Mergen sözlerinin başında teknik direktörümüze, teknik ekibimize ve futbolcularımıza teşekkür ettiğini belirterek, “Çok zor şartlarda çalışmanın bu tip psikolojik hezeyanları olur. Bunları normal karşılıyorum. Taner hocamızın maaşlarında aylardır aksama olduğu doğrudur. Bunu daha önceki açıklamalarımda da defalarca kamuoyu ile paylaşmıştım. Taner hocamıza maaşlar ve peşinatlar ile birlikte 150 bin TL gibi bir borcumuz var. Ayrıca alnının akıyla kazandığı şampiyonluk için 150 bin TL prim olmak üzere toplam 300 bin TL alacağı vardır. Bunu kendisiyle bir araya geldiğimizde bir kuruşu kalmaksızın, kulübün ödeme şartlarına göre bu borç kapanacaktır.” dedi.
                        
Mergen, Gümüşhanespor maçı öncesinde kriz yaşandı gibi oluşturulan algıyla ilgili olarak ise şunlar söyledi: “Gümüşhanespor maçı öncesinde futbolcumuz Nuri Terliksiz’i arayarak, 4 bin TL prim sağlayacağımı ilettim. Bu rakamın 3-4 gün içinde olması ise söz konusu değildir. Bunu her iki belediyemizden, 40 ve 45 bin TL kaynak olarak sağladık. Bu rakamın 2 bin TL’sini maç öncesinde teknik kadro ve primi hak edenler hariç olmak üzere futbolcularımıza gönderdim. Manisaspor sadece teknik heyet ve futbolculardan ibaret değil. Oluşturduğumuz bu kaynaktan futbolcularımıza verdiğimiz rakamın dışında kalan kısmı ise maçın oynanabilmesi için gerekli olan ses düzeninden tutun, güvenlik gibi daha birçok masrafın yanı sıra daha önce kulübümüze çek kesen bir esnaf kardeşimize olan nakdi borcumuz ve Taner hocamızın bildiği üzere kendisinin de arkadaşı olan bir kardeşimizin kulübümüze verdiği 40 bin TL’lik borcun kalan 20 bin TL’sini ödemekte kullandık. Futbolcuların kalan primleri ise gecikmeli olarak ödenecektir. Hiçbir teknik adamın ve futbolcunun kulübe giren veya çıkan paralarla ilgili tasarrufta bulunması doğru değildir. Bunların kamuoyu önünde konuşulması ise hiç de doğru olmayan bir şeydir. Bütün bunlara rağmen teknik heyetimiz ve futbolcularımızı tekrar tebrik ediyorum.”
 
Başkan Abdullah Mergen, futbolcular tarafından yapılan bildiriyle ilgili ise şu ifadeleri kullandı: “Maç öncesi futbolcular tarafından yapılan açıklamayı Taner hocamıza sordum. O da yaptığı açıklamada daha önceden konuyla ilgili haberinin olduğunu, böyle bir harekette bulunmayacaklarını düşündüğü için müdahale etmediğini söyledi. Ben de kendilerine şampiyonluğa çıktığımız bir günde böyle bir açıklamanın nasıl yapılabildiğini sordum. Kulübümüzün mali durumu herkes tarafında malumdur. Biz hiç kimseyi ve hiç bir futbolcuyu silah zoruyla baskı tutarak çalıştırmadık. Maalesef şehrin duyarsızlığında kaynaklanan çok fazla ekonomik sıkıntıları teknik heyet, futbolcular ve hatta daha da fazla olmak üzere çalışanlar çekmiştir. Bu mutlu sonun ardından oluşturulacak kaynaklar ile bu paralar ödenecektir. Şampiyonluğu bu konularla gölgelemek çok doğru değil.”
Mergen, futbolcularla yaptığı toplantının ayrıntılarıyla ilgili ise şunları söyledi: “Rakibimiz Kocaeli Birlikspor ile puanlarımızın eşit olduğu hafta bir önceki seneden gelen tecrübemle, biz geçen yıl düşmemeye oynarken teknik heyet ve futbolcularda müthiş bir stres vardı.  Adeta herkesin bacakları titriyordu. Bundan yola çıkarak futbolcularıma şu ifadeleri kullandım. Çocuklar şampiyonluğu bir kenara bırakın. Bir Manisalı olarak Manisa adına sizlerden özür diliyorum. Sizi karşı taahhütlerimizi yerine getiremedik. Bunu her platformda dillendirmeme rağmen istediğimiz ilgiyi göremedik ama netice itibariyle kalan 3 maçı şampiyon olmak adına değil, kazanmak adına sahaya çıkalım. Neticesinde rakibimizin de puan kaybetmesiyle şampiyonluk gelir. Bu stresi üzerinizden atın. Buradan da şampiyon çıkamazsak play-off’ta da mücadelemizi yaparız. Oradan da bir üst lige çıkamazsak kulüp başkanı olarak futbolcularımızın ve teknik heyetimizin alnından öperim. Siz elinizden gelen her şeyi yaptınız. Manisaspor’u kurtarmak sadece sizin göreviniz değil. Kalan haftalarda da çizginizi bozmadan devam edin stres yapmayın. Bu bir rahatlatma konuşmasıydı. Bir kulüp başkanının şampiyon olmaktan başka ne amacı olabilir ki. Bunu aksi yönde dillendirmek, düşünmek, slogan haline getirmek, toplum mühendisliği çalışması şeklinde dillendirmek ancak zeka özürlü insanların işidir.”
 
Mergen sözlerinin devamında şunları söyledi: “Taner Taşkın hocamı seviyorum. İki yıl onunla bir ağabey kardeş, bir arkadaş gibi çalıştık. Çok başarılı bir adam. Geçen sezon bir alt lige düştüğümüzde de kendisini çok sahiplendim. Yanında dimdik durdum. Çünkü kendisine inandığım için durdum. Çok çalışkan, bu işi severek yapan ve idealleri olan bir insan. Bir alt lige düşen bir hoca ile çalışmaya devam ederek Türkiye’de belki de bir ilki gerçekleştirdim. Neticesinde Allah ona, bana, çalışanlarımıza ve futbolcu kardeşlerimize şampiyonluğu nasip etti. Bir samimiyet vardı. Taner kardeşimiz düzgün bir insandır. Maddi sıkıntılardan muzdarip olmuş olabilirler ama bu kulüpte maddi sıkıntılardan muzdarip olan çok çalışan var. Onlar iyi kötü ciddi manada primler kazandılar ve sözleşmelerinde doğan hakları sahiptir.  Nasıl geçmişte yapılan sıkıntıların ceremesini çekiyorsak ve yine nasıl geçmişte yapılan futbolcu ve teknik adam borçlarını ödüyorsak, onlarında alacağı baki. Bir kayıpları söz konusu değil. Allah hepsinden razı olsun. Taner hocayla daha görüşmedim. Yaptığı bu açıklamalar psikolojik bir deşarj olabilir. Bence herkesin şampiyonluğun mutluluğunu yaşamalı.”       
      
Mergen “Abdullah Mergen’e rağmen şampiyonluk” söylemleriyle ilgili ise bunun haftalar öncesinden planlanan bir algı projesi olduğunu vurgulayarak, “Bununla ilgili önümüzdeki günlerde bir açıklamada bulunacağım.” dedi.
 

 
 
Editör: TE Bilişim