13 bin kişilik kapasiteye sahip stadyumun yanında ayrıca 2 bin kişilik spor salonu buluyor. Öte yandan, stadyum alanı içerisinde 650 araçlık otopark bulunuyor. 
Stadyum hakkında bilgiler aktaran Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, “Stadyumumuz İller Bankasının destekleri ile yapılacaktır. Yapının kullanım alanları ve tirübünler betonarme sistem olarak tasarlanmış tirübün çatı örtüsü çelik konstrüksiyon ve membranla kompoze edilmiştir.Çelik konstrüksiyon strüktürü ve formu Akhisar'ın simgesi sayılan zeytin ağacının yaprak formundan hareketle yaprak biçimli çelik modüllerin yan yana gelmesiyle şekillendirilmiştir.
Akhisar Spor'un renklerini içeren bu örtü spor kompleksinin ana görsel karakterini oluşturmaktadır. Yapıların etrafı adeta bir kent meydanı niteliğinde düzenlenerek aydınlatmalı sert zemin peyzajı yapılmıştır. Kapalı otoparklardan doğrudan bu meydana çıkılmaktadır. Merdiven ve araç rampalarının üst kısımları aydınlatma öğeleri olacak değerlendirilmiştir. Spor kompleksinin giriş hattında üstünde dijital reklam panosu taşıyan iki adet yüksek totem-direk yer almaktadır. Zemindeki fıskiyeli havuzlar meydan atmosferini zenginleştirmektedir.
Kapalı spor salonu çok maksatlı salon olarak tasarlanmış spor karşılaşmaları dışında çeşitli aktiveteler için kullanılabilecek şekilde düzenlenmiştir. Basketbol voleybol ve hentbol sporları yanı sıra filness center yoga-plates ve dans salonları kullanımı çeşitlendirmektedir. Ayrıca spor salonu giriş fuayeleri sergi salonu olarak kullanılabilecektir.
Akhisar Arena Spor Kompleksi'nin mimarisi nitelikleri teknik kapasitesi ve çeşitli kullanım imkanlarıyla Akhisar sporunu sporcularını ileri hedeflere taşıyan sporun yanısıra aktif bir sosyal merkez oluşturmayaı amaçlayan bir yaklaşımla tasarlanmıştır” dedi.
Daha sonra sırasıyla AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, AK Parti Manisa Milletvekili ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Tanrıverdi, Manisa Valisi Abdurrahman Savaş birer konuşma yaptı.
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç yaptığı konuşmada, “Geleceğe yönelik hem Akhisar, hem Manisa için çok önemli bir yatırımın temel atma töreninde bir araya geldik. Teknik Direktörümüz Hamza bey, bundan yıllar evvel Avrupa’da çok büyük başarılar elde etti. Akhisar’ın Avrupa’da temsili noktasında ümit ediyorum ki kendisi gibi takımını da başarılara taşıyacak ve Akhisar’ı Avrupa’da da ülkemizi temsil etme noktasında en üst seviyede başarıya ulaştıracağından eminim.
Bu çalışmalar içerisinde tabii ki bizlerinde hem Türkiye’mize hem Manisa’mıza hem de Akhisar’ımıza desteklerimiz olacaktır. Ümit ediyorum ki 30 Mart akşamı Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı olacak olan çok değerli Milletvekilimiz sayın Tanrıverdi’nin dile getirdiği gibi Akhisarspor’un daha büyük başarılara imza atması için ihtiyacı olan fiziki alt yapı olarak elimizden ne geliyorsa destek vereceğiz. Bunun da burada sözünü veriyoruz.
AK Parti hükümetleri döneminde temel atmalar tarih verilerek açılışlar yapılarak taçlandırılmıştır. Bizler bir temel atma törenini birkaç kez yapıp ondan sonra açılışı yapılmayan yatırımlardan hiçbir zaman böyle örneklerden yana olmadık. Burada da yapılan hizmetlerin atılan temellerin inşallah açılışlarını beraber yapacağız. Ben tabiki burada hızlı bir belediye başkanınız var, adı gibi müsemma adı gibi hızlı. Kendisinin de yüklenici firmaya bir ricası olduğunu biliyorum. Stadımızın inşaası noktasında tabiki belli bir süre var, ama ben inanıyorum ki yüklenici firma bu süreyi kısaltacaktır.
Biliyorsunuz Türkiye’de büyük hamleler yapıldı, büyük çalışmalar yapıldı. AK Parti hükümetleri döneminde 17 Bin kilometreden fazla yol çalışmaları yapıldı. Hastaneler yapıldı, yapılamaz denilen şeyler yapıldı. Fakat bugün burada bir stad temelini atıyoruz, dolayısıyla bir stat ile örnek vermek istiyorum. Biliyorsunuz İstanbul’da Atatürk Olimpiyat stadı var, 1999 yılında başlayan bu yatırım şuan bitmiş ve çalışıyor durumda. Fakat borcunu bitirmek AK Parti hükümetine nasip oldu, 2015 yılında o yatırımın da borcu bitmiş olacak. 1999 yılında başlayan o yatırım çok uzun sürdü. Artık temel atma törenlerine yetişemiyoruz Dolayısıyla Manisa ve Akhisar’da en hızlı şekilde ümit ediyorum ki açılışa geleceğiz.
Son sözlerim sporculara olacaktır. Biliyorsunuz sizler ülkemizin geleceğisiniz ve bu milletin en büyük temsilcileri olacaksınız. Gelecekte bayrağımızı göklere çektirecek, uluslararası yarışmalarda milli marşımızı İstiklal Marşımızı çaldıracaksınız, ben buna inanıyorum. Yaptığınız çalışmaları doğal yollarla ve ahlaklı yollarla yapınız. Gazi Mustafa Kemal ne demişti; sporcunun zeki, çevik ve ahlaklı olanını severim, sizler de ahlaklı olacaksınız. Elde ettiğiniz başarıları kendi çabalarınızla elde edeceksiniz. Burada bunun en büyük örneği Hamza Hamzaoğlu’dur” dedi.

Editör: TE Bilişim