Gerek Spor Toto Süper Lig’de gerekse Ziraat Türkiye Kupası’nda elde ettiği başarılı sonuçlarla tüm dikkatleri üzerine çeken Akhisar Belediyespor’da gözler, bugün kupada Eskişehirspor ile oynanacak olan karşılaşmaya çevrildi. Ziraat Türkiye Kupası A Grubu maçında geçen hafta içinde Sivasspor’u 1-0, ardından da ligde Pazar günü Gençlerbirliği’ni 3-1’lik skorlarla geçip kupada ve ligde kayıpsız bir hafta geçiren Akhisar Belediyespor’da, Eskişehir karşılaşması öncesi parola mutlak galibiyet olarak belirlendi. Kupadaki ilk maçında deplasmanda Eskişehir’i mağlup ederek hanesine 3 puan yazdıran yeşil-siyahlılar, bugünde aynı başarıyı tekrarlamak istiyor. Zorlu karşılaşma öncesi dün kendi tesislerinde yaptığı son taktik çalışması ile hazırlıklarını tamamlayıp maç saatini beklemeye koyulan yeşil-siyahlılarda, teknik dirtektör Hamza Hamzaoğlu oyuncuları ile sık sık toplantılar yapıp, oyuncularına uyarılarda bulunduğu ifade edildi.
AKİGO YENERSE ADINI YARI FİNALE YAZDIRACAK Ziraat Türkiye Kupası A Grubu'nda bugün Eskişehirspor'u konuk edecek Akhisar Belediyespor, rakibini yendiği takdirde grupta son maçlar öncesinde adını yarını finale yazdırmayı garantileyecek. Kupada A Grubu'nda Eskişehirspor ve Sivasspor'u mağlup eden Bursaspor'la berabere kalan Akhisar Belediyespor, tek mağlubiyetini deplasmanda Sivasspor karşısında aldı. İlk 2 takımın yarı finale yükseleceği grupta son 2 maç öncesinde 7 puan ve averajla 2. sırda bulunan Ege temsilcisi, bugün Eskişehir’i devirmesi halinde puanını 10 yapacak ve adını yarı finale yazdırmayı garantileyecek.
ESKİŞEHİRSPOR İLE 5. RANDEVU Lig tarihi boyunca Akhisar ve eskişehir bugüne kadar 4. Kez karşı karşuya geldi. Bu karşılaşmaların 2’sini ev sahibi ekip Akhisar Belediye kazanırken, 1’ini ise Eskişehir kazandı. 1 karşılaşma ise berabere sonuçlandı. Bu karşılaşmalarda Akhisar Belediyespor toplam 4 gol kaydederken, konuk ekip Eskişehirspor ise 3 kez gol sevinci yaşadı. Akhisar Belediye ve Eskişehir bu 4 karşılaşmanın sadece 1’ini Manisa’da oynarken, bu karşılaşma 1-1 beraberlikle sonuçlandı.
MAÇIN HAKEMİ SÜLEYMAN ABAY Ziraat Türkiye Kupası A Grubu 5. Hafta karşılaşmasında Akhisar Belediyespor ile Eskişehir arasında oynanacak olan karşılaşmayı İstanbul bölgesi hakemlerinde Süleyman Abay yönetecek. Abay’ın yardıcılıklarını ise Arkın Akgöl ve Ceyhun Sesigüzel yapacak. Müsabakanın 4. hakemi ise Erdem iren olacak. 

Editör: TE Bilişim