni sezona da Buruk yönetiminde umutla bakıyor. Vaz Te ve Cikalleshi'nin ayrılmasıyla beraber zorlu bir transfer dönemi geçiren Akigo, Henrique, Barbosa ve Hora'yla hücum hattını güçlendirdi. Buna karşın geçen sezonki formundan uzak görünen Akigo, son olarak Altınordu'yu 6-2 mağlup ederek özgüven depoladı. Bu sezon yeni stadında maçlarını oynaması beklenen yeşil siyahlılar stadın tam tamamlanmamasından dolayı ilk maçını 19 Mayıs Stadı'nda oynayacak. Akhisar Belediyespor- Sivasspor mücadelesi bugün 20.00'da oynanacak. Maçın hakemliklerini Barış Şimşek, Alpaslan Dedeş ve Samet Çavuş yapacak. Maç beIN Sports 2'den naklen yayınlanacak. Hakan Agar
Editör: TE Bilişim