Spor Toto Süper Lig’in 2. haftasında Ege ekibi Akhisar Belediyespor sahasında ağırladığı güçlü rakibi Galatasaray’a 3-1 mağlup oldu. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Cihat Arslan, “Maç öncesi planlamada 2 forvet arkasında Soner’i 10 numara gibi başlamak istedik. Galatasaray’a karşı önde basalım istedik. Arka arkaya kornerlerden bir gol bulduk, golü bulduk ama oyunu kaybettik. O 1-0 bize biraz pahalıya mal oldu. Maçı bitirdik gibi davrandık. İlk yarı Galatasaray üstünlüğüyle geçti. İkinci yarı oyuncu değişikliği ile beraber oyunu tuttuk. Skoru değiştirecek pozisyonlar da bulduk ama kaleci Muslera’yı geçemedik. Muslera bu ligin dengesini bozuyor. Haksız rekabete yol açıyor. İnanılmaz bir kaleci. Yediğimiz bir gol Douglao’nın sorumsuzluğu. Geçen hafta Kayseri’de attığımız golü, bu hafta kendi kalemizde gördük. Gafil avlandık. Golden sonra zaten Galatasaray dizginleri ele almıştı. Daha sonra maçı çevirmek zaten kolay değildi. Hatalarımız var. Bizim kaderimizde de Galatasaray’ı yenememek gibi bir durum var herhalde” diye konuştu.
Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, Akhisar Belediyespor maçı sonrası yaptığı açıklamada, ”Bugün takımımın göstermiş olduğu performanstan dolayı çok mutluyum” dedi.  
Spor Toto Süper Lig’in 2. haftasında Galatasaray, Manisa 19 Mayıs Stadı’nda konuk olduğu Akhisar Belediyespor'u 3-1 mağlup etti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, “Öncelikle galip geldiğimiz için mutlu olduğumuzu söylemek isterim. Sezon başı bizim için önemliydi. Geçen haftayı bir kaza olarak niteleyebiliriz. Çünkü kötü oynamıştık. Tabii bunda şartlar ve taraftar da etkiliydi. Bugün bakıyorsunuz taraftarımız bizim yanımızdaydı ve bunun ne kadar olumlu olduğunu görüyorsunuz. Futbolcular sanatçıdır ve kendilerini sevdirmek isterler. Bugün taraftarımız çok iyiydi. Akhisar’ı da en iyi şekilde analiz ettik. Bloglar arasında boşluklar bulacağımıza biliyorduk. Antrenmanda bunlara çalıştık. Bloglar arasından alacağımız toplarda tehlikeli olacağımızı biliyorduk. Tempolu ve dikine oynadık. Böylelikle ilk yarıda mükemmel bir performans ortaya çıkardık. Devamlı hareketli oynayan bir Galatasaray takımı vardı. Pozisyonlara giren bir takım sahadaydı. İkinci yarı Akhisar takımı biraz daha baskılı oynadılar. Öyle olunca birinci yarıda gösterdiğimiz oyunu, ikinci yarıda aynı seviyede taşıyamadık. Ama diğer taraftan böyle olduğu zaman da oyun anlamında daha kompakt ve defansif özelliğimizi gördük. Çünkü patlayıcı kuvvete sahip çok iyi oyuncularımız var. Buna Bruma’yı, Yasin’i sayabiliriz. Dinamik oyuncularımızla bu sefer de bu kalitemiz ortaya çıkıyor. Kontratakta etkili olmak takımımızın kalitelerinden bir tanesi. Son 10 dakika için tekrardan mutlu olduğumu söylemek istiyorum. Top tutmaya başladık, top bizde kaldı. Genel olarak konuşmak gerekirse bugün takımımın göstermiş olduğu performanstan dolayı çok mutluyum. Bugün devamlı hareket halinde olan bir takımımız vardı. O yüzden takım olarak göstermiş olduğumuz oyundan memnunum” dedi.
Kadroda yapılan değişiklerle ilgili soruyu yanıtlayan Riekerink, “İsimler bazında bakarsak Sabri, sağbek olarak başladı. Kanatlarımızda bir değişiklik yaptık. Eren gibi forvetiniz varsa onu ortalarla beslemeniz gerekiyor. Hatta bu ortaları daha fazla yapmamız gerekiyor. Yasin, forvet özelliği olan da bir oyuncu. Sağ taraftan Bruma ile sol taraftan Carole ile Eren’i beslemek istedik. Orta sahadaki dengemiz de farklıydı. Onu da değiştirdik“ diye konuştu.

Forvet transferi hakkında konuştu
Maç sırasında Eren’in sakatlanıp oyundan çıkmasının ardından forvet eksikliğinin gün yüzüne çıktığıyla ilgili bir soruyu da cevaplayan Hollandalı teknik adam, şöyle konuştu: 
“Zaten bir ön libero bakılıyor. Forvet konusuna gelirsek, Lucas sakat olduğunda ve Eren de bugün dışarı çıkınca bu eksiklik ön plana çıktı. O yüzden Josue ile forvet boşluğumuzu çözmeye çalıştık ama istediğim sonucu alamadım. Onu sağ kanata gönderdim. Bruma’yı ön tarafa aldım. Bu transfer dönemi bitene kadar forvet anlamında bir fırsat çıkarsa değerlendirmek isteriz.”
Milli takım kadrosuyla ilgili soruya da yanıt veren Riekerink, “Milli takım ile ilgili olarak tabi Galatasaray’ın hocası olduğum için sadece Galatasaraylı oyuncular beni ilgilendirir. Onların performansı hakkında yorum yapabilirim. Daha önce milli takıma gitmiş olan oyuncularımızın performansından ben mutluyum. Ama sonuçta milli takımın teknik direktörü Fatih Terim’dir. Kendisinin de yaptıkları ortada. Başarılı bir hoca. O yüzden onun da kararlarına saygı duymamız gerekiyor” dedi.

“Seçim yapmak gerekirse Avrupa’da olmak isterdik”
“Galatasaray’ın Avrupa kupasında olmaması kendileri için bir avantaj olabilir mi?” sorusuna cevap veren Riekerink, “Galatasaray bir uluslar arası bir takım. Mutlaka Avurpa’da oynaması gerekiyor. Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etmesi gerekiyor. Bu oyuncuların kendilerini geliştirmesi açısından da çok önemli. Şu anki durumda Avrupa’da değiliz. Bu çok üzücü bir durum. Diğer taraftan bakarsak sakatlık riski biraz daha minimuma iniyor. Daha fazla antrenman yapabiliriz ama bir seçim yapmak gerekirse tabii ki Avrupa’da olmak isterdik. Çünkü Galatasaray büyük bir camia” şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilişim