Manisalı engelli yüzücüler kendi imkanları ile katıldıkları İstanbul ve Mersin’deki şampiyonalarda toplamda 39 Madalya kazanmıştı. 15’i Türkiye Şampiyonluğu, 15’i Türkiye 2. Liği, 9’u da Türkiye 3. Madalyaları idi. Engelli yüzücülerden Ferzan Özkan ise 10 saniye ile Avrupa derecesini kaçırmıştı.
Manisalı Engelli yüzücüler Alanya’da yapılacak olan Türkiye Şampiyonasına antrenörleri Şule Şenyoğurtu Dalyan,Barkın Yelkenci ve Arman Tosun nezaretinde hazırlıklarını Atatürk yarı Olimpik havuzda tamamladı.
20’nin üzerindeki çeşitli yaş grubundaki Engelli Yüzücüler Alanya’daki yarışlarda Manisa Su Sporları Kulübü ve Gençlik Spor Kulübü adına kulaç atacaklar.

İSTANBUL VE MERSİN’DEKİ YARIŞLARDA OLDUĞU GİBİ YİNE İMECE YÖNTEMİYLE GİDİYORLAR

Manisa’daki Engelli yüzücüler İstanbul ve Mersin yarışlarında olduğu gibi İmece yöntemiyle gidecekler. Gençlik Hizmetleri ve Spor Kulübü Bakanlık tarafından yollanan engelli otobüsünü tahsis ederken sporcuların konaklama, eşofman diğer ihtiyaçları Engelli aileleri ve şehirdeki sivil toplum kuruluşlarınca karşılandı.

“ONLAR BAŞARDILAR YİNE BAŞARACAKLARDIR YETER Kİ SİZ ONLARA GÜVENİN”  

Manisa Su Sporları Kulübü ve Gençlikspor Kulübü sporcularından oluşan Engelli yüzücülerin Alanya’da madalya hedeflerinin yine olduğunu altını çizen Bedensel Engelliler Antrenörü Şule Dalyan Şenyoğurtçu;
“Sporcularımız gerçekten bu şampiyona ya çok iyi hazırlandılar.İstanbul’daki yarışlarda 15 madalya Mersin’de 24 madalya kazanmışlardı. Bazıları ciddi ameliyatların eşiğinden geçmiş olmalarına rağmen bu yarışlarda ellerinden geleni yapacaklarından hiç kuşkum yok.”
Engelli yüzücüler Alanya’daki Türkiye Şampiyonası yolculuğuna çıkmadan önce son provalarını 3 Aralık Engelliler Günü dolayısıyla Atatürk Yarı Olimpik Yüzme havuzundaki yarışlarda yapacaklar.

 

Editör: TE Bilişim