Akhisar Kültür ve Sanat Derneği’nin (ASDER) organize ettiği "Dünden Bu Güne Akhisar’da Futbol" programında, geçmişten bugüne Akhisar futboluna emeği geçen futbolculara rozet takıldı.

Akhisar Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen törene, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Manisa Büyükşehir Belediyesi Akhisar Koordinatörü Doğan Ensivri, CHP İlçe Başkanı İsmail Şahin, Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Cihat Arslan, Akhisar’da yetişen ve Fenerbahçe Futbol Takımı’nın ligdeki ilk golünü atan Fenerbahçeli (Puşkaş) Ergun Öztuna, 1963-1971 yıllarında Fenerbahçe’nin ilk gol kralı olan Ogün Altıparmak, Galatasaray, Fenerbahçe, Çaykur Rizespor, Altay ve İzmirspor formalarını giyen Arif Kocabıyık ve Akhisarlı futbolseverler katıldı.

Programın açılış konuşmasını Akhisar Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Nevin Dağlı yaptı. Daha sonra Akhisar’da Gençlikspor, Güneşspor ve Doğanspor formalarını giymiş hayatta olanların kendilerine, vefat etmiş olan futbolcuların yakınları olmak üzere 91 kişiye takım rozetleri, protokol tarafından verildi.

Rozet takdiminin ardından konuşan eski yıldız futbolcu Ogün Altıparmak, "Akhisar gibi bir ilçemiz Ege bölgesinde futbolda bölgeyi temsil eden yegane takım. Ben sporların hepsini yaptım, atamızın dediği gibi sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısı oldum. Allah’ıma bin şükür. Tavsiyem şu; anneler, babalar, kız ve erkek çocuklarınızı mutlaka spora alıştırın. Spor öyle bir meslektir ki kazanması gereken özelliği insanlara kazandırır. Bunlardan bir tanesi ahlaktır, bir tanesi de sıhhattir. Hepimiz çocuklarımızın sıhhatli ve ahlaklı olmasını isteriz. İşte Atatürk’ün söylediği gibi sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severiz, kaç sene evvel söylemiş. Spor disiplinden dolayı ahlak verir, kapasitesi yüksek olduğu için de sıhhat verir” dedi.

Editör: TE Bilişim