Akhisar Belediyespor Basın Sözcüsü İbrahim Evren Acar, "Bizim kimseyi satmayı düşündüğümüz yok, çünkü bu işin ikinci yarısı var. İkinci yarı daha zorlu geçecek. Puan alamayan takımlar daha iyi transfer yapacak, biz bunun farkındayız" dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 14. haftasında Akhisar Belediyespor’un, Medicana Sivasspor’a uzatmalarda attığı golle elde ettiği 3 puanın ardından alınan bu kritik galibiyet takımdaki moralleri daha da yükseltti. Geçen hafta deplasmanda alınan Beşiktaş galibiyetinin ardından evinde namağlup yoluna devam eden yeşil-siyahlılar, ligde de lider Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin ardından 28 puan ile üçüncü sırada yer alıyor.


"ZOR OLACAĞININ FARKINDAYDIK"


Kendi sahasındaki namağlup serisini sürdürdükleri için mutlu olduklarını ifade eden Akhisar Belediyespor Basın Sözcüsü İbrahim Evren Acar, “Sivasspor maçının bizim için zor geçeceği belliydi zaten. Çünkü Sivasspor alt sıralardan kurtulmak için varını yoğunu ortaya koyacaktı. Ama bizim için de kendi sahamızdaki aynı başarıyı aynı grafiği sürdürmek istiyorduk, zor olacağının da farkındaydık. Ama takımımız çok şükür çok iyi top oynadı, 3 veya 4 tane net gol pozisyonuna girdik, bunları değerlendiremedik, son dakikada gelen gol ile 1-0 maçı galip kazandık. Mutluyuz, sevinçliyiz; çünkü kendi sahamızda oynadığımız performans aynı şekilde üst seviyede gidiyor. İnşallah bundan sonraki başarılarımız daha yavaş yavaş gelecektir diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.


TRANSFER DEDİKODULARINA YANIT VERDİ


Takımın başarılı grafik göstermesinde baş etkenlerden stoper Douglao ve Güray Vural hakkında çıkan transfer dedikodularına da yanıt veren Acar, “Sonuçta iyi gittiğimiz için bütün futbolcular adına bu şekilde dedikodular çıkması bizleri mutlu ediyor. Ama önemli olan oyuncuların sözleşmelerinin devam etmesi. Sonuçta Güray’ın sözleşmesi sezon sonunda bitiyor. Ama biz hepsi ile oturup tekrardan anlaşırız. Bizim kimseyi satmayı düşündüğümüz yok, çünkü bu işin ikinci yarısı var. İkinci yarı daha zorlu geçecek. Puan alamayan takımlar daha iyi transfer yapacak, biz bunun farkındayız. Önemli olan Akhisarspor’u ikinci yarı iyi puan toplayıp daha iyi yerlere çıkartıp, her sene üstüne koyarak iyi yerlerde bitirmek diye düşünüyorum” dedi.


"TAKIMIN İSKELETİNİ BOZMAK İSTEMİYORUZ"


Teknik heyetin transfer konusunda yönetime bilgi sunup sunmadığı sorulması üzerine Akhisar Belediyespor Basın Sözcüsü İbrahim Evren Acar, sözlerine şöyle devam etti:


"Sonuçta önümüzde daha 3 maç ve kupa maçları var. Teknik heyet ile görüşmeler yapıyoruz ama onlarda transfer istemiyor. Çünkü takımın huzuru, mutluluğunu bozmak istemiyorlar. O yüzden bu önemli, onlarda bunun farkında ama sonuçta devre arası bunları otururuz ve konuşuruz. Yönetim kuruluna ayrı bir rapor verirlerse belki 1 veya 2 transfer yapabiliriz. Ama bizim düşüncemiz, biz takımdan memnunuz, takımın iskeletini bozmak istemiyoruz, takımın huzurunu bozmak istemiyoruz, bizim için en önemlisi bu. Sonuçta bu takım, bu puanı topladıysa, ikinci yarı da toplayacağına inanıyoruz. Ama burada tabiki kararı verecek olan Teknik Direktörümüz Cihat Arslan’dır. Sonuçta onun verdiği rapor doğrultusunda ona göre bir yol çizeceğiz diyebilirim.”


Akhisar Belediyespor, ligin 15. haftasında konuk olacağı Kayserispor maçı hazırlıklarına yarın saat 17.30’da Yılmaz Atabarut Tesisleri’nde yapacağı idman ile çalışmalara tam kadro başlayacağı bildirildi.

Editör: TE Bilişim