Güracar’dan transfer açıklaması

3-4 TAKVİYE YAPACAĞIZ!..

Kartepe kampının çok iyi geçtiğini belirten Güracar, “6-7 oyuncuyu ikinci etap kampına götürmeyeceğiz. 23 kişilik kadroya 3-4 takviyemiz olacak. 26-27 kişilik kadroyla yeni sezona giriş yapacağız” diye konuştu.

Manisaspor Sportif Direktörü Erman Güracar, yeni sezon öncesi önemli açıklamalar yaptı. Transfer gelişmelerinden, kulübün içinde bulunduğu mevcut hedeflerine kadar soruları yanıtlayan Güracar, kadroya 3-4 takviye daha yapmak istediklerini kaydetti.

“26-27 KİŞİLİK KADROMUZ OLACAK”

Kampla ilgili bilgiler veren Güracar, 30 kişilik kadronun 2. etapta 23’e düşeceğini belirterek, “İyi bir kamp dönemi geçirdik. Sakatlık yaşanmaması önemliydi. Kalabalık bir kadromuz var. 30 kişilik kadromuz var. Altyapıdan gelen oyuncular vardı onları da gözlemlemek adına faydalı bir kamp oldu. Bir eleme olacak. 30 kişiyle ikinci etapta sağlıklı bir kamp yapamayız. 6-7 oyuncuyu ikinci etap kampına götürmeyeceğiz. 23 kişilik kadroya 3-4 takviyemiz olacak. 26-27 kişilik kadromuz olacak. Zaten bu kadro bizim için yeterli. Bu transferleri kampa yetiştirmeye çalışıyoruz. Makul ücretler karşılığında oyuncuları buraya kazandırmak istiyoruz. 3-4 oyuncuyu daha kampa yetiştirmek istiyoruz. Kaptan Mikic takımı çok sahiplendi. Yeni transferler çok uyumluydu” dedi.

“5 TANE MAÇI ART ARDA KAZANINCA…”

PTT 1. Lig’in enteresan bir lig olduğunu ifade eden Güracar, “Bu lig öyle bir lig ki kimin ne yapacağı hiç belli olmuyor. Çok para harcayan takımlar küme düştü. Hesapta olmayan takımların Süper Lig’e çıkabildiği enteresan bir lig. Takımların belli bir oyun planları yok. Biz bir takım yapmaya çalışıyoruz. Ligi götürebilen bir takım. 10-12 takımın iddiaları var ve şampiyonluğa oynuyor. Başarı gelmediğinde dağılıyorlar. Emanetçi gibi duran oyuncu almak istemiyoruz. Kontratlarımızı en az iki yıllık yapmak istiyoruz. Kiralık oyuncular dahil olmak üzere… Çünkü burayı sahiplenmeliler. Son haftalarda bile olsa şu ligde 5 tane maç üst üste kazan nereden nereye geliyorsun. Bu yüzden başarıya aç oyuncularla kadroyu takviye etmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

“MİLİJAS’LA İLGİLİ HER AN BİR GELİŞME OLABİLİR”

Kızılyıldız Kaptanı Nenad Milijas ile ilgili olarak sözleşme şartlarında ciddi fedakarlıklar yaptıklarını söyleyen Güracar, şöyle konuştu: “Çok değerli ve hazır bir oyuncu. 4 gün önce

Kızılyıldız’ın kampında hazırlık maçı oynadı. Nenad bizden süre istedi. Her an bu konuyla ilgili bir gelişme olabilir. Ama şuan transfer durmuş vaziyette. Muhtemelen Kızılyıldız’dan ayrılacak. Bağlantımız hiç kopmadı. Kontağımız devam ediyor. Oyuncu gelmek istiyor. Ama şartların oluşmasını bekliyoruz.”

“SANE İKİNCİ TEKLİFİMİZİ DEĞERLENDİRİYOR”

Menajeri vasıtasıyla Elazığspor’dan ayrılan orta saha oyuncusu Sane’ye teklif yaptıklarını anlatan Güracar, “Menajeri Danimarka’daydı. İlk başlangıçta maddi konularda anlaşamadık. Menajerliklere ödeyeceğimiz komisyonlara çok dikkat ediyoruz. Özellikle yabancı oyuncularda menajerlik sistemi dünyada yaygın hale geldi. Menajerlere yüklü komisyonlar ödemek istemiyoruz. Tekrar bir teklifte bulunduk. Bunu değerlendiriyor. Zaten Senegal’e gitti. Cevap bekliyoruz. Cevap bugün yarın gelir” şeklinde konuştu.

“GÖKHAN SAZDAĞI, BEYKAN ŞİMŞEK, ÜMİT KARAAL...”

Erman Güracar, Fenerbahçe’den Gökhan Sazdağı ve Beykan Şimşek’i, Beşiktaş’tan ise Ümit Karaal’ı kadroya dahil etmek istediklerinin altını çizerek, “Fenerbahçe’den oyuncu almak şuanda zor. Satış opsiyonuna yanaşmıyorlar. İkinci etap kampına kadar olumlu olumsuz sonuçlanacak. Semih Ergül ile artık ilgilenmiyoruz. Beşiktaş’tan Ümit Karaal’a teklimizi yaptık. Bu oyuncu için Beşiktaş’ın opsiyon konusunda bize yaklaşımı daha iyi. Bu transferde 1-2 güne kadar sonuçlanır” dedi.

“ERKAN TAŞKIRAN İLK BİZİMLE…”

Akhisar Belediyespor’dan Erkan Taşkıran’ın hala gündemlerinde olduğunu ifade eden Güracar, “Akhisar’ın sözleşmeli oyuncusu. Tek başına idmanlara çıkıyor. Akhisar’daki sözleşmesiyle ilgili bizim ödeme gücümüz yok. Erkan, Akhisar’la yollarını ayırırsa ilk bizimle pazarlık masasına oturacak. Antep ve Urfa’nın verdiği rakamları biz veremeyiz ama bir kere Manisaspor’un saygın bir vizyonu var. Süper Lig takımı havasında. Ben de burada şampiyonluk yaşadım. 1. Lig’deydik ama Süper Lig takımı gibiydik. Bir oyuncu eksik alalım ama en iyi şartları sunalım istiyoruz” dedi.

“OUATTARA İÇİN KARAR VERMEK ZOR”

Burkina Fasolu Ouattara için de soruları yanıtlayan Güracar, “Scout ekibi 1.5 yıl önce alınsın raporu vermiş. Bu sürede bu oyuncunun ne yaptığını bilen yok. Antrenmana çıkıp bir maça çıktı ve bu kadar kısa zamanda onunla ilgili karar vermek zor” diye konuştu.

“İSMAİL, KENAN, BARBAROS YENİ TRANSFERLER…”

Erman Güracar, “İsmail Köse gibi bir oyuncunun önüne çok para verip de transfer yapmam. 2 veya 3. haftada bizimle olacak. 3 yeni transferimiz var. İsmail Köse, Kenan Aslanoğlu ve Barbaros Barut. Bu oyuncuların yeni sezonda katkıları çok fazla olacak” dedi.

“KAAN, MELİK VE OĞUZHAN BİZİMLE!..”

Güracar, gençlerin performansının kendilerini mutlu ettiğini belirterek, “Subasic’in dışında bir santrfor arayışımız var ancak Gökdeniz ile Oğuzhan Palaz da iyi bir kamp dönemi geçirdiler. Özellikle Oğuzhan 97 doğumlu olmasına rağmen iyi bir kamp geçirdi. Tutacağız onu kadroda.

Kudret Kanoğlu var. Almanya’daki belgelerini çözüyoruz. Onun da geleceği parlak. Hocamızın detaylı raporunu bekliyoruz. Altyapıdan Kaan Aşnaz, Melik Yeğin ve Oğuzhan Palaz bizimle devam edecek. Kadroda rekabet olması gerekiyor” şeklinde konuştu.

“SAĞBEK ARAYIŞIMIZ YOK”

Güracar sağbek arayışlarının olmadığını da sözlerine ekleyerek, “Erdi ile Tayfun o bölgede oynayabiliyor. Zaten bu yüzden aldık bu oyuncuları. Cenk Yılmaz da çok iyi bir kamp dönemi geçirdi. Savunma anlamında bir tek solbek arayışımız var. Süleyman Çelikyurt’un alternatifi yok” dedi.

Editör: TE Bilişim