Spor Toto Süper Lig'in tek Ege temsilcisi Akhisar Belediyespor, Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu ikinci yarının ilk maçında Manisa 19 Mayıs Stadında konuk ettiği Torku Konyaspor’a ilk yarıda Vukovic ve Rangelov’un attığı gollerle 2-0 mağlup etti.

Hakemler: İlker Meral **, Hakan Yemişken **, Ahmet Ayaz **

4. Hakem: İsmail Şencan
Çizgi Hakemleri: Suat Arslanboğa, Bilal Köseoğlu

Akhisar Belediyespor: Milan Lukac *, Ahmet Cebe **, Douglao**, Caner ***, Güray*, Grbic **(87 Onur ?), Merter Yüce **, Custodio ** (70 Mervan *), Sami *(53 Bruno *), Nguemo **, Hugo Rodallega **

 
Torku Konyaspor: Serkan Kırıntılı **, Ömer Ali **, Ali Turan **, Vukovic ***, Mehmet Uslu **, Traore **( 72 Bajic *), Ali Çamdalı **, Mbamba **(90+3 Selim?), Holmen **, Rangelov ***(79 Halil İbrahim *), Skubic **

 
Goller: 23. Dk. Vukovic 0-1, 29. Dk. Rangelov 0-2


Sarı kart: 59.Dk. Rodellaga, 64.Dk. Güray Vural (Akhisar), 48.Dk. Mehmet Uslu, 64. Dk. Holmen (Konya)
                                             
KARŞILAŞMADAN DAKİKALAR

14 derece ve soğuk havada oynanan karşılaşmaya konuk takım Torku Konyaspor başladı. İlk tehlikeli atak ev sahibi Akhisar Belediyespordan geldi 3. dakikada Grbic’in ara pasını alan Rodallega ceza sahası sağ çaprazından sert şutunu kaleci Serkan çift yumrukladı Sami müsait durumda topa dokunamadı.

8’de Rodellaga’nın 18 yayı üzerinden kullandığı faul atışından gelen topu Serkan Kırıntılı çeldi, topu önünde bulan Douglao topa yarım vole vurdu top yan ağlarda kaldı.

23’te Holmen’in korner atışından gelen topa kaleci Lukaç boşa çıktı arka direkte kafayı vuran Vukovic topu ağlara göndererek takımını deplasmanda öne geçirdi 0-1

29’da konuk takım Torku Konyaspor ikinci golünü attı. Ani gelişen Torku Konyaspor atağında Skubic’in sağ kanattan ceza sahasına gönderdiği topa kaleci Lukaç topa uzanamadı ve arka direkte Rangelov topu ağlara göndererek durumu 2-0 yaptı.  

34’de N’guemo’ın pasını alan Rodellaga 18 yayı üzerinde topu düzelti ve sert şutu top farklı üstten auta çıktı. İlk yarı Torku Konyaspor’un 2-0 üstünlüğü ile kapandı.

İkinci yarıya ev sahibi Akhisar Belediyespor başladı.

67’de Rodellega’nın ara pasını alan Grbic, sağ çaprazdan sert şutu top az farkla auta çıktı.

69’da Nguemo’nın sağ kanattan kale içine gönderdiği topa Custodio kafayı vurdu top az farkla üstten auta çıktı. 

80’de Güray’ın korner atışından gelen topu Serkan Kırıntılı çizgiden tekrar kornere attı.

82’de Mervan’ın korner atışından gelen topu Douglas kafayı vurdu keleci Serkan yumruklarıyla tehlikeyi uzaklaştırdı.

90+2’de Mervan’ın kullandığı korner atışından gelen topa Douglas kafayı vuramadı. Bundan sonraki ataklardan sonuç gelmeyince Torku Konyaspor Akhisar Belediyespor’u 2-0 yendi.

NOTLAR:

* Akhisar Belediyespor, maçtan bir gün Manisa’da Oreko Otelde kampa girdi.
* Akhisar Belediyespor’da son oynadığı Osmanlıspor kadrosundan Tolga Ünlü’nün yerine Ahmet Cebe, Bruno’nun yerine yeni transfer Grbic ile ilk on birde sahaya çıktılar.
* Torku Konyaspor son oynadığı Beşiktaş kadrosunda Uğur İnceman’ın yerine Traore, Bajic’in yerine Skubic ile ilk on birde sahaya çıktılar.

* Ara transferde kadrosuna kattığı yeni transfer Grbic ile ilk on birde sahaya çıktı.

* Torku Konyaspor’dan 200 kişi takımlarını 90  dakika destek verdiler.
* Akhisar’dan gelen yaklaşık bin 500 kişilik taraftar grubu takımlarına 90 dakika destek verdi.
* Akigolar Futbolcuları tek tek tribüne çağırdılar ve el ele kol kola tezahüratlarıyla çağırıp alkışlarla sevgi gösterisinde bulundular.

*İki takım Süper Lig'de beş kez karşılaştı; Konyaspor bu maçlardan sadece ilkini kaybetti.

*Akhisar, evinde oynadığı iki maçta da Konya'ya yenilmedi (1G 1B).

*Bu sezon ligde evinde yenilgi yüzü görmeyen Akhisarspor (6G 2B), Süper Lig'de bir sezon içindeki en uzun yenilmezlik serisini yakalamış durumda. Akhisar bu maçta da yenilmezse Mart - Ekim 2013 arasında elde ettiği iç sahada dokuz maçlık yenilmezlik serisini de egale edecek.

*Ligin ilk 14 haftasında sadece iki kez yenilen Akhisar, son üç haftada iki kez mağlup oldu (1B).

*Son beş deplasman maçından galibiyet çıkaramayan Konyaspor (1B 4M), bu sürede kalesinde 11 gol görürken, sadece bir gol atabildi.

*Akhisar bu sezon ligin rakip ceza sahasında en az topla buluşan takımı konumunda (168); rakibi Konyaspor ise bu alanda üçüncülüğü Eskişehirspor ile paylaşıyor (219).

*Bu sezon Süper Lig'de en çok uzaklaştırma (429) ve pas arası (395) yapan takım olan Akhisarspor, ligin Fenerbahçe ile birlikte kalesini en çok gole kapatan iki takımından birisi (8).

*Merter Yüce (65) bu sezon Serdar Aziz (67) ve Elyasa Süme'nin (66) ardından Süper Lig'de en çok pas arası yapan oyuncu olurken, Douglao bu sezon ligin en çok uzaklaştırma yapan oyuncusu (118).

* Karşılaşmayı Akhisar Kaymakamı Kaan Peker, Akhisar Belediye başkanı Salih Hızlı, Başkan yardımcıları Ömer İşçi, Akhisar İlçe Emniyet Müdürü Engin Pınar, Akhisar Belediyespor Kulüp Başkanı Hüseyin Eryüksel, maçı şeref tribününde izlediler.

* Akhisar Belediyespor'un bundan önce 2 kez maçını yöneten ve 1M,1B biten karşılaşmalarda Üst Klasman hakemi İlker Meral, 3.cü maçına çıkıyor. 
* Karşılaşmayı yöneten hakem İlker Meral, ilk yarıda 1 ikinci yarıda 4 toplam 5 dakika kayıp zaman oynattı. 
* Karşılaşmada 600 Polis, 300  Özel güvenlik toplam 900 güvenlik görevlisi görev yaptı.

Editör: TE Bilişim