ÖZEL HABER: MUSTAFA TATLI

Manisa Büyükşehir Belediyesi geçen yıl olduğu gibi bu yıl da amatör kulüplere malzeme yardımı yapmaya hazırlanıyor. Ancak amatör takımların önceliği nakdi yardımdan yana… Bu konuda Büyükşehir’e ilk mesaj Akhisar Karabulutspor’dan geldi. İkinci Başkan Hüseyin Kılavuz, malzeme konusunda hiçbir sıkıntılarının olmadığını belirterek Büyükşehir’den nakdi yardım beklediklerini kaydetti.

“MALZEME SORUNUM VAR DİYENİN…”

Son yıllarda malzeme konusunda hem Akhisar Belediyesi hem Büyükşehir Belediyesi’nden aldıkları desteklerle sıkıntı yaşamadıklarını asıl sorunlarının parasal olduğunu anlatan Kılavuz, “Malzeme sıkıntımız var diyenin karşısında ilk önce ben olurum. Tek sıkıntımız parasal. Manisa Büyükşehir olunca Akhisar Belediyesi Kırkağaç kavunu gibi askıda kaldı. Birçok şeyde kısıtlamaya gidildi. Örneğin kendi berber dükkanımın tabela vergisi bile büyükşehire gidiyor. Zaman kaybı da yok. Sezona yeni giriyoruz. Yeni masraflar var” diye konuştu.

“FALANCA BLD BAŞKANI YARDIM YAPMIŞ DİYE DUYUYORUZ”

Birçok yerde amatör takımlara belediye başkanları tarafından para yardımı yapıldığını duyduklarını sözlerine ekleyen Kılavuz, “Paranın miktarı önemli değil, önemli olan bunu başlatabilmek. İlerleyen yıllarda daha iyi olur. Kendi cebimizden harcama yapıyoruz. Amatörün gerçek sıkıntısı malzeme değil. Maddi nedenlerden ötürü Karabulutspor’un kapısına kilit vuruyorduk. İki yıldır kısıtlı imkanlarla şampiyonluğun kapısından döndük. İlk yıl Mütevelli’ye geçen sezon ise Halitpaşa’ya şampiyonluğu kaptırdık. Bu sene de iddialıyız” dedi.

NAKDİ YARDIM TEKLİFİ KABUL EDİLMEMİŞTİ

Büyükşehir Belediyesi’nde geçtiğimiz gün meclisin son gündem maddesi olarak AK Parti Grubu tarafından Amatör Spor Kulüplerine nakdi yardım yapılması teklif edilmişti. 2009 yılından 2015 yılına kadar belediyenin borçlarının ödenmekle meşgul olunduğunu söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün; “Bu zamana kadar borçlar anca kapatıldı. 2015 yılında nakdi yardım yapmamız söz konusu değil. Zaten elimizden geldiğince yardımlarımızı yapıyoruz” demişti.

MANİSA’DA İLK ADIMI ŞEHZADELER ATMIŞTI

Bilindiği gibi bu konuda ilk adımı Şehzadeler Belediyesi yapmıştı. Geçen yıl amatöre nakdi yardım yaparak bir nebze olsun nefes aldıran Şehzadeler, amatör futbol ile diğer branşlarda mücadele eden spor kulüplerine bu yıl ise 100 bin TL’lik nakdi yardım yapılacağını açıklamıştı.

 

Editör: TE Bilişim