Maçın ardından basın toplantısında konuşan Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, “Zor bir maç oynayacağımızı biliyorduk. Öyle de oldu. 1-0 geriye düşmemize rağmen oyuncularımızı tebrik ediyorum. İnanılmaz bir mücadele ortaya koydular. Bir çok eksiğimiz var. Serkan’ın babası hafta içi vefat etti. Oyuncularımız sahada kalabildi. Herkes hazır durumda. İyi bir oyun oynadık. Milli maç öncesi yine kazanarak gidiyoruz. Benim için de güzel bir şey. Kazanarak gidiyoruz” ifadelerini kullandı.
Motivasyon eksikliğinin maçlara yansıdığını belirten Hamza Hamzaoğlu, "Bunu bekliyorduk. Sonraki maçların yorgunluğu ve aldığımız mağlubiyetleri atacağımızı düşündük. Bugün çıkış yapacağımızı düşünüyorduk, öyle oldu. Bütün oyuncularımızı tebrik ediyorum. Herkes UEFA diyor, bu güzel bir şey. Hedef koymak, oraya doğru hareket etmek güzel bir şey. Biz o hedefe yürürken 'mutlaka olmalı' diye yürümüyoruz. Maçları kazanmaya çalışacağız. Olursa bizim için çok büyük bir mutluluk olur. Özellikle ikinci yılımızda. Eğer UEFA’ya gidersek bu Akhisar Belediyespor tarihine altın harflerle yazılacak” şeklinde konuştu.

HAMZA HAMZAOĞLU NİASSE'YE MİLLİ TAKIM HAKKINDA TAKILDI
Basın toplantısındaki konuşmasında Hamzaoğlu, Niasse'nin kendisine, "Bana ısrar ediyor. Beni Türk Milli Takımı'na niye almıyorsun" dediğini söyledi. Ardından Hamzaoğlu, “Böyle devam edersen alırız belki” diyerek, Niasse ile şakalaştı. Niasse ise, “Türkiye çok büyük bir ülke. Çok iyi bir milli takımı var. Hocamla sürekli konuşuyoruz. Bir yandan şaka mahiyetinde olabiliyor ama neden olmasın ciddi bir boyutu da var. Eğer Türk Milli Takımı'na çağrılırsam, böyle bir şeyi ciddi düşünebilirim" dedi. 
Bursaspor'un güçlü bir takım olduğunu ifade eden Sonko, "Bursaspor'un bizi kupadan elemesi üzdü. Sonunda Bursaspor'u yenebildik. Bu gün biz daha iyiydik" şeklinde konuştu.
Kupa maçlarının takımı yorduğunu belirten Niasse, "Bu süreçten kupadan elenerek çıktık. Artık hafta sonları oynuyoruz. Daha iyi dinlenip maçlara iyi hazırlanıyoruz. Önümüzde zor maçlar var. Bu günkü gibi iyi mücadele ederek kazanıp belki de UEFA Kupası'na kalırız" dedi.

BURSASPOR CEPHESİ
Müsabakaya iyi başladıklarını belirten Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum, "Maçın başında oyunu kontrol ettik. 1-0 öne geçtik. İyi görünüyordu. Deplasmanda iki tane kontra atak golü yedik. 1-0 öndeyken. Bunun kesinlikle olmaması gerekiyor fakat ikinci devrenin başında iki tane gol pozisyonu vardı. Akhisar Belediyespor'un önemli bir pozisyonda şutunu Frey iyi kurtardı. İkincisi direkten döndü. Bizim de net gol pozisyonlarımız vardı. Bunları deplasmanda atamadığınız zaman böyle bir müsabakayı kaybedebilirsiniz. Tabi Caja’nın da bir pozisyonu vardı. O da direkten döndü. Baktığımızda en çok hayal kırıklığına nerede uğradığımızı sorarsınız, takımımız ikinci yarıda kendilerine yapılan baskıda kendilerini mükafatlandıramadı. İkinci yarıda da gol pozisyonları vardı. Futbolcularımıza moral vermek zorundayız. Gittikçe işimiz zorlaşıyor. Müsabakalarda azalıyor. Sinirlerimize, kendi tarafımızda hakim olmamız gerekiyor. Futbolcularımız bu konuda desteklemeliyiz. İyi çalışmalıyız" dedi.
Taiwo, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında şöyle konuştu: 
"Gol pozisyonlarına girdiğinizde atmanız gerekir. Atamadığınız zaman karşı takım az pozisyona girse bile hepsini atabiliyor. Önümüzdeki hafta hedeflerimize ulaşmak için hazırlanacağız."
Bursasporlu oyuncu Şamil ise, "Bu günkü mağlubiyetin sorumlusu takım olarak biziz. İki tane basit gol yedik" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim