Onlar, 3 yıllık bir kulüp olmalarına rağmen 6 branşta 6 kupayı müzeye götürdü. 1. Amatör Lig’de çok düşük bir bütçeyle namağlup şampiyon oldu. Mavi-Lacivertli kulübün kurmayları, bu inanılması güç başarı hikayesini, Spor Olsun programında anlattı

 

Manisa’nın okul spor kulüplerinden biri olan Murat Germenspor, 2011 yılından bu yana kupalara ambargo koyarken, futbolda da tarihi başarılara imza attı. Bu sezon 1. Amatör Lig’de namağlup şampiyonluğa ulaşarak Süper Amatör Lig’e yükselen Murat Germenspor, geleceğe büyük umutlarla bakıyor. Kulüp Başkanı Yaşar Polat, Genel Sekreter Engin Topuz, Teknik Sorumlu Alper Dirik ve Altyapı Antrenörü ve A Takım Kaptanı Soner Seçilmiş bu muhteşem başarı öyküsünü Manisa TV’nin ilgiyle izlenen programı Spor Olsun’da anlattı. Kurmaylar, Mustafa Tatlı’nın sorularını yanıtladı.

BAŞARI SIRRI SEVGİ VE İLGİ

Kulüp Başkanı Yaşar Polat, üç yıllık geçmişi olan bir kulübün bu günlere geleceğini daha önce bildiklerini ifade ederek başarı sırrının sevgi ve ilgiden geçtiğini ifade etti. “Türkiye’de hocaları ve yönetim kurulu, tamamen öğretmenlerden oluşan bizim gibi bir spor kulübü yok” diyen Polat, “Futbol, voleybol, basketbol, masa tenisi, judo ve halk oyunları branşlarında faaliyetlerimiz var. Tüm sporcularımıza en iyi şartları sunmaya çalışıyoruz. Bu nedenle bize karşı zengin kulüp algısı oluştu. Bunun için de kaynak yaratmak gerekiyor. Biz ekip olarak sahaya girdiğimizde öğretmenlerimizi cüzi miktarda yardımlarıyla 5 bin lira gibi bir rakamla Süper Amatör Lig’e çıktık. Buna kimse inanmıyor. Çok ciddi emek harcıyoruz. Bir kurumsal kimlik yaratmaya çalışıyoruz. Alper Dirik hocamız bu oluşumun baş mimarı” dedi.

TEK SIKINTI SAHA VE SERVİS

Manisa’da Murat Germen kimliğini yaratmaya çalıştıklarını ve üç yılda belli bir yol aldıklarını kaydeden Polat, “Sporun evrensel değerleri ana felsefemiz. Tesis beklentimiz var. Belediye’nin sahalarından yararlanmak istiyoruz. Sahalar dolu. 8 Eylül’ün hali ortada. Servis konusu da bize çok yük oluyor. Saha ve servis sorunumuz çözülsün, Süper Amatör Lig’de de şampiyon oluruz. Kulüp binamız yok. Malzemelerimiz okulda. Paramız yok ama kimseyi de mağdur etmiyoruz. Kategori atladıkça ona göre yapılanma yapıyoruz. İnanıyorum ki kesinlikle Süper Amatör Lig’de kalıcı oluruz. Her şeyin parayla olmadığının ispatıyız. Bize destek veren sponsorlarımıza ve Murat Germen ailesine teşekkür ediyoruz” dedi.

MURAT GERMENSPOR ADI NEREDEN GELDİ?

Kulüp Genel Sekreteri Engin Topuz ise Manisa’da Cumhuriyet’in ilk yıllarında valilik yapmış başarılı hizmetlerde bulunan bürokrat Murat Germen’in adını yaşatmak istediklerini belirterek, “Murat Germen İlköğretim Okulu’nun velileri ve öğretmenleri tarafından desteklendiği için de bizzat bu okulun adını vermek istedik. Murat Germen’in adını yaşatmak adına da kulübün adını koyduk. İstanbul’da Murat Germen’in kızlarına ulaştık. Bizi çok sıcak karşıladılar. Sezen hanım ve Gül hanım. Onlara kulübümüzü anlattık ve bu onları çok memnun etti. Bu başarılarımızı her zaman bilgilendiriyoruz. Birlikten kuvvet doğar sözü gerçekten hayata geçti.  Camia haline geldik. Bir aidiyet duygusu yaratılmış durumda. Velilerimizde aramızda güven sorunu yok” diye konuştu.

AMATÖR RUHLA PROFESYONEL İŞ

Teknik Sorumlu Alper Dirik ise “Futbolda üç yılda üç şampiyonluğumuz var. İkisi amatör. Biri U19. Bu işler tek başına olmuyor. Ekip işi.  Doğru planlama ve zamanlamayla başarılar elde ettik. Manisaspor’a 5 tane oyuncu verdik, Beşiktaş altyapısına 1 oyuncu verdik. Bu sezon 50’şer lira şampiyonluk primi aldık. Toplam 20 kişi. Oyuncularımız, bundan hiçbir şekilde gocunmadılar. Çok karakterli oyuncu grubuyla birlikteyiz. Amatör ruhla profesyonel iş yapıyoruz. Sevgi takımı olduk. Futbolda 10 tane altyapı kategorimiz var. 3 sezonda 3 kırmızı kartımız var. Fair Play çok önemli bizim için. Şimdiden önümüzdeki sezonun planlamasını yaptık. Transfer çalışmalarımızda sona yaklaştık” dedi.

AYDIN’A SİTEM, KOŞAR’A RANDEVU TALEBİ

Başta Manisaspor Başkanı Emre Hasgör olmak üzere kendilerini arayıp tebrik edenlere teşekkür eden Alper Dirik, “2. Amatör Lig’de şampiyon olduğumuzda Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı İsmail Aydın bizi aramadı ve ben kendisine gittim, önemli işler yaptığımızı ve tebrik edilmeyi beklediğimizi söyledim. O dönem bana hak vermişti. Ancak bu sezon da aynı şey oldu. İsmail Aydın bizi aramadı ve bu konuda sınıfta kaldı. Biz ondan çok farklı şeyler beklemiyoruz. Gençlik yürüyüşleri oluyor, bize ihtiyaç olduğunda elimizden gelen desteği veriyoruz. Ama kendisinin bizi aramaması ben ve ekibimi üzmüştür” diye konuştu. Dirik ayrıca kulüp faaliyetlerini anlatmak adına TFF İcra Kurulu Üyesi Arif Koşar’la görüşmek istediklerini de dile getirdi.

YETİŞTİREN BİR KULÜP

Hazır oyuncu almak yerine yetiştiren bir kulüp olmayı hedeflediklerini kaydeden Altyapı Sorumlusu Soner Seçilmiş ise “İyi çalışınca düzenli antrenman yapınca başarının geleceği gözüküyordu. İnanmıştık. Genç kardeşlerimizi bir hedefi var. Oyuncularımız, burada kendini gösterip daha iyi yerlere gelmek istiyorlar. Bu yüzden maddi beklentilerini öteliyorlar” dedi.

 

Editör: TE Bilişim