Ak Parti’de temayül için geri sayım başladı. Cumartesi günü Atatürk Spor Salonu’nda yapılacak olan seçim için hazırlıklar sürüyor. Genel Merkez tarafından görevlendirile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Edip Uğur, Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Çorum Milletvekili Murat Yıldırım, Kadın Kolları Başkan Yardımcısı ve MKYK Üyesi Erzurum Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık,  Mahalli İdareler Başkan Yardımcısı, Kadın Kolları MYK Üyesi Fatma Betül Keskin, Gençlik Kolları MYK Üyesi Fatih Gök’ün Cumartesi günü Manisa’da olması bekleniyor.

Milletvekilleri, ilçelerde oturan milletvekilleri, 22. ve 23. dönem milletvekilleri, ana kademe asil yönetim kurulu üyeleri, kadın kolları asil yönetim kurulu üyeleri, gençlik kolları asil yönetim kurulu üyeleri, il genel meclis başkanı ve meclis üyeleri, demokrasi hakem ve disiplin kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleri, ilçe belediye meclis üyeleri, ilçelerin il genel meclis üyeleri, belediye başkanları, belde başkanları, mahalle ve köy başkanlarının oy kullanacağı temayül yoklamasında yaklaşık 2815 teşkilat mensubunun sandık başına gideceği öğrenildi.

BAYBATUR’DAN AÇIKLAMA

Cumartesi günü yapılacak temayül yoklama ile ilgili bilgi veren AK Parti Manisa İl Başkanı Murat Baybatur, temayülün belediye başkan aday adayları için kriterlerden birisi olduğunu hatırlattı. Baybatur şu ifadelere yer verdi ; “Manisa’da birçok anket yapıldı ve yapılıyor. Cumartesi günü tüm teşkilat mensuplarının da katılacağı temayül bu uygulanan kıstaslardan bir tanesidir. Kriterlerden bir tanesi olan temayülün ardından bir anket daha yapılacak. Öncesinde de birçok anket yapıldı. Aday adayları arasında bizlerin ve genel merkezin istişareleri devam ediyor. Genel merkezimiz bu konuda çok hassas durum sergiliyor. Manisa’da halkın istediği, milletin talep ettiği, teşkilat mensuplarının da tercih edeceği bir aday üzerinde çalışma yapılıyor. Şu andan Manisa’da 3 büyük şehir belediye başkan aday adayının yanı sıra 63 aday adayımız ilçe belediye başkanlığı için aday adayları başvuruda bulundu. Bütün aday adaylarımıza hayırlı olsun. Hepsi belediye başkanlığı yapacak kapasitede ve kalitededir. AK Parti’nin belediyecilik anlayışı üzerinde çalışmış, teşkilat için eğitimlerde bunların derslerini almış arkadaşlarımız aday adayı olarak çıktılar. Manisalıların ve teşkilat mensuplarının tercihleri doğrultusunda genel merkezimizin yapacağı çalışmanın ardından adayımız belli olacaktır.  Seçim İşleri Başkan Yardımcılığı bu konu üzerinde hassasiyetle çalışma yapmıştır. Cumartesi günü Atatürk Spor Salonu’nda yapacağımız temayül parti teşkilatımıza ve Manisalılar hayırlar getirmesini temenni ediyorum.”   

 

Editör: TE Bilişim