ÖZEL HABER: MUSTAFA TATLI

Manisaspor Teknik Direktörü Taner Taşkın, kritik dönemde şehirden destek beklediklerini ifade etti. 19 bin kişilik stada 300 seyirci gelmesinin çok üzücü olduğunu kaydeden Taşkın, stadın boş olmasından hakemlerin de etkilendiği ve maçlarında aleyhlerine kararlar verildiğini söyledi.

“GELSİNLER BİZİM ÇEKTİĞİMİZ SIKINTIYI GÖRSÜNLER”
Taner Taşkın, özellikle içerdeki maçlarda hakemler yönünden büyük sıkıntılar çektiklerini belirterek, “Bizim bizden başka dostumuz yok. Ancak bu kötü günlerde dostumuzu da düşmanımızı da tanımış oluyoruz. Hakemler Manisa’da neden bu kadar rahat düdükler çalıyor? 19 bin kişilik stada 300 seyirci geliyor. Hakem stada bakıyor ve ‘zaten burada bir şey kalmamış’ diyor ve rahat rahat maçını yönetiyor. 8-10 bin kişi gelsin bakalım düdük çalabiliyor mu hakemler? Her yerde bir seyirci baskısı var. Hakemler düdük çalarken çekiniyorlar. Ondan sonra klavye başına geçip delikanlılık yapanlar var. Gelsinler de bizim çektiğimiz sıkıntıyı görsünler. Stadı doldursunlar, benim aleyhime bağırsınlar bu stadın başıma yıkıldığını hissedeyim” dedi.

“ŞEHİR SAHİP ÇIKMIYORSA…”
Eleştirilere kulakları tıkadığını ifade eden genç teknik adam, “Ne şahsıma ne de futbolcularıma gelen eleştiri umrumda değil. Sinek vızıltısı gibi geliyor. Manisa’da herkes hoca ve herkes bu işi biliyor. Bizi sevenin adresi 19 Mayıs Stadyumu’dur. Şehir halkı takımını yalnız bırakıyorsa elin hakemi de sahip çıkmaz federasyonu da sahip çıkmaz. Ne de televizyonlarda ismin zikredilir. O yüzden halkın şehrin markasına sahip çıkması gerekir. 6 haftada canımızla kanımızla mücadele edeceğiz” diye konuştu.

“STAT DOLARSA HERKES KENDİNE ÇEKİ DÜZEN VERİR”
Taşkın, stadın dolması halinde herkesin kendine çeki düzen vereceğini kaydederek, “Bu takım küme düştüğü zaman şehir de düşüyor. Gelsinler desteklesinler, bakın bu çocuklar nasıl futbol oynuyor. Bizi destekleyecek 5 bin taraftar yok mu? Stat dolarsa herkes kendine çeki düzen verir. Hakemi de federasyonu da oyuncusu da ister istemez havaya giremiyor. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Bu çocuklara sonuna kadar güveniyorum” dedi.

“SERKAN ÇINAR 3 MAÇTA ALEYHİMİZE 4 PENALTI VERDİ”
Osmanlı maçının hakemi Serkan Çınar’la ilgili önemli bir anekdot paylaşan Taşkın, “Manisaspor için sanki düğmeye basılmış. Serkan Çınar’la üç maç oynadık, üçünde de aleyhimize penaltılar verdi. Adana Demir, Adanaspor ve Osmanlı maçında 4 tane penaltı verdi. Bu önemli bir püf nokta” şeklinde konuştu.

“KAPASİTEMİZİN ÜZERİNDE OYNUYORUZ”
İç saha ve dış sahanın bu saatten sonra fark etmediğini belirten Taşkın, “Hiçbir zaman ‘fikstür avantajımız var’ diye konuşmadım. Takımımız genç olduğu için ne zaman ne yapacağını tam kestiremiyorum. Bütün oyuncularım kapasitelerinin üzerinde oynuyor. Sahada herkes terini ıslatıyor. Oyuncularımın samimiyetine inanıyorum. Çok karakterli bir takımız” dedi.

“SAMSUNSPOR’U YENMEYE GİDİYORUZ”
Bu hafta sonu konuk olacakları Samsunspor maçının büyük önem taşıdığını söyleyen Taşkın, zorlu deplasmana kazanmak için gideceklerini kaydederek şöyle konuştu: “Rakibin üç puanının silinmesi onlar adına üzücü bir olay ama bu bizi ilgilendirmiyor. Biz kendi derdimizdeyiz. Hakemler sürekli aleyhimize kararlar veriyor. Kazanmamız gereken maçlar vardı bir şekilde görülmedi. Samsun’dan puansız dönmememiz gereken maçlardan birini oynayacağız. Korkarak gittiğimizi de söyleyemem. İnançlıyız. Pozitif futbol oynuyoruz. Bir şekilde sonuca yansıtacağız. Sıkıntılı ve eksik gidiyoruz ama nihayetinde 11 oyuncumuz sahada olacak. Onlardan en iyi şekilde verim almayı hedefliyoruz. Çağdaş, Ali Fırat, Berk ve Hakan Barış yok. Sakatlığı bulunan Ümit Yasin de son idmana çıkamadı. Defansta komple denge gitti. Ama takım olmak böyle zamanlarda belli oluyor. Galatasaray maçında rotasyonlu kadro ile oynadık. Çocuklar aslanlar gibi oynadı. Kime görev verirsem vereyim bir şekilde görevini yapacağına inanıyorum. Samsunspor’u Samsun’da yenmeye gidiyoruz.  Ya Samsun bizi alsın ya biz Samsun’u alalım.”

Editör: TE Bilişim