Spor Toto Süper Lig’de mücadele veren Akhisar Belediyespor, Akhisar merkezde Akhisar Ticaret Borsası Altı Eylül İlköğretim Okulu öğrencilerinin konuğu oldu.

Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Akhisar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nce koordine edilen “Akhisar’da Yükselen Değerler Projesi” kapsamında pilot okullardan biri olan Akhisar Ticaret Borsası Altı Eylül İlköğretim Okulu’nda centilmenlik ve fair-play ile ilgili etkinlikler düzenlendi.


Projenin amacını açıklayan Akhisar İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Akkuyu, "Çocukların yüreğinde bizi biz yapan değerlere karşı farkındalık oluşturacak her etkinliğe yer vermeye çalışıyoruz. Dünkü değerlerimizden soyutlanan bir nesille karşı karşıyayız. Gençliğimizin değerlerine sahip çıkması ve değerlerimizi karakter haline dönüştürmesi amacıyla yola çıktık. Sadece öğrencilerimize değil, ailelerimize de proje kapsamında seminer veriyoruz." dedi.

Halk Eğitim Müdürü Süleyman Erdem ise, Hayat Boyu Öğrenme Birimi olarak böyle bir projeyi bu sene pilot okullarda uygulamaktan mutluluk duyduklarını anlatarak, "Pilot okullara broşür, afiş ve ayın değeri konusunda seminer planlama, alanında uygun kurum ve kişilerle, okulları buluşturma görevini üstleniyoruz. Akhisar’ın Türkiye’ye malolmuş Akhisar Belediyespor teknik direktör ve futbolcularını ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz." diye konuştu.


Süleyman Erdem, Altı Eylül Okulundaki çalışmanın bitiminde, Akhisar’ın bağrından yetişen büyük başarı sahibi Akhisar Belediyesspor’u misafir ettiklerini, ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin değerler eğitimi kapsamında öğrencilerin centilmenlik, fair play, saygı, nezaket konularında yaşam deneyimlerini, “Değerler Eğitimi Kutusu”na yazarak koyduklarını onların ödüllendirilmesini de üstlendiklerini aktardı. 6 Eylül ilk ve ortaokulu idarecilerinin öğretmen ve velilerinin proje kapsamında büyük gayretle çalıştıklarını dile getiren Erdem, öğrencilerin etkinlikler kapsamında resim, şiir, kompozisyon yarışmalarına büyük istekle katıldıklarını aktardı.


Projenin ödül törenine Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Cihat Arslan, futbolculardan İsmail Konuk, Milan Lukac ve Emrah Tuncel de katıldı. Öğrenciler tarafından coşkuyla karşılanan Akhisar Belediyespor Teknik Ekip ve futbolcuları, öğrencilerle bol bol fotoğraf çektirip, öğrencilerin sordukları sorulara cevap verdiler. Yarışmada dereceye giren öğrenciler, ödüllerini futbolcuların ellerinden aldı. Yoğun geçen eğitim öğretim süreci içerisinde hayranı oldukları teknik direktör ve futbolcuları yakından görme fırsatı bulan öğrencilerin coşkuları ve mutlulukları yüzlerinden okundu. Öğrenciler tarafından bol bol tezahürat ve sevgi yağmuruna tutulan futbolcular böyle bir projede yer aldıklarından dolayı hoşnutluklarını dile getirdiler.

Editör: TE Bilişim