İdman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kafkas, milli maç nedeniyle verilecek aranın kendilerine iyi geleceğini ifade etti.
Beşiktaş maçında istediklerinin birçoğunu sahaya yansıttıklarını ifade eden Teknik Direktör Tolunay Kafkas, ancak sonuç olarak 2 haftadır sıkıntı yaşadıklarını kaydederek, “İçeride yaptığımız iki karşılaşmada Galatasaray ve Beşiktaş gibi ligin en iyi takımları ile oynadık. Bizim için en büyük kayıp Rize maçı olmuştur. Rize’den puan almış olsaydık bugün daha iyi olacaktı ancak bizim için lig kendi ayarımızda oynayacağımız için yeni başlıyor” dedi.
Takımı fiziksel açıdan yukarı çekmeye çalıştıklarını ifade eden Kafkas, “Bu hafta 108 kilometre koşmuşuz, bunu 110 ve 112’lere ve daha yukarılara çekmek için mücadele vereceğiz. Ben takımımdan umutluyum. Takımım Beşiktaş maçında olumlu işler yaptı, tabi ki bir zaman ve sürece ihtiyaç var. Bunu geliştirip daha iyi yerlere geleceğiz” diye konuştu.
Lig fikstürünün kendileri için avantaj oluşturup oluşturmadığı sorusunu yanıtlayan Kafkas, “Ben şansa çok inanmıyorum, önemli olan bizim hazır olmamız. Takımımız yavaş yavaş kıvamına gelecektir. Özellikle milli maç arası bize çok iyi gelecek” dedi.
Takıma pres kültürünü oturtmaya çalıştığını ifade Kafkas, “Biz takıma pres kültürü oturtursak her türlü oyunu oynayabiliriz. Şimdi belli kalıpların üzerinde duruyoruz, bu kalıpları oturtup ondan sonra daha farklı başka oyunlar da oynayacağız” ifadelerini kullandı.
Öte yandan Teknik Direktör Kafkas, Douglao’nun Antalyaspor kadrosunda sakatlığından dolayı yer alamayacağını kaydetti.
Editör: TE Bilişim