Manisaspor’un mali olarak çok kötü bir durumda olduğunu ifade eden Başkan Mergen, Mümin Özkasap ve Aydoğan Tunay’ın yakışıksız gönderildiği eleştirilerine, “Burada mağdur olan Manisaspor’dur. Arkadaşlarımızla şahsi sorunumuz yok. Bu hafta kendileriyle görüşüp camiaya yakışır şekilde yollarımızı ayıracağız” dedi

ÖZEL HABER: MUSTAFA TATLI

Manisaspor Başkanı Abdullah Mergen, altyapıda uzun yıllar görev alan Mümin Özkasap ve Aydoğan Tunay ile şahsi bir sorunlarının olmadığını kaydetti. Camiada verdikleri karar hakkında yapılan “yakışıksız” şeklindeki eleştirileri doğru bulmadığını ifade eden Mergen, “Burada asıl mağdur olan Manisaspor’dur” diye konuştu.

“ÇALIŞAN SAYISINI 50’YE ÇEKECEĞİZ”

Kulüpte 73 çalışanın olduğunu ve mali problemler nedeniyle bu sayıyı 50’ye kadar çekeceklerinin altını çizen Başkan Mergen, “Çalışan sayısı çok fazla. Bunu minimize etmeye çalışıyoruz. 55’lere hatta 50’lere çekmeye çalışacağız. Akarı olmayan ve bu kadar borcu olan bir kulübün bu kararları alması doğal. Zaten kendimiz de bir eleman gibi çalışıyoruz. Kim katma değer katıyorsa onlar çalışacak. Manisaspor belli isimlere yardım maksadıyla kurulmuş bir kulüp değil. Bu kulüp zaten şahıslara fazlasıyla borcunu ödemiştir. Biz bu kulübün çıtasını yukarlara çekip ondan sonra o çıtadan devam edilerek yönetilsin istiyoruz” diye konuştu.

“ZORLUK ÇIKARTACAKLARINI DÜŞÜNMÜYORUM”

Mümin Özkasap ve Aydoğan Tunay ile yaptıkları sözleşmelerin fesh edileceğini ve alacak verecek meselesinde orta yolun bulunacağına inandığını kaydeden Mergen, “Bu isimler Manisa’nın insanı ve bu camiada yıllardır ekmek yemişler. Bu kulübe hizmet etmiş insanlar. Manisaspor’da onlara değer kattı. Alacak verecek konusunda mutlaka orta yol bulunur. Belli maaşları olan, hayatları garantiye alınmış isimler bunlar. Mağdur oldukları görüşlerine katılmıyorum. Burada asıl mağdur olan Manisaspor’dur. Manisaspor çok kötü durumda. Bu arkadaşlarımızın ekmek yedikleri, kendilerinin marka olmalarını sağlayan bir kulübe zorluk çıkartacaklarını düşünmüyorum. Bu hafta kendileriyle bir araya geleceğiz ve bu konuları detaylı bir şekilde görüşeceğiz. Onlarla ilgili sorun olmadığını, sorunun başka şekilde kaynaklandığını, küçülme daralma gibi daha üretken daha genç ve dinamizm katacak

kadroları getireceğimizden ötürü olduğunu anlatacağız. Kendileriyle camiaya yakışır şekilde yollarımızı ayıracağız” dedi.

Editör: TE Bilişim