AK PARTİ’DEN İSTİFA
AK Parti’nin Manisa’daki kurucu üyelerinden biri olan Abdullah Mergen, gündemde yer alan AK Parti’deki görevinden istifa edip etmediği sorularına şu cevabı verdi:
“Ayrılmamın sebebi sadece kulübe ağırlığımı vermek. Çünkü çok ciddi sıkıntılara gireceğiz. Bir yandan şampiyonluğa oynayan takım, bir yandan güncel ekonomisini çevirmekte zorlanan yapı ve her an kapınızda çok ciddi sıkıntılar. Faydalı olamayacağım biryere bir başka arkadaşım devam etsin diye. Tamamen düşüncem bu, bunu il başkanıyla da paylaştık. Bunun dışında başka bir şey yok. Kim nasıl değerlendirir anlar, o beni hiç ilgilendirmiyor.”

Spor Toto 2. Lig takımlarından Manisaspor’un Başkanı Abdullah Mergen ayrıca, kulübün geçmişe dönük borçlarından 30 milyon TL’sini ödediklerini söyledi. 
Manisaspor Kulübü Başkanı Abdullah Mergen, Manisaspor'un borçlarına yönelik basını ve kamuoyunu bilgilendirdi.
Taş Fabrika’da kulüp yöneticilerinin de katıldığı basın toplantısında konuşan Manisaspor Kulübü Başkanı Abdullah Mergen, geçmiş döneme ait Kenan Yaralı döneminden Dino Lamberti 150 bin Euro, 10 bin İsviçre Frangı yaklaşık 470 bin liralık bir dosyayı mevcut yönetimin kapattığını anlatarak, “Vestel dönemine ait Lukas Zelenka’nın menajeri Jurnal Vergen’e olan 1 milyon liralık borç kapatıldı. Jimi Dixon’a 250 bin Euro artı 10 bin İsviçre Frangı dosya masrafları yaklaşık 800 bin lira kapandı. Kenan Yaralı döneminden futbolcu Pitbull’a 120 bin dolar, 10 bin İsviçre Frangı yaklaşık 370 bin lira, yine Kenan Yaralı döneminden futbolcu Vucucevic’e 120 bin dolar, 10 bin İsviçre Frangı yaklaşık 370 bin lira ödemesi yapılarak kapatıldı. Yine Kenan Yaralı döneminden Isaac’e 800 bin lira ödemesi yapılarak kapatıldı. Kenan Yaralı dönemine ait SSK ve icra ödemelerini, Spor Toto’dan elde ettiğimiz gelirlerden 1 milyon 350 bin lira ödendi. FIFA, CAS dava masrafları 23 bin İsviçre Frangı yaklaşık 65 bin lira ödendi. Kenan Yaralı dönemine ait bir menajerlik şirketine olan 85 bin dolar yaklaşık 240 bin lira ödenerek dosyası kapatıldı. Geçmiş dönem transferlerinden Makakula’nın menajeri Kenet’e 100 bin Euro yaklaşık 290 bin lira ödemesi yapıldı. Kenan Yaralı döneminden Murat Erdoğan’a 400 bin lira ödeme yapılarak dosyası kapatıldı. Ferhat Çökmüş’e 60 bin lira, Bucaspor’a Bekir Yılmaz transferiyle ilgili olarak 107 bin lira, Teknik Direktör Reha Erginer’e 140 bin lira, Manisa Gençlik Spor İl Müdürlüğü’ne Kenan Yaralı döneminden kalan 100 bin lira ödemeler yapılarak dosyaları kapatıldı” dedi.
Emre Hasgör başkanlığındaki yönetim kurulu üyelerinin Manisaspor’dan olan 750 bin liralık alacaklarının ödendiğini kaydeden Mergen şunları söyledi:
“Elektrik, doğalgaz, araç kiralama gibi giderlere yaklaşık 160 bin lira ödendi. Cari borçlar yani açıkta bekleyen borçlar 2 milyon 200 bin liraydı, bu rakam 250 bin liraya indi. Rakamları da sabitledik, artık şişmiyor. Emre Hasgör döneminden olan reklam firması ve harcamalarla ilgili 140 bin liralık borç vardı, onları kapattık. İsmail Ediz Peker ve yabancı oyuncuların ev kirası yaklaşık 40 bin lira civarındaydı, kapatıldı. Kenan Yaralı dönemine ait 550 bin liralık vergi ödemesini yaptık. Emre Hasgör döneminden, Perovic’in menajerinin yaklaşık 80 bin liralık alacağını kapattık. Hikmet Balioğlu’nun yaklaşık 300 bin liralık icra borcunu pazarlık usulü ile 150 bin liraya kapattık. Emre Hasgör döneminden Murat Tosun’a 120 bin lira ödeme yapılarak kapatıldı. Hüsnü Başkurt’a 80 bin lira borcu kapatıldı. İsmail Köse’nin bonservis bedeli olarak 650 bin liranın 450 bin lirasını ödedik. Yine Emre Hasgör döneminden Fenerbahçe’ye Gökay İravul için ödeme yapıldı. Yapılan ödemelerin bazılarını örnek olması açısından anlattım.”

30 MİLYONA YAKIN BORÇ ÖDENDİ
Mevcut yönetimin mali anlamda Manisaspor’a ciddi hizmetlerde bulunduğunu ifade eden Mergen, yaklaşık 30 milyona yakın kulübün mali yükünü hafiflettiklerini dile getirerek, “Bu yönetim Manisaspor tarihine çok ciddi hizmetler eden arkadaşlar olarak geçecektir. Geriye dönük olarak bakıldığı zaman başkan ve yönetime gelen arkadaşlar borç yükünü arttırarak Manisaspor’u bu noktalara getirdi. Biz bunun tam tersini başardık, başarmaya devam edeceğiz. Bu konuda iddialıyız. Önümüzdeki yıllar bunu hep birlikte göreceğiz” diye konuştu.
Yönetim olarak ciddi çalışmalar yaptıklarını ancak bu karşılık olarak Manisaspor’a karşı Manisalıların takımlarına ilgisiz olunduğunu vurgulayan Mergen, kulübe maddi ve manevi olarak destek verilmesini istedi.

ZORLU'YA OLAN BORÇ
Abdullah Mergen, geçmiş dönem transferlerinden Makakula ve Ivanski borçlarına yönelik çalışmaların sürdüğünü de sözlerine ekledi. Manisaspor’un, Ahmet Nazif Zorlu’ya olan borcu hatırlatılan Mergen, “Ahmet Nazif Zorlu, ‘siz burada olduğunuz sürece ben bu borcu almayacağım’ dedi. Bana dediğini aynen aktarıyorum. Biz onu yok kabul ediyoruz" dedi.
Belgelendirme noktasında çalışmalarının olacağını söyleyen Mergen, kulübe gelir getirmesi amacıyla Milli Piyango Dairesi ile çalışma yaptıklarını ve bir çekiliş düzenleyeceklerini, bu çekilişte 3 otomobil vereceklerini kaydetti. 

 

Editör: TE Bilişim