Haber: Hakan AĞAR
Ligde son olarak TT Arena'da oynadığı Galatasaray maçını 6-0 kaybederek hayal kırıklığı yaşatan Akhisar Belediyespor, kupa mesaisinin ardından yeniden lige dönüyor. Kupa mesaisinde karşılaştığı Gümüşhanespor'u 3-1'le eleyerek ard arda 2. kez Çeyrek Final'e yükselen Akigo, bu maçın verdiği özgüvenle Çaykur Rizespor'un karşısına çıkacak. Ligin 2. devresinde daha 3 puanla tanışmayan Akigo, ilk galibiyetini kendi evinde almak isteyecek. Rakibi Çaykur Rizespor da nefesini hissettirdiği Akhisar Belediyespor'u deplasmanda yenerek, rakibini altına almaya çalışacak. 
RİZE ÇOK FORMDA
Ligin 2. yarısına bomba gibi giren Çaykur Rizespor, yavaş yavaş sıralamada kendisini üst sıralara doğru atmaya başladı. Teknik Direktörlüğünü Hikmet Karaman'ın yaptığı Çaykur Rizespor, 2. yarıda oynadığı 3 maçtan 2'sinde galip geldi. Bunun yanı sıra kupada da grubunu lider bitiren Şanlıurfaspor'u deplasmanda 2-1 mağlup ederek Çeyrek Final'e yükselen yeşil beyazlılar, bu turda Kasımpaşa'nın rakibi olmuştu. Ligin 2. yarısını Alanya deplasmanında açan Rize, 3-2'lik galibiyetle kendisini ateş hattından yukarıya atmıştı. Ardından deplasmanda Konyaspor'a 2-1'le mağlup olan Karadeniz ekibi, ligde son olarak evinde Karabükspor'u mağlup ederek puanını 19'a yükseltmiş ve ateş hattından çıkmayı başarmıştı. 19 puanla 14. sırada bulunan Çaykur Rizespor, 21 puanla 13. sırada bulunan Akhisar Belediyespor'u yenmeyi başarırsa hem rakibini altına almış olacak hem de yükselişe geçen Adanaspor'dan uzaklaşmış olacak. Deplasman karnesine bakacak olursak, Çaykur Rizespor ligin en kötü deplasman takımlarından biri olarak dikkat çekiyor. 10 dış saha maçında 2 kez galip gelip, 2 kez de beraberlik çıkartan yeşil beyazlılar, toplamda 6 kez mağlup olarak 8 puan toplayabildi. Attığı 12 gole karşılık, 19 golü kalesinde gören Rize, -7 averajla kötü bir konumda bulunuyor. Kadrosunda önemli futbolcular bulunduran Karadeniz ekibinde dikkat çeken isimler ise eski Fenerbahçeli Özgür Çek, Recep Niyaz, Robin Yalçın, Kweuke gibi duruyor. Özellikle hücum hattı çok tehlikeli olan ekibin gol yükünü 16 maçta attığı 8 golle Leonard Kweuke ve 4'er golle Recep Niyaz, Robin Yalçın, Jantscher ve Tuszynski çekiyor. Son oynadığı Karabükspor maçında çift sarıdan kırmızı kart gören Saadane takımını Manisa'da yalnız bırakacak. 
AKİGO KUPANIN İVMESİYLE GALİBİYETE ODAKLANDI
Kupa arasını iyi değerlendiren Akhisar Belediyespor, grubu lider bitirmenin avantajıyla rakibi gibi deplasmanda değil, 16 turunu evinde oynayarak yorgunluğu minimuma düşürdü. 3-1'lik Gümüşhanespor galibiyetiyle derin bir oh çeken Akigo, bu maçın ivmesiyle Çaykur Rizespor'u da mağlup etmek istiyor. Kendisinin hemen 2 puan altında bulunan rakibini mağlup ederek artık düşme korkusundan kurtulmak isteyen Akigo, ligin 2. yarısında puan almakta sıkıntı yaşıyor. Devreyi Kardemir Karabükspor deplasmanında açan yeşil siyahlılar, sahadan 1-0'lık mağlubiyetle ayrılmıştı. Ardından evinde ligin en vasat takımlarından Kayserispor'u ağırlayan ve maçı 0-0'la tamamlayan Akigo, taraftarının tepkisine uğramıştı. Özellikle bir grup taraftar teknik direktör Tolunay Kafkas'ı yuhalarken, oyuncular buna cevabı sahada veremedi. Hafta içinde Akhisar Belediyespor'u istediği yere getiremediğini belirterek istifa sinyali veren Kafkas için bu maçta yapılacak bir hata, koltuğuna mal olabilir. Evinde deplasmana nazaran daha iyi oynayan Akhisar, Oynadığı 9 iç saha maçından 3 galibiyet ve 2 beraberlik çıkartırken, 4 kez de mağlup oldu. Ligde son iç saha galibiyetini 25 Aralık'ta Konyaspor karşısında alan Akigo, bu kötü seriyi de Çaykur Rizespor maçıyla noktalamayı hedefliyor. İç sahada attığı 11 golle ligin en kötü istatistiğine sahip olan yeşil siyahlılar, kalesinde ise tam 24 gol görerek -13 gibi çok kötü bir averaja sahip olmuştu. Rodallega'nın gidişiyle beraber çıkışa geçen Ricardo Vaz Te'den çok şey bekleyen Akigo, yıldız golcüsünün bu maçta da aynı katkıyı yapmasını istiyor. İşte Kafkas'ın sahaya süreceği muhtemel kadro: Fatih, Lopes, Orhan, Samardzic, Caner, Özer, Aykut, Custodio, Ömer, Vaz Te, Cikalleshi. Hücum takımıyla sahaya çıkmayı düşünen Kafkas'ın galibiyetten başka seçeneği yok. Akhisar Belediyespor- Çaykur Rizespor mücadelesi yarın 13.30'da Manisa 19 Mayıs Stadı'nda oynanacak. Maçın hakemliklerini Bülent Yıldırım, Serkan Ok ve Asım Yusuf Öz yapacak. Maç beİN Sports'tan canlı yayınlanacak.
Editör: TE Bilişim